Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 29 юли 2018 г.

Кои са съдбовно важните въпроси, които трябва да решаваме най-напред?



Може ли в обществото ни да започне процес на интензивно нравствено оздравяване? Как да спрем масовата, тоталната деморализация и тъй вулгарния, антидуховен материализъм-нихилизъм, който се шири у нас - и който комунизмът ни завеща? Има ли надежда един ден да станем здраво в морално отношение, т.е. наистина християнски и духовно просветлено, следователно човешко и човечно общество? Дали това не са най-важните въпроси, които ни предстои да решаваме най-напред?

Сега разбирате ли защо е срамота (и дори непростим грях!) да се отнасяте с такова пълно безразличие и пренебрежение към борбата за непосредствено и практическо РЕАЛНО ДЕМОКРАТИЗИРАНЕ и ДЕКОМУНИЗИРАНЕ (иначе казано: ОЧОВЕЧАВАНЕ!) на отношенията в конкретните училищни (образователно-възпитателни и личностно-формиращи) общности, която водя от години - и заради която арогантната и разпищолила се властваща образователна бюрокрация ме подложи на най-ужасни репресии (под изпълнения с убийствено безразличие и страшна апатия ваш поглед!)?

Схващате ли поне малко смисъла на тази съдбовна за бъдещето на нацията ни борба, в която ви предлагам да се включите колкото се може по-активно: щото качественото и съвременно (това значи несоциалистическо, щото образованието у нас продължава да е социалистическо, осъществяващо се под властовия монопол на държавата и на бюрократите, то напълно игнорира личността и свободата на младите и на техните учители!) образование, възпитание и личностно (духовно) формиране и развитие на младите е онази опорна точка, благодарение на която ще можем да променим нашето толкова свидно, но заради нашата собствена неразумност и заслужено многострадално отечество?! (Който - човек или народ - си позволява лукса да не мисли, сиреч да нехае за истината, съвсем заслужено много страда: вие нима не знаете тази първа аксиома на човешкия живот?!)

Помислете малко над тези въпроси - ако искате.

Хубав, духовно просветлен неделен ден ви желая!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" – масовото българско безразличие към истината и свободата! – е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

5 коментара:

Анонимен каза...

Махнете първия коментар - излиза, че сте писал сaм като лудата с удивителните.

гАд каза...

Първият, който обикновено е анонимен, но не и този път :))))

Анонимен каза...

ГРАНЧАРОВ ОТНОВО ЛЪЖЕ НАЙ-БЕЗОБРАЗНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НЕ Е ИСТИНА ЧЕ ТОЙ СЕ БОРИ ЗА ПРОМЯНА В ОБРАЗОВАНИЕТО, ВИЕ В ТАЗИ БАСНЯ НЕДЕЙТЕ ДА ВЯРВАТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТОЙ СЕ БОРИ САМО ЗА ТОВА ДА СЕ ВЪРНЕ В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ И ДА ПРОДЪЛЖИ ДА СИ МЪРЗЕЛУВА В НЕГО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТОЕСТ НИЩО ДА НЕ РАБОТИ И ДА ПОЛУЧАВА В ЗАМЯНА НА ТОВА КЪРВАВИ НАРОДНИ ПАРИ!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЗАЩОТО СЕ ДОКАЗА, ЧЕ ТОЙ НЕ САМО ЧЕ Е ПЪЛЕН НЕКАДЪРНИК КАТО УЧИТЕЛ, ТОЙ Е И НАЙ-МЪРЗЕЛИВИЯТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НЕГО ГО МЪРЗЕШЕ ДАЖЕ ДА СИ УЧИ УРОЦИТЕ ОТ УЧЕБНИКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! И ГУБЕШЕ ВРЕМЕ НА УЧЕНИЦИТЕ С НЯКАКВИ СИ ТАМ ТЪПИ И ЛЪЖЛИВИ ВЪПРОСИ КАТО ТИЯ, КОИТО Е НАПИСАЛ В ДНЕШНИЯ СИ ОТВРАТИТЕЛНО ЛЪЖЛИВ БЪЛВОЧ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НЕ ЧЕТЕТЕ БЛОГА НА ТОЗИ ЛЪЖЕЦ ГРАНЧАРОВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НЯМА НИТО ЕДНА ИСТИНСКА ДУМА В НЕГО!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ВСИЧКО Е ЛЪЖИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ИСТИНАТА Е, ЧЕ НАШАТА ЛЮБИМА ДИРЕКТОРКА, ЗАД КОЙТО СТОИ ЦЕЛИЯ НАШ СПЛОТЕН КОЛЕКТИВ, СЕ БОРИ ЗА КАЧЕСТВЕНО И СЪВРЕМЕННО ОБРАЗОВАНИЕ, А ГРАНЧАРОВ И ПРЕЧЕШЕ ВСЕКИ ДЕН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! И ЗАТОВА БЕШЕ УВОЛНЕН!!!!!!!!!!!!!!!!!! ГРАНЧАРОВ Е ДЪРТ КОМУНИСТ, ЗАВЪРШИЛ КОМУНИСТИЧЕСКА ФИЛОСОФИЯ В НАЙ-КОМУНИСТИЧЕСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ НА НАЙ-КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ГРАД НА НАЙ-КОМУНИСТИЧЕСКАТА СТРАНА В СВЕТА - КОМУНИСТИЧЕСКИ СССР!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! МОЖЕ ЛИ ТАКЪВ КОМУНИСТИЧЕСКИ ИЗРОД КАТО НЕГО ДА КАЖЕ ИЛИ ДА НАПИШЕ ЕДНА-ЕДИНСТВЕНА ИСТИНА?????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ангел Грънчаров каза...

С оглед "Лудата с удивителните" да не може (ако в един момент й се върне разсъдъкът) да изтрие особено ценните си понякога коментари на мен ми се налага да ги копирам и да ги публикувам отново - за да бъдат съхранени за потомството. (Когато ги е публикувал някой друг, пък макар и като анонимен, тогава само той може да ги изтрие.) Та така направих и сега. Но съм пропуснал да сложа отметката за анонимно коментиране. Нали не си мислите, че аз със своя беден разсъдък мога да съчиня такива бляскави шедьоври на психопатологията? :-)

гАд каза...

Аз илчно не виждам опция да си трия коментарите, пишейки с Име/URL.
По принцип би било странно ако реши да трие такива коментари, очевидно не се стеснява от държанието си :)))