Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 21 юли 2018 г.

Една "интелектуална" полемика около протеста на Босия, илюстрираща страшната морална деградация на обществото ни




Петте принципа, следвани от Босия: вяра, чест, достойнство, състрадание и солидарност.

Коментари
Brigita Drenska Защо ли е сам тогава ?
Управление
Иван Сапунджиев Заради шестият му принцип - суета! Хората го усещат със съкратена логика...
Управление
Надя Кирилова Ами защото това са Християнски принципи, а Господ Иисус Христос каза, че ние сме "малко стадо". "Малко", но 12 Апостола преобърнаха света, защото, "не в силата е Бог, а в Правдата". И ще стане това, което е любезно за Господ, я не на някой мафиот. Това трябва да се знае и ВЯРВА. Защото още :"По ВЯРАТА Ви да бъде.".
Управление
Ангел Грънчаров Иван Сапунджиев Не е пристойно това Ваше подмятане... особено за човек, имащ претенция, че е философ...
Управление
Иван Сапунджиев Всеки, който следи какво прави Босия от години, знае, че такива като него, Глишев и т.н., търсят под дърво и камък поводи, за да станат герои, мъченици, да изглеждат борци срещу голямата неправда. Това е отчаяно-суетна позиция, подкрепяна само от хора, които конюнктурно имат изгода от техния "бунт". Толкоз!
Управление
Ангел Грънчаров Иван Сапунджиев ОК, г-не, нека тия хора, които изброявате, да са лоши, суетни, мъчещи се да станат мъченици и пр., а Вие лично какво правите в ситуацията, в която се намираме? Нищо не правите, нали така? Или само гледате сеир и... критикувате? Вашият пример е по-вдъхновяващ, така ли смятате? Или се държите по-разумно? Нима? Който нещо прави е лош, който нищо не прави, е прекрасен, тъй ли излиза според брилянтната Ви логика?
Управление
Иван Сапунджиев Босият нищо добро не прави, той вреди. Ако искате хора, които просто да правят нещо, за да се прави нещо против, имаме си червените, те се справят идеално.
Управление
Ангел Грънчаров Иван Сапунджиев Не е вярно Вашето впечатление за Босия. Нима искате да кажете, че и преди 1989 г. той "само вредеше"?! Хора като него са необходими на едно общество. Той дава един нравствен пример, примерът му влияе и възпитава. Не мога да разбера неприязънта Ви към Босия. Да не се окаже, че Вие по принцип мразите всяко личностно своеобразие? Да си личност в истинския смисъл значи точно това. Съвсем не мога да Ви разбера...
Управление
Ангел Грънчаров Давам Ви пример. Аз самият бях подложен на една абсурдна кампания по професионално и личностно дискредитиране от директорката на училището, в което от години преподавам философия. Наложи се да обявя гладна стачка като крайна форма на протест срещу репресиите, на които ме подложи самозабравилата се властница. Всъщност най-вече ме интересуваше реакцията на околните, с чисто изследователска и възпитателна цел предприех тази акция. Всички замълчаха и гледаха страхливо (малодушно) сеир. Единствен, който ме подкрепи, беше Босия, която с неколцина свои приятели (Вихрен Михайлов, Иман Радичев, философа и още един човек...) в знак на солидарност дойде в Пловдив, в училището и ме подкрепи на дело. Малцина са личностите у нас, които ас способни на такава постъпка. А малодушници колкото щеш...
Управление
Надя Кирилова Ангел Грънчаров още повече какво лошо иска човекът? Иска да се спре корупцията, която убива. Трябва да сме активни и особенно най-умните и интелигентните в това общество. А за него ДС е признала, че се отличава с висока степен на интелигентност.
Управление
Иван Сапунджиев Това, че може да мразя личностното своеобразие, ме развесели!  Накратко: животът не може да е разменна монета за политически натиск, това е глупаво, глу-па-во. Между другото дори е антихристиянско, но това не ми е аргумент. Важното за мен е, че така се девалвира натискът от типа "на живот и смърт". Когато не можем да убедим другите в нещо, не може да ги принуждаваме, че ще си навредим, това е жалко и гадно изнудване. Който не го разбира, моите съжаления за интелекта му. Може да изискваш, да даваш добри предложения, ако не се оценяват, да ги актуализираш, търсейки вината в себе си, да направиш още по-точни и добри предложения, но не може да искаш оставки и да се налагаш с преценката си, да сочиш виновния и да заплашваш, че ако не стане твоето, ще се нараниш. Това е детска истерия, глупава лудост. Може да се дадат хиляди примери за абсурда на това изискване: кажи, че ти си виновен, направи нещата така както ги виждам аз, иначе ще те направя виновен за кръвта ми. Това е върхът на нахалството, само се замислете за абсурдните варианти, в които, по този пример, всеки може да тръгне да изнудва. Затова Босия беше длъжен да търси други пътища, ако се смята за прав.
Управление
