Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 28 юли 2018 г.

Сърцето ли е измамливо повече от всичко - или умът?!


ЙЕРЕМИЯ 17:5-14

Така казва Господ: проклет да бъде оня човек, който уповава на човека, и прави плътта своя мишца, и чието сърце се отдалечава от Господа.

Защото ще бъде като изтравничето в пустинята, и няма да види, когато дойде доброто, но ще обитава в сухите места в пустинята, в една солена и ненаселена страна.

Благословен да бъде оня човек, който уповава на Господа, и чието упование е Господ.

Защото ще бъде като дърво насадено при вода, което разпростира корените си при потока, и няма да се бои, когато настане пекът, но листът му ще се зеленее, и не ще има грижа в година на бездъждие, нито ще престане да дава плод.

Сърцето е измамливо повече от всичко, и е страшно болно; кой може да го познае?

Аз, Господ, изпитвам сърцето, опитвам вътрешностите, за да въздам всекиму според постъпките му, и според плода на делата му.

Каквато е яребицата, която събира пиленца, които не е измътила, такъв е оня, който придобива много богатство с неправда; в половината на дните му те ще го оставят, и в сетнините си той ще бъде безумен.

Славен престол, от начало високопоставен, е мястото на светилището ни.

Господи, надеждо Израилева, всички, които те оставят, ще се посрамят; отстъпниците от Мене ще бъдат написани на пръстта, защото оставиха Господа, извора на живата вода.

Изцели ме, Господи, и ще бъда изцелен; спаси ме и ще бъда спасен; защото с Тебе аз се хваля.

Освен това смятам, че нашият "Картаген" – масовото българско безразличие към истината и свободата! – е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

2 коментара:

Анонимен каза...

AIG, кога ще разбереш, че на бълхàри за религия не моеш да пишеш... Нали виждаш, нула отзиви, това за тях не е интересно... Те са всичките функционери и въшкари... Най обичат на работата лекото и на баницата мекото... Бъкат от турски поговорки, които помагат на европейското им израстване: Кажи му аго да му е драго... Законо е врàта у пòле... Твоето нещастие е, че си сред теа кретени... Ако беше част от голeма нация, нeмаше въобще да мислиш и чувстваш както става сега... Теа мижитурки ще те принесат в жертва, пази се от тях... Както 100 пъти съм казал, бълхàрите са много точно показани от Джордж Лукас в Star Wars - когато дребни паршиви шушумиги решиха да...изгорят кой беше там. Тогава робота се издигна от земята, те се разтрепераха и се вразумиха... Това е “имич” на бълхàрите, които напоследък разбират и думи като кънстракшън... Нема вече конструкция, има кънстракшън, което обаче за тяхно нещастие на празните им руски глави значи... строителство. Ще се борят още дълго с английскио, бай Ганьо е тъп и упорит, но английскио откъсна един милиард индийски глави (те говорят нeкакъв маймунски диалект, който смятат че е английски...преди да дойдат при нас в Австралия)... Имаме нужда от армия от чистачи, кво да се прави... А и няма нужда там да използват маймунския си "английски", ок?... После английския счупи 80 милиона немски глави, и досега ги боли... Ред а на нахалния Ганьо, той толкова се е объркал, че вече не различава смарт от март, смята че смарт е умен, а мол е Моли Малоун, нема значение... Трагедия е, но те не се усещат, ще има още бой, обещавам им, щом не искат да са руснаци, ще чистят тоалетни, ок?... И индийците ще ги учат на английски, ок?... Тъп народ, тъп ти казвам, че дрънка... От 1878 са такива та и досега... Вапцаров опасен, убили го, Стамболов опасен, същото, тва са шматки дет нема други под слънцето такива...

Ангел Грънчаров каза...

Сакън, не слагай Вапцаров до Стамболов че е грехота. Вапцаров е предател, служил на чужда сила. Срещу която Стамболов се о борил - за да опази независимостта на България.