Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 24 юли 2018 г.

Вие сте главните виновници за всичко случващото се в тази прокълната заради вашето малодушие страна!



Завърши 72 ч. ми блокаж, наказан бях с мълчание съвсем несправедливо. И вие, ФБ-приятелите ми, също мълчахте: никой не се възмути!

Ще си направя подобаващите изводи от случилото се. Знаете ли какво ще ви кажа като начало: за всичко сме виновни ние, дето с покорство приемаме всяко безобразие и беззаконие, всяка несправедливост! Това е положението, драги роби. Вас като ви накажат, мърморите, но когато друг човек накажат, капка солидарност с него не проявявате, е, по тази причина нека да ви тъпчат злосторниците колкото си искат! Заслужавате си гаврите, разбирате ли защо е така?! Вие мълчите и когато властите се държат арогантно, когато се преструват, че не забелязват про-ТЕСТ-а на Босия, а вие ги насърчавате, като мълчите, гледайки на случващото се сякаш сте говеда, а не човеци!

Хайде сега мигновено почнете да пишете доноси срещу мен в управата на ФБ, мигновено поискайте новото ми опраскване! Но ето, пак повтарям тази истина: за всичко сте виновни вие, никой друг! Недейте да обвинявате нито Боко, нито КоЗнелия, нито ченгетата, нито комунистите, нито милиционерите, нито библиотекарите, нито соросоидите, нито руснаците, нито американците, нито европейците, не, тия оправдания няма да ви помогнат, истината е, че вие самите за абсолютно всичко сте виновни! Щото понеже вие сте такива, и Боко, и КоЗнелия, и управниците ни са такива: вие сте главният виновник за всичко случващото се в тази прокълната заради вас страна!

Толкова. Почвайте да се оплаквате от мен, почвайте да пишете доноси до ФБ срещу мен - за да ми осигурите този път поне 6 месеца мълчание!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" – масовото българско безразличие към истината и свободата! – е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

20 коментара:

Анонимен каза...

Аз не си мълчах, ама ти ме нарече комуноид. Аз ти казвам, че всички сте зомбирани, живеете вкупом в лъжа, не мислите, не виждате, не чувате, всички до един сте в мрежата... кво очакват да ти кажат бе ангеле? Да протестират ли, какво да правят? Не виждаш ли че са като добитък, грижат се за измислените блага и надежди на новия строй, борят се един въз друг да докопат кокала, оформят им мечите, нуждите, не им оставят минута спокойствие... защото? защото спокойствието може да им отвори очите, защото безпокойството, стреса, липсата на внимание помага на кражбата, на манипулацията... нямаш представа кой съм, къде живея, и какво виждам... търговците търгуват с телата и душите ви, който не става за печалба или пречи на печалбата е отстрелян, първо за 24 часа после за 3 дни, ако не научи урока, за 3 години и ако продължи и след това да не снася, завършва като босия... впрочем, не взимай мълчанието много на сериозно, не е лично, хората просто нямат енергия, някой друг я тегли... не е кгб във всеки случай... колкото по бързо проумееш кой дърпа енергията от мрежата, кой реално има полза от така наречата свободна комуникация, толкоз по добре за теб... хейде ще ти подскажа, гугъл и фейсбук и банките и кредитите и скайп и всичко така наречено безплатно, включително и безплатната демократична власт, цялата тази уж комуникация между приятели се насърчава за да говорите, като говорите да кажетекакво мислите, като кажете и покажете, чрез интернет и парите си какво сте, те знаят какво да правят с вас. Чувал ли си за мишел фуко, философе? Да не кажеш, че съм от онези болните с конспиративните теории ще ти припомня теорията на властта по фуко: властта се познава по мълчанието... ние говорим, те мълчат, ние се движим а те са гравитацията, това което ни движи, ние си мислим, че избираме, политици и стоки и прочие, а те са които предлагат и оформят вкусовете ни... сега ще попиташ кои са те. Не са кгб. Нито руснаците. Не са евреите или американците, нито българите или турците. Те нямат лица, те мълчат, те не са по медиите и не стават президенти, между нас и тях няма връзка освен връзката господар и роб който се мисли за свободен... свободата, аристотел го е казал, е вътрешно състояние, тя не се определя от външни фактори свободният човек е свободен в себе си, не се нуждае нито от подклепа, нито от власт, нито от пари или уважение. Свободният говори и никой не го чува а когато замълчи, значи е победил... защо говоря ли. Защото тук двама или трима калпака ще ме я чуят я не.... на мълчанието трабва да се отговори с мълчание.