Ангел Грънчаров Иван Сапунджиев Интересно е, че въпреки несъмнено високата Ви интелигентност Ви убягва високия нравствен смисъл на постъпката на Босия. Ще се опитам поне малко да Ви помогна да схванете, макар за да постигнете този смисъл не е достатъчно да имате ум, иска се и чувство, иска се и подобаващия морал. А Вашето разсъждение ми показва, че съзнанието Ви обитава друга ценностна галактика.
Управление
Ангел Грънчаров Тия, срещу които протестира Босия, са безскрупулни аморални типове и престъпници; Вие обаче не от тяхното поведение се възмущавате, Вас Ви гневи поведението на този, който ги изобличава. Това означава, че Вашият собствен морал е доста гнил; апропо, не знаех, че сте така политически тесногръд, че заставате зад тия, срещу които Босия се бори, което пък обяснява позицията Ви спрямо него. Тъй че не беше нужно да ми философствате по този твърде неубедителен начин; просто сте гербовак, по политически причини Босия Ви е така ненавистен щото се бори срещу Вашите политически идоли (и началства). Между другото дали не заемате някакъв държавен пост в това управление, апропо, какво работите, с какво се прехранвате? Членувате ли в ГЕРБ?
Управление
Ангел Грънчаров Като ми отговорите на тия въпроси ще продължим диалога си.
Управление
Иван Сапунджиев Не заемам постове, нямам началства, не се прекланям пред идоли. Спрете се малко с типизиращите предположения, че така сваляте равнището на разговора. Имам достатъчно акъл в главата да знам точно колко бели, черни или нюансирано сиви са хората в управлението и да мога да преценявам конкретните им стъпки. Не мразя и не харесвам на ура, нещо което виждам в такива като Босия и да не изреждам в кои други. Всичко това показва морала ми като много по-чист от такива типове. Думи като "аморални", "престъпници" са просто дрънканици. Ако ви се преиграва, правете го, но на дрънкалата не им е място да се изказват за политика, защото така само вредят, превръщат социалната обстановка в истерична, пълна с брътвежи, далеч от конкретните, трезви дебати. Казусите около транспорта имат определени измерения, върху тях може да се концентрира човек, ако иска решение, ако не иска, а има желание само за крещяща изява, само парадира, предизвиква и изкарва замесените "дяволи". Така нищо не се постига.
Управление
Надя Кирилова Иван Сапунджиев истината е, че ни управляват прости хора, и Босият им го казва наптраво. Те не могат да го приемат, защото това означава да станат. за да седне някой друг. А колко е приятно да те наричат Г-н Премиер, да ти се подмазват. да ти снасят парички. Къде ще го намерят те това? Дори ги наричат "ваше Превъзходителство". Босият гладувал. Да гладува. Ние живеем. https://bultimes.com/%d0%92-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%b4%d0%b0…/Управление
Ангел Грънчаров Иван Сапунджиев Вижте какво, въздържайте се от даването на непоискани съвети за това какво трябва да прави Босия, какво трябва да правя аз, как аз или Босия било правилно да се държим, това е много глупаво поведение. Ние с Босия сме достатъчно зрели сами да решаваме какво да мислим, какво да правим, как да живеем, дори как да умрем. Не желая да квалифицирам Вашето поведение, но ето, сам признавате, нищо не правите, а имате само претенции към другите. А това че не уважавате чуждата свобода и само мърморите по адрес на тия, които имат достойнството да се държат като граждани, е поведение, което е несъвместимо поне с философското Ви образование. Личи си, че правите неумел опит да се харесвате на управляващите, което показва, че искате да черпите някакви ползи от атаката си срещу Босия. Това е аморално. Човек с очебийно съмнителен морал да дава морални преценки и присъди е собственоръчно дадено потвърждение или илюстрация за този факт, именно, за невисокия морал, за недостойното поведение. Имате една чисто конформистка и на това основание аморална позиция спрямо политическата ситуация у нас, но не съзнавате колко сте уязвим от всяка една страна. Барем да имахте капчица достойнство да си замълчите като в душата Ви бушуваха толкова непристойни чувства по адрес на Босия, ала Вие имахте неблагоразумието да ги афиширате, правите го явно с надеждата управляващите да ви забележат и да ви наградят с някаква облага. Носител и изразител сте на масово разпространения, за жалост, манталитет на нашенския малодушен нагаждач, дървен "философ" и мърморко, който нищо не прави, ала кори и плюе всички, които действат и се мъчат в ужасната обстановка нещо да променят. Философското Ви образование обаче Ви задължава обаче да не сте на такова ниско умствено, да не говорим пък за морално ниво. Изменяте на високата мисия на философа. Философите не се мазнят на властта и не се надигат на пръсти да бъдат забелязани от нея при раздаването на парчетата месо. Не ми отговорихте на въпроса какво работите, как си изкарвате парите. Това много говори и показва. Изглежда сам се срамувате от нещо. Пиша Ви тия неща за Ваше добро. Евентуално да Ви помогна да осъзнаете как изглеждате отстрани и да се опитате да промените нещо у себе си. Ако щете ме мразете за това, че Ви казвам открилата се на мен истина за Вашето поведение. Но това пак е типично нефилософско и антифилософско поведение. А нали имате претенция, че сте философ?!
