Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 11 август 2018 г.

Да се знае: безработният в Америка получава 4 пъти повече от работещия трудоспособен руснак!



Освен това смятам, че нашият "Картаген" – масовото българско безразличие към истината и свободата! – е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

5 коментара:

Анонимен каза...

А в България дават ли купони за храна на безработните? Плащат ли им електрическата енергия, водата и телефоните? Вече съм 13 години навън и не следя какво става. Има ли такива наредби?

Надя Кирилова

Ангел Грънчаров каза...

Аз съм безработен, съпругата ми също. (И двамата сме учители.) Държавата не ни плаща нищо. Абсолютно нищо. Напротив, държавата взема от... безработния, от човека без никакви доходи. Ако примерно не си внесеш парите за здравна застраховка, губиш правото за медицинско обслужване. Нашата държава е "социална", което значи, че за нея човекът не значи нищо ...

Анонимен каза...

А, значи пак държавата и "колектива" да се грижи за индивидуума? "Социалното" по определение е лошо, ама като опрем до него - де го?

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, само вие, комуноидите, печелите от социалното (общото), а останалите хора сме ощетени, щото от нас вие се облагодетелствате. От нас вземате вие да лапате. Това е вашата "социална справедливост"... :-) Комунизмът винаги се е свеждал до паразитирането на комунистите за сметка на индивидите.

Анонимен каза...

Ако Ангел Грънчаров по някакъв начин е сдобил 12 лв и е отишъл да си купи нещо с което да преживее, то това нещо, ще е за 10 лв, щото 2 лв от тия пари държавата ги събира под формата на ДДС. Държавата под тая форма и много други събира много пари, които пропилява, краде и раздава на приближените си. Под държавата разбирай Бойко, защото той разполага с тия пари.Дадох на... дадох... сега ще дам на... Най-много дава на полицията, защото тя му пази властта. Не случайно сме първенци по разход за полиция.