Ангел Грънчаров каза...

Аууу, впечатли ме, Фуко, Аристотел, мълчанието, какъв финес, постарал(а) си се; а този, който е "кукловодът", е безименен, напълно неизвестен, той мълчи, ние говорим, той печели, малее, ти ме уби, каква мъдрост само, а? Не си конспиративист, не обичаш КГБ, не обичаш американците, никой не обичаш, никой не е виновен, всички сме "роби, дека си мислят, че са свободни", а господарите ни не са нито руснаци, нито са американци, нито са евреи, нито са европейци, никакви не са! Фуко е велик, мале-мале! Акъл е това, значи изходът е да мълчим, бравос, велико е това поръчение, немам думи! Съветваш ме да мълча, а може би требва и в нелегалност и анонимност като тебе да мина, а, такова ли е най-умното поведение. Ке си помисля. Сигур нема да стана точно като тебе, но нещо ке променя. Бравос, накара ме да се замисля. Викаш КГБ не е виновен за нищо, нали така? Само тъпата мисъл че сме слвободни е виновна за сичко, така ли излиза? Нема свобода, това ли е твоето верую и твоята философия? Амче то от КГБ мислят абсолютно същото? Какво съвпадение само, а? :-) Ама и тия от КГБ са зомбита, така ли? И американците са зомбита. Сички са зомбита, само ти не си. Малее, а кой ли си ти? Къде живееш, поне това нема ли да кажеш? В Тутракан ли? И какво требе да праиме в тази ситуация? Само с мълчене какво ке постигнеме?! То целият български народ се състои от твои последователи, сички мълчат, искаш да кажеш, че българският народ веке е помъдрял предостатъчно? Що тогава не ни върви бе, брате, сестро, кажи де?! Що сме така бедни като сме толкоз умни? Или не сме бедни? Аз ако почна да мълча ке ми потръгне в живота, така ли? Мълчанието е злато, така ли? Пфу да му се не види, как не се сетих досега?

Анонимен каза...

Ние не сме разбрали дори, че сте блокиран, че да протестираме. И за какво ви блокираха? Явно фейсбук не е достатъчна платформа за добри контакти, защото има много хора с интересни постинги. Кой да следиш по напред? Не е оправдание, все пак аз ви следвам отскоро. Но знайте, че има хора, който с това се занимават - блокират инакомислящите. Ами това е част от играта.

Надя Кирилова

Ангел Грънчаров каза...

Надя Кирилова Наказаха ме за това, че преди три години съм харесал нещо, написано от друг, което било "неправилно"! Когато опитах да възразя, че е несправедливо това, възражението ми даже не беше прието, даже не стигна до наказващите ме. (Някои хора ми казаха, че това било... машина или компютър!) По тази "логика" мен отново могат да ме накажат във всеки миг с каквото си поискат! Аз писах веднага за случилото се, в блога си писах, много хора четат блога ми, разбраха какво стана, никой обаче не се възмути, никой с нищо не реагира. И сега, и друг път пак е било така. Ето от това съм крайно разочарован. Когато на някой друг му се случи нещо несправедливо, ние не се възмущаваме, мълчим си. Ето това ме възмущава. Мълчим дори и при положение, че той може би е пострадал тъкмо заради това, че наказващите го добре знаят, че вие ще си замълчите - и това ги е подтикнало да се осмелят да го погазят малко. Разбирате ли за какво става дума?