Управление
Иван Сапунджиев Казвате да не ви давам съвети и после ме съветвате "за мое добро". И после, както винаги, губите основния аргумент и пак си веете готовите, пълни с предразсъдъци, "щом не е с моето мнение е нагаждач и неморален". Какво се занимавам... Сферата на набедените интелектуалци е безсмислено разширена, трябва да се ограничи, за да не се заблуждаваме! Бъдете здрав! 
Управление
Ангел Грънчаров Иван Сапунджиев Бягството е най-лесният ход, но не помага, г-не!  Аргументи във Вашите мисли няма, има само (не)скриван стремеж да се харесате на силните на деня. Интересно е, че не смеете да кажете с какво се препитавате, какво работите... нима е толкова дискредитираща тази тайна?  (Професията Ви да не е... шоумен, участник в разни добре платени телевизионни шоута?) Или може би нищо не работите и сега се мъчите да си намерите някаква служба? Или сте вече на някаква хубава държавна служба, а сега драпате да израстете нагоре по йерархията? Наистина поведението Ви не се вмества в сферата на интелектуалното, тук по този въпрос мислим напълно еднакво, тази сфера е прекалено широка. Между другото, имах значително по-високо мнение за Вас, направихте обаче всичко, което е по силите Ви за да го развалите...
Управление
Иван Сапунджиев Вие май, дори не четете, а само имате нужда да се изказвате и да си въртите едни и същи набеждавания. Казах ви, на никаква службица не съм, йерархия, никому нищо не дължа. Като не говоря за себе си, то е за да не измествам въпроса. Май това е неразбираемо за вас. За да не завъртите пак плочата - занимавам се със съвсем откъсната от тези неща област - графичен дизайн, визуално и звуково съдържание за сайтове и т.н..Това което вие удобно наричате бягство е просто "отчаяние", вие можете да водите само манипулативен и пълен с предразсъдъци дебат.  Но ви оставям, свършихте си работата, успокоихте съвестта си, че сте се "борили" за този, който ви е помогнал някога. Браво! Прекратявам, безсмислено е...
Управление
Ангел Грънчаров Иван Сапунджиев Е, и Вие си свършихте работата де, хвърлихте малко помия връз Босия, сега и мен ме определихте като напълно закостенял човек, който не може да разбере великата Ви премъдрост, всички ние, дето имаме дързостта да се държим различно от Вас, нищо не правещия, сме лоши, подли, суетни, користни, ламтим за слава и прочие; май върху нас пренесохте всички Ваши собствени копнежи!  Да, ама ние не се подмазваме на потъналите в аморалност властващи, а имаме смелостта да се борим за една кауза, имаща висок нравствен смисъл, пък Вие се постарахте да направите на управляващите една услуга, нали така излиза в крайна сметка? Вие сте твърде "възвишен", нищо че най-вероятно изпълнявате "визуални и звукови поръчки" нищо чудно именно на държавни сайтове, което обяснява постъпката Ви защо така грозно се нахвърлихте на Босия. Но това нека да си тежи на Вашата съвест. Вие само смислени неща правите, ний пък си падаме по "безсмислените" (в очите на използвачите) неща...
Управление
Иван Сапунджиев Хаххаха, е признавам, вие сте много забавен тип.  Как да ви го кажа по различен начин това "не дължа на властта нищо". Никога не съм получил 1 лев от властта, не изпълнявам държавни поръчки и т.н.. Много ви се ще да ударите един печат на опонента - "обвързан", "приказва по поръчка", "неморален". Вие постоянно потвърждавате думите ми. Ето затова е забавно! 
Управление
Ангел Грънчаров Иван Сапунджиев Реакцията Ви е многозначителна.  Щом Ви изби на веселие, значи съвсем не съзнавате колко се изложихте. Добре, хайде помислете все пак малко, нали имате претенции, че сте мислещ: да приемеме, че Вие мразите Босия напълно безкористно, значи тезата ми, че го правите заради изгоди от властта приемаме, че е напълно несъстоятелна; о`кей, нека да е така, ами излиза, че мразите Босия напълно неоснователно, един вид просто от... глупост (сам не знаете защо го мразите, нали така излиза?)?! А сте философ, поне по образование, нали така? Няма причина да го плюете, но го плюете може би по "спортни подбуди", така ли е?! Спортът "плюене" върху личности, които Ви превъзхождат, е ваш любим спорт, така ли да разбирам реакцията Ви? Или и Вие сам не я разбирате, а какво остава да я обясните на мен?!  (Все пак нали не си мислите, че повярвах и дума на дълбокомудрото Ви, на претендиращото за демонстриране на извънредна ученост, но за сметка на това съвсем неубедително обяснение?!)
Управление
Ангел Грънчаров Позволих си да увековеча полемиката ни:https://aig-humanus.blogspot.com/2018/07/blog-post_24.html Нека младите да се учат - най-вече на морал. Няма що, много е "морална" позицията Ви. Ако на това учите учениците си, Бог да пази България...Управление



