Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 30 юли 2018 г.

В свидното ни отечество просто няма неувредени деца - и затова се налага да протестираме всички!




НАСТОЯВАТ ЗА ДОСТОЕН ЖИВОТ ЗА ДЕЦАТА ИМ

Родители на деца с увреждания, техните близки и граждани от цялата страна излизат на обединен протест на 30 юли. Протестът е под наслов „Системата убива всички“. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Моят коментар във Фейсбук: Системата убива всички! Подкрепям. Но в моето разбиране не става дума само за децата с увреждания. Ето за какво става дума.

Става дума за това, че системата (образователната) причинява на децата ни такива увреждания, в сравнение с които уврежданията на децата с увреждания са направо за завиждане (позволявам си да го кажа - въпреки всички рискове)! Щото уврежданията, които причинява на децата и внуците ни "образователната" и, опази Боже, "възпитателната" ни система, макар и невидими, са значително по-тежки и нелечими: те са непоправими или са изключително трудно поправими увреждания на ума, на духа, на съзнанията, на чувствителността, на манталитета, на ценностите. Ето тези увреждания са най-страшните и фаталните.

Затова изцяло подкрепям днешния протест и ще се включа в него. Хора, недейте да си мислите, че вашите деца и внуци не са увредени и затова техните (на родителите на децата с увреждания) проблеми вас лично не ви засягали - ох, как само ви засягат! Сега разбирате ли, че в свидното ни отечество просто няма неувредени деца - ето затова се налага на всички нас да протестираме! "Образователната" и "възпитателната" система у нас не само уврежда децата и внуците ни, но тя им унищожава достойното бъдеще - защото нима може да има достойно бъдеще човекът, за когото свободата е забранена?! А системата точно това прави: в българското "образование" свободата е напълно забранена! Системата на "образование" и "възпитание" у нас произвежда роби - а робът е най-тежко увреденото човешко същество!

Затова сме длъжни да се борим за унищожаване на противочовешката образователна система, която нанася непоправими увреждания на нашите деца и внуци! Престъпление, драги родители на "здрави деца", е това, че само гледате протестите на родителите с децата с увреждания и си мислите, че понеже вашите деца не са с увреждания, няма нужда да ги подкрепите - щото техните проблеми, моля ви се, вас специално не ви били касаели!

Сега разбирате колко тъпо е вашето поведение?! Сега разбирате ли поне малко колко гибелно е вашето убийствено безразличие?!


Освен това смятам, че нашият "Картаген" – масовото българско безразличие към истината и свободата! – е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

1 коментар:

Анонимен каза...

МРЪСНИК ПОДЪЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!! КАТО СИСТЕМАТА Е ТОЛКОВА ЛОША ЗАЩО ТОГАВА НАПИРАШ ДА СЕ ВЪРНЕШ В НЕЯ??????????????????????????? КОЙ СИ ТИ ДА СЕ ПРОИЗНАСЯШ ТАКА ЗА НАШЕТО РОДНО ОБРАЗОВАНИЕ И УЧИЛИЩЕ?????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!! ТИ САМИЯТ НЕ СИ ЛИ ПОДРЕДЕН ПРОДУКТ НА ТАЗИ СИСТЕМА???????????????????? ОТКЪДЕ-НАКЪДЕ НИЕ ДА СМЕ ПОВРЕДЕНИ, А САМО ТИ ДА НЕ СИ ПОВРЕДЕН??????????????????????????????? НАГЪЛ МРЪСНИК И НЕКАДЪРНИК СИ ТИ ЕТО КАКВО СИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! СЪВСЕМ ПРАВИЛНО ЛЮБИМАТА НА НАШИЯ СПЛОТЕН КОЛЕКТИВ ДИРЕКТОРКА ТЕ УВОЛНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! И ЗНАЙ ЧЕ ТОВА ЩЕ Е ЗАВИНАГИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НИЩО НЕ МОЖЕ ДА ТЕ СПАСИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЩЕ РОВИШ ДОКАТО СИ ЖИВ В КОНТЕЙНЕРИТЕ ЗА БОКЛУК С ТВОЯТА ПРИЯТЕЛКА СМРАДЛИВАТА БАБА МАРИЙКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЗАСЛУЖЕНО СИ ИЗПРОСИ ТАЗИ УЧАСТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!