Анонимен каза...

Дано не е така, а защото е все пак фейсбук само, и като те докладват зловредни хора, всичко се случва. Те на нашия манастир в Атон бяха забранили страницата, не зная даже дали е възстановена, така, че за вас е чест, че са ви обърнали внимание. Значи сте казали някоя истина. От истината най-боли. А от хора помощ не чакайте. Само от Бога. Той ще прати и хора ако трябва да помагат.

Надя Кирилова

Ангел Грънчаров каза...

Надя Кирилова Вероятно сте напълно права. От хора помощ да не чакаме, само от Бога. Сигурно е така. Защо сме такива обаче? Не е ли човешко да си помагаме когато сме пострадали, и то съвсем несправедливо?

Анонимен каза...

Съжалявам! Сега разбирам! :(

Galina Slaveeva

Ангел Грънчаров каза...

Почнаха често да ме наказват от ФБ. Виждам, че и други хора се оплакват от това. Все такива, където изказват неудобни мисли. Изглежда доносничеството от страна на "правилно мислещите" се е увеличило значително. И са открили начин да се разправят с неудобните. Няма обаче от страна на жертвите на този произвол някаква що-годе смислена реакция. Отстрелват ни поединично, а ние не успяваме нищо да направим за да се защитим. А става дума за свободата ни. Не е нещо незначително...

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров , губим си времето във фейсбук. Трябва да има както на времето дружинки, срещи, групи, а не това виртуално пространство, където не знаеш кой и защо.

Надя Кирилова

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров Изключително неприятно и опасно! Видях, че и други приятели са били блокирани. А това за преди 3 години просто е потресаващо. За съжаление, това наистина се прави от компютърна програма.

Galina Slaveeva

Ангел Грънчаров каза...

Надя Кирилова Съгласен съм. Дано не е съвсем загубено времето, което провеждаме тук в различни разговори, сигурно не е. Но и разговорите, обсъжданията в реалния живот са много важни. А ние май пренесохме тази активност предимно и само в Мрежата.

Ангел Грънчаров каза...

Galina Slaveeva Ако е от програма (машина), тогава разбирам защо тя изобщо не се държи по човешки начин, не реагира, не приема възражение, не съзнава такива неща като справедливост и пр. Но тази програма е задействана от определен брой жалби (доноси), писани вече от нашенски мерзавци. Ето това е гадното. Какво да правим че да се защитим някак от доносниците? Да им мълчим ли? Да почнем да си кютим ли - за да не ги дразним? Дават ли си сметка от Фейсбук докъде води този страх от отмъщението за открито и смело изразяване на позиция?

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров да, програмата действа по алгоритъм. При определен брой докладвания започват действията по протокол -блокиране за 24 часа, следващо за 72, и така. Дали наказанието ще бъде блокиране или изтриване на поста си зависи от причините, които се посочват при докладването. Шефовете на ФБ си дават сметка, но принципът е - Няма пълно щастие. Просто алгоритмите са несъвършени. Не изключвам да има и човешка намеса при определени обстоятелства.

Galina Slaveeva

Ангел Грънчаров каза...

Galina Slaveeva Разбирам. Правилата ги прави... стопанинът (Фейсбук). За да има ред. Но не трябва ли да се подложат тези правила на демократично обсъждане и приемане? Ние зависим от ФБ, но и ФБ зависи от нас. Без нас ФБ какво е? Ако ни обижда и действа несправедливо, работи срещу себе си. Няма ли един ден ФБ, като изгони в крайна сметка "дразнителите", да стигне дотам да бъде съставен само от доносници и от нагаждачи?!

Ангел Грънчаров каза...