Освен това смятам, че нашият "Картаген" – масовото българско безразличие към истината и свободата! – е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

15 коментара:

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров Намеквах ви, намеквах ви, че нямате ниво, за да продължаваме дискусията, но вие толкова държите да дадете всячески доказателства за това. Г-не, това, че някой не е съгласен с нещо, без да има за това материална изгода, не означава че не е съгласен със същото "неоснователно"! Това че на вас ви идва единствено материалната изгода като аргумент в главата, са си ваши извращения. Казвам ви, че само можете да ме веселите. Кой ви е учил така да извеждате и вие така ли учите децата? Вдигнете си нивото и тогава учете хората. Знам, че няма да се спрете, но вече трябва да ви плащам за забавлението. :)

Иван Сапунджиев

Ангел Грънчаров каза...

Иван Сапунджиев Благодаря, господине! :-) Виждам, че се ядосахте толкова, че започнахте да нападате личността ми, което е признание от Ваша страна, че нямате аргументи по същината на спора (при това забравихте за какво изобщо говорехме, във всеки случай предмет на обсъждането ни не е моята личност). Да лъжете, че Ви е забавно в този момент, е глупаво, истински забавляващият се човек се държи по съвършено друг начин. Интересно е, най-вероятно Вие сте избягал от училищната професия заради твърде високото си ниво, само дето Вашето високо ниво е високо само във фантазията Ви; това обаче съвсем не Ви личи. (Апропо, какво направихте досега в живота си, написахте ли нещо, сътворихте ли нещо, та имате претенция за такова високо ниво, че почнахте да раздавате оценки и то за нивото на хора като мен, които отдавна са доказали нивото си със съответните постижения?!) Та благодарение на високото Ви ниво Вие успяхте да се заплетете в такъв лек казус като казуса около протеста на Босия така, както петел се заплита в кълчища. Наистина сте много весела картинка, желая Ви още много време да се забавлявате със собствената си забавност. :-)

Анонимен каза...

Абсолютно съм съгласен с всичко от святото ви слово. Но важно е да си пием редовно хапчетата! :)

Иван Сапунджиев

Ангел Грънчаров каза...

