Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 7 август 2018 г.

Кой на кого е длъжник: Япония на Америка или Америка на Япония?



Какво ще кажете, кой на кого сега е длъжник: Япония на Америка или Америка на Япония? :-) Да, Америка даде на Япония най-безценното нещо на този свят: свобода. И с това плати цялата цена за неизбежното за омиротворяването на войнствената Япония зло: атомната бомбардировка.

Която, прочее, спаси и света от злото, наречено комунизъм. Без атомните бомби на Америка сега всички щяхте да се радвате за вечни времена на "прелестите" на комунизма, който щеше да владее цялото земно кълбо!

Коментарът ми е по повод на ето това:


Виолета Джедова: На днешния ден през 1945 г. град Хирошима в Япония е разрушен напълно от атомната бомба „Малчугана“, хвърлена от американския бомбардировач B-29 Енола Гей.

Поклон пред паметта на хилядите загинали за една секунда невинни японци. Всичко се плаща, рано или късно!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" – масовото българско безразличие към истината и свободата! – е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

16 коментара:

Анонимен каза...

КАК НЕ ТЕ Е СРАМ!!!!!!!!!!!!!!!!!! ДА ОПРАВДАВАШ НАЙ-ГОЛЯМОТО ЗЛОДЕЯНИЕ В ИСТОРИЯТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО, ИЗВЪРШЕНО ОТ ПРОКЛЕТИТЕ АМЕРИКАНСКИ ИМПЕРАИЛИСТИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ПРОКЛЕТ ДА СИ И ТИ, ПРОДАЖНА И ЗЛА СОРОСОИДНА ДУШО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Жалко, че там има и много загинали граждани на САЩ и други страни, но това само доказва изложената теза, жертвали са много хора в името на всеобщото благо. Подобни жертви са давани и в много други случай, а и предстои да се дават, ако е необходимо.

Анонимен каