Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 4 юли 2018 г.

Един вонящ на аморалност текст



Из: Босия трябва да умре, Мартин Карбовски

Нека си гладува, негова си работа

Замислих се.

Николай Колев Босия гладува от доста време. Нито една медия не се интересува от това. Той е пренебрегван като някой психично болен, чийто живот не е важен.

Нека си гладува, негова си работа.


Мислех, че Босия ще спре да гладува. Но той е упорит. (Прочети ЦЕЛИЯ ТЕКСТ)

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Интересно, но защо ли текстът на Карбовски (въпреки напъванията му да изглежда даже възвишено морален!) направо вони на аморалност?! Не вярвам на нито една дума на това добре охранено любимо дете на българските, с извинение, "демократични медии"... Той самият, моля ви се, не могъл да умре - щото, предполагаме, не може да спре да яде!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

Ангеле, софиянци не знаят за какво гладува, дори не знаят, че гладува, ако не са прочели лично на място при самия него. Но колко са тези, които са минали оттам и са прочели исканията му. Ти чел ли си за Босия в периодиката, видял ли си за него нещо по телевизията? Щото аз не съм чела, не съм видяла, научих за това от твоя блог! То и да пише нещо, ще е грешно- гладувал в знак на протест срещу фалшиви шофьорски книжки или не бил добре психически Босия и някоя друга дивотия. Не че защитавам бездействието на народа... Цензура и дезинформация има, а ти как искаш да отидат и застанат зад Босия, като са си опекли работата, принуждавайки всички съвестни хора да посвещават цялото си време и сили за физическо оцеляване или лекуване от болести, в следствие на лош живот, храна, безпаричие! Причините да не застават зад теб са същите, поради които не застават зад Босия.

Maria Vassileva