Иван Сапунджиев Забелязал съм, че мерзавците по душа и характер (и особено абсолютно некадърните хора!) изпитват нескривана загриженост за редовното пиене на хапчетата от страна на ония, които ги превъзхождат. :-) Грижете се единствено за себе си - както почнахте се веселите от собствените си излагации! (Загриженият за другите безличен комуноид е жалка картинка.) И работете. Мързелът води до деградация. Нищо не сте направил в живота си, а гледате към моята паница - и паницата на Босия. Завистта е най-тъпата емоция. Но поне научихте докъде сте стигнал. Имате всички шансове да се поправите. Имате и шанс да продължавате да се изпълвате със злоба. Дори и към духовен и по тази причина свят човек като Босия.

Анонимен каза...

Няма да е лошо вашите приятели с независима и трезва преценка да виждат какви ги пишете. Ако са имали високо мнение за вас, ще си оправят много от кривите преценки. Сякаш съм се обзаложил да нямате нито едно вярно предположение, нито една правилно конструирана мисъл и вие не спирате да печелите. След десетките опити, отново крива стрелба - нито съм с комунистическа ориентация, нито съм мързелив, още по-малко има на какво да ви завиждам. Та вие не можете да направите едно обосновано предположение, да вържете логически три изречения. Интересно каква нетърпимост имате към това да ви се кажат някои истини в лицето, затова единственото, което ви идва като реакция, е да свържете това със завист към вас. Виждате ли, че сте забавен. Освен това и образованието и приносите ми са повече от вашите, но аз съм достатъчно внятен да не тръгвам с това и да не правя преждевременни намеци за нещо подобно, защото това са, както би трябвало да знаете, недостойни методи за аргументиране. Още неточни изстрели имате ли, все пак трябва рекорди да чупите, досега нито един верен изстрел, това е страхотна заявка!

Иван Сапунджиев

Ангел Грънчаров каза...

Пардон, забравих че Вие сте телевизионна звезда (като Азис и като философа Денди!), от което, няма как, следва, че сте значително по-заслужил и образован не само от мен, а и от мнозина други; вие, звездите, имате завидно самочувствие. Я кажете все пак някое свое действително постижение, говорещо за тъй голямата Ви ученост и образованост, а също така и за несравнимите Ви постижения? Между другото точно днес, по време на нашата полемика, ми дойде известие, че съм блокиран за три дни, имате ли заслуга и за това? Питам щото се похвалихте, че сте доста напреднал в тази област, вероятно имате приятели, работещи във Фейсбук, възможно е и сам да работите там, този ли е начинът да ми отмъстите - като ми затворите устата? По причина на това, че не мога да Ви отговоря във Фейсбу, Ви отговарям в блога си, там се наложи да пренеса нашия тъй изтънчен "диалог", щото странно защо точно днес бях блокиран. Толкова засега. А за това колко "логически" връзвате изреченията си, трябва да знаете, че с просто око се забелязва това, че доста трудно тече мисълта Ви, а също си личи, че много често просто нямате мисъл, а имате предимно някакви мисловни напъни. Ето, сега се оказа, че просто сте забравил за какво говорим, да Ви припомня, разговаряхме не за мен, а за Вашите претенции към личността на Босия, спомняте ли си изобщо каква беше темата на разговора ни? Та "логиката" Ви, личи си, Ви е завидна направо. Но вие звездите, имате пълното право да сте и разсеяни, щото това ви прави още по-образовани и талантливи... :-)

Анонимен каза...

Мария Василева- Иван Сапунджиев
Ангел Грънчаров е блокиран от фейсбук за срок от три дни. Помоли ме да Ви съобщя причината, поради която не може да продължите разговора си относно Босия, но може да продължите в блога му.
Мария Василева

Анонимен каза...

Мария Василева- Иван Сапунджиев
Ангел Грънчаров е блокиран от фейсбук за срок от три дни. Помоли ме да Ви съобщя причината, поради която не може да продължите разговора си относно Босия, но може да продължите в блога му.
Мария Василева

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров ме помоли да Ви съобщя, че е блокиран от фейсбук в срок от три дни, поради което не може да Ви отговаря.
Мария Василева

Ангел Грънчаров каза...

