Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 29 юли 2018 г.

Какво мислите, драги нехаещи за истината дървени "философи", дето толкова се радвате, че съдът отмени Истанбулската конвенция?



Кажете де, отговорете ми какво мислите по зададения въпрос, драги тъй усърдно морализаторстващи противници на Истанбулската конвенция?

Кажете какво "мислите" по въпроса, драги дървени "философи", дето толкова се радвате, че съдът отмени Истанбулската конвенция?

Ето нещо в помощ на мислещите:

... Ако ние разкажем на децата за секса, няма ли те да израснат разпуснати? Ако ние не подлагаме пиесите на цензура, няма ли да възтържествува безнравствеността? Възрастните, които се страхуват, че децата ще станат развратени, в действителност сами са извратени, подобно на хората с грозни мисли, които се нуждаят от затворени бански костюми. Ако човек нещо го шокира постоянно, то именно това го интересува повече от всичко. Лицемерът - това е развратник, който няма мъжеството да погледне в лицето своята нежна душа. (Из: Главният враг на свободата е страхът, А. НИЙЛ)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" – масовото българско безразличие към истината и свободата! – е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

8 коментара:

Анонимен каза...

Радостта на "усърдно морализаторстващите противници на Истанбулската конвенция" ще е твърде кратка! Жендарите ще победят в демократичната евроатлантическа жунгла!
Трайчо Ушев

Bacho Кольо каза...

Не очаквах, че Конституционният съд ще се окаже на висота и ще вземе толкова правилно решение.
Няма да се правя на юрист и няма да коментирам правните аргументи.
Важното е, че то е навременно, полезно и целесъобразно.

Анонимен каза...

Отлично решение на КС. Подкрепям!

Анонимен каза...

Пак не си разбрал, философе. Истамбулската конвенция е да научим децата си да бъдат мъж или жена по желание.... иначе те секса го знаят по добре и от нас вече, гугъл не е от вчера, порното се лее от интернет и телевизия, сега само трябва да им кажем, че всичко което виждат е нормално и най вече позволено и добро, свободата да се чукаш както ти скимне и да абортираш в името на личното благо е свещено право... правната система е построена на точни дефиниции и категории, в нея думата, понятиуто имат значение, размиването на значението е размиване на правото и истината.... тоя проблем, скъпи ми философе, отдавна се дискутира, да си чувал за аласдайр макинтайър, книгата му След Добродетелта After Virtue? Назад си с материала, особено със съвременната западна философия. Интерпретациите ти върху свободата са куриозно смешение на нихилистичен анархизъм с пост-комунистически популистки анти-комунизъм, ти си от болшевишката школа, затова може би мразиш така страстно дясно консервативният режим на Путин.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, интересно е, че откъдето да тръгнете в "разсъжденията" си по всяка тема все стигате до... другаря Путин, Вие да не сте влюбена в него ма, другарке?! А иначе Вие сте толкова елементарна във възгледите си, че просто не е нужно да се напъвате да се правите на учена: Вие чисто и просто мразите с цялата си душа и свободата, и особено много мразите свободни хора като моя скромна милост, нали така? Умилително искрена сте в тази своя ненавист към свободата и към свободните личности, другарко, а на тази почва се оказва, че колкото и да се напъвате да се правите на "антикомунистка", трябва да знаете, че едва ли ще заблудите някого; издавате се прекалено баламски, другарко: щото и котките по улицата знаят, че Путин е първосортен комунист, на когото се възхищават всички комунистки, тия ала-бала приказки, че е "консерватор", можете да ги разправяте по кръчмите, но е съмнително, че и там едва ли дори и пияниците ще Ви повярват; само ако някой е накъркан като руснак, може и да Ви се върже на глупостите, но и това е доста съмнително. Апропо, другарко, немате право да ми говорите на "ти", щото не сме толкова близки с Вас, ще говорите на "ти" само на любовниците си, но много е съмнително че имате такива, гледам, че е по сексуалните въпроси, както подобава за комунистките, сте гола водица...

Анонимен каза...

Квото и да разправяш, ти си пост-комунистически нихилист-болшевик, това трябва поне да си го научил в Русия, типаж от Бесовете на Достоевски, Ленин е същия гъзар като тебе, мразил е силно... философията му се ограничава до омразата и шумното критикарство... айде сега, шушумиго, седни и се запознай със смисъла и принципите на консерватизма и тогава се напъвай... чети Бърк, де Местр, Солженицин, Шмит и Вогелин... любовници нямам, имам си семейство, както подобава на консерватор/ка.

Ангел Грънчаров каза...

Леле, другарко, Вие ми се ядосахте нещо, пък и съвсем сърдечно ме мразите - защо ли?! :-) На какво ли се дължи тази Ваша омраза, другарко? Щот не обичам Вашия идол Путин ли? Щот не богоговея като Вас пред кагебисткия "консерватизъм" ли? Щот обичам свободата ли - за разлика от Вас, кагебистите, дето изпадате в бяс като чуете думата свобода?! Свободата, другарко, ражда плодове, свободните хора имаме много постижения, нашата личност е най-голямото ни постижение, а ето, Вие самата, сте си загубила не само личността (криете се зад анонимността като шушумига, като мижитурка, пък мен наричате "шушумига"!), но дори и пола сте си загубила заради проклетата комунистическа ненавист срещу свободата, на която робувате. Не мога да Ви повярвам, че имате семейство: не може да има семейство мижитурката, която няма не само личност, но и няма даже пол! :-) Интересно е, че познах за Вашата безполовост, нали така? Като обичате толкова силно Путин, пък сте... мъж, другарко, Вие да не сте станала "джендърка" ма? :-) Лелее, как можахте да измените така решително на путинския "консерватизъм"?! Но то и на самия таваришч Путин хич не му върви с жените, изгони съпругата си, май и той сменил отдавна резбата като теб, другарко?! :-) Аман от кагебистка извратеност!

Ангел Грънчаров каза...

Апропо, другарко, как живеете с толкова много злоба в сърцето? Мъчно ми е за Вас. Искате ли да Ви помогна да станете човек?