Между другото вече имам ново предупреждение: да внимавам с изявите си (били прекалено много)... тук може би са прави. Време е да почна да мълча. Аз просто реших да представя на приятелите си във ФБ всичко, което публикувах в блога си по време на блокажа. И с това съм на път да си заслужа нов блокаж. :-) Май няма оправия...

Ангел Грънчаров каза...

Аз си мисля тук за един такъв начин за противодействие на произвола. Да речем, че на лицето Х му налагат наказание. Той млъква ненадейно. Приятелите му, като го познават, осъзнават, че това е принудително мълчание. Питат го на лични, той мълчи, значи не може да отговори, значи е блокиран. Тогава приятелите му се свързват с този човек (чрез имейла или телефона) и вместо него почват да публикуват във ФБ ония негови мисли или публикации от блог, да речем, които блокираният не може сам да публикува. И блокажа на наказания бива елиминиран - и обезсмислен. Виждате ли как солидарността и съпротивата на произвола успяват да елиминират, да възмездят щетите от произвола? Какво ще кажете за такава една простичка идея за съпротива?

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров Звучи твърде интересно! А що се отнася до обсъждането на правилата - може, като станем акционери. Дотогава ги приемаме такива, каквито са. Но темата е много интересна.

Galina Slaveeva

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров Звучи твърде интересно! А що се отнася до обсъждането на правилата - може, като станем акционери. Дотогава ги приемаме такива, каквито са. Но темата е много интересна.

Galina Slaveeva

Ангел Грънчаров каза...

Galina Slaveeva Съгласен съм с това за акционерите. :-) Така е. Но има и нещо друго: като сме част от тази човешка общност и така или иначе влагаме в нея най-ценния ресурс на човешкия живот - ВРЕМЕТО си - дали по този начин в някакъв смисъл и ние не сме... акционери във Фейсбук?! :-) Защо пък да не мислим и в тази посока, което ни дава известни права?! Все пак нали ние, редовите членове на общността ФБ, нали не сме частна собственост на господарите й, нали не сме роби нито на Марк Зъкърбърг, нито на някой друг?! А без нас, без човешкия матр`ьял ФБ какво е? Нищо...

Анонимен каза...

Владимир Петков
14 юли в 23:58 ч. ·
Ако този текст е "омразна реч", то аз съм кон с капаци! :-)

Срамота...Не, позор! Огромна тъга сте админ (подозирам админка!)
Към какво и към кого е насочена "омразата" на Ангел Грънчаров?!
Би следвало да се запитате, преди да го наказвате!
Преди да показвате и преди, съвсем явно и ясно да се присъединявате към ретроградните тъпигьози, към
не мислещите, към престъпните с необразоваността
си, с наглото си изтъкване на не четимостта си, на не културието си, на ясно видимата си, щото е и
безсрамно не скривана простотия, стигаща до явна простащина....срещу които нещица е насочил
и я насочва "омразата" си Учителят Ангел Грънчаров!
Вие, следователно, ги обичкате ли?!
В подобни случаи би следвало обсъждането и вземането
на решението за наказване да се взема не от един, а най малко от три - пет администратори! Така мисля!

2018.07.14г. Владимир Петков-Трашов

Свидетелство от близката история Анчо, не, като някакво оправдание...:-) А, по-скоро заради... бе, чоджум, дан ти се стъжни съвсем и животът...:-)
А, аз какво...До началото на м.август съм, без опцията и функцията "Харесване"... "Естествено" съвсем необяснимо, абсурдно, несправедливо, незаслужено... И наистина на човек не му се вярва, че тези наказания му се налагат от автоматична някаква и бездушна програма...Можеща да бъде задействана от злосторници...Пък и, без право на обжалване... Що му остава в такъв случай на същия обезправен и незащитим човек?! Да пише на Марк! Ами, напиши му! Ще се подпиша под откритото ти писмо одма и с цялото си сърце! :-) Преводач за жалост не ще мога да му бъда...Много ми е слаб английският!

2018.07.26г. Владимир Петков-Трашов