Иван Сапунджиев Бях блокиран във ФБ за три денонощия, по тази причина не можах да Ви отговоря. Помолих приятели да Ви съобщят за това обстоятелство, не зная дали е стигнало съобщението до Вас, но Вие си замълчахте, а аз Ви предложих да продължим разговора си в моя блог; както и да е... ето сега Ви пускам отговора, който Ви дадох тогава:

Пардон, забравих че Вие сте телевизионна звезда (като Азис и като философа Денди!), от което, няма как, следва, че сте значително по-заслужил и образован не само от мен, а и от мнозина други; вие, звездите, имате завидно самочувствие. Я кажете все пак някое свое действително постижение, говорещо за тъй голямата Ви ученост и образованост, а също така и за несравнимите Ви постижения? Между другото точно днес, по време на нашата полемика, ми дойде известие, че съм блокиран за три дни, имате ли заслуга и за това? Питам щото се похвалихте, че сте доста напреднал в тази област, вероятно имате приятели, работещи във Фейсбук, възможно е и сам да работите там, този ли е начинът да ми отмъстите - като ми затворите устата? По причина на това, че не мога да Ви отговоря във Фейсбу, Ви отговарям в блога си, там се наложи да пренеса нашия тъй изтънчен "диалог", щото странно защо точно днес бях блокиран. Толкова засега. А за това колко "логически" връзвате изреченията си, трябва да знаете, че с просто око се забелязва това, че доста трудно тече мисълта Ви, а също си личи, че много често просто нямате мисъл, а имате предимно някакви мисловни напъни. Ето, сега се оказа, че просто сте забравил за какво говорим, да Ви припомня, разговаряхме не за мен, а за Вашите претенции към личността на Босия, спомняте ли си изобщо каква беше темата на разговора ни? Та "логиката" Ви, личи си, Ви е завидна направо. Но вие звездите, имате пълното право да сте и разсеяни, щото това ви прави още по-образовани и талантливи... пък и оригинални! :-)

Анонимен каза...

Образоваността и приносите, за които говоря, нямат нищо общо с това, че съм бил малко "по телевизор", би било смешно и да си го помисля. Както и не бих си помислил дори да играя мръсно и да докладвам някого, за да го блокират във ФБ. А останалото, което сте написали, е обичайната за вас плява, която не е свързана с реалността.

Иван Сапунджиев

Ангел Грънчаров каза...

Иван Сапунджиев Това, което не разбирате (поради, да допуснем, някаква духовна, морална или чисто човешка... "импотентност" ("скопеност", "кастрираност"), с извинение за тия думи, но се налага да ги употребя, СМИСЪЛЪТ е това, което диктува употребата на едни или други думи!), за Вас лично е "плява", така ли? :-) Давате ли си сметка какво казахте? :-) Онова, което не разбирам (или се инатя да разбера), за мен е "плява". :-) Вие навремето като сте учил философия, нима не разбрахте поне това, че, първо, е глупаво да сте така надменен - и да се самообявявате за "краен носител на истината"? Второ, все пак не бива човек, имащ известни интелектуални претенции, да допуска да се излага така много? Глупаво е да разговаряте по този начин, излагате се, ето това нима не Ви хрумва на моменти? Щото по презумпция другият човек е "самоцел и самоценност", е същество, достойно за безусловно уважение?! Кой Ви даде правото по ТОЗИ начин да се отнасяте към моята личност? Или емоцията, неприязънта към моята личност така силно Ви е заслепила, че изпаднахте в такова незавидно положение? Питам само, щото ми станахте интересен... Апропо, говорехме за Босия, що така избягахте от темата на разговора и се нахвърлихте на моята скромна личност?! :-)

Анонимен каза...

Това е безкраен, неплодотворен разговор с непрестанните ви провокации на лична основа, чиято лъжа всеки път трябва да ви разяснявам. Нямам повече желание да участвам в такава игра, която въртите за лични цели и от суета. Продължавайте сам.

Иван Сапунджиев

Ангел Грънчаров каза...

Иван Сапунджиев Правилно, просто се налага да избягате: вие явно не сте на длъжното ниво за да участвате в такъв "безкраен, неплодотворен разговор с непрестанни провокации"... :-) Какво обаче стана с претенциите Ви да сте философ, Сапунджиев, философите умеят да участват във всякакви разговори и със всякакви хора?! :-) Или вече философията не Ви е по вкуса (и по "нивото"), така ли да разбираме това Ваше бягство?!

Ангел Грънчаров каза...

Апропо, да Ви напомня, разговаряхме не за мен, а за про-ТЕСТ- на Босия и неговия СМИСЪЛ... :-) И Босия по вашите думи се оказа, че е суетен и по тази причина протестира с гладна смърт, по суетни причини е готов даже да умре, аз пък досаждам на Вашата несуетна личност пак по същата причина, и аз съм значи бил "суетен". :-) Вие с тази "суетност" всичко ли обяснявате в човешкия свят, "философе" Сапунджиев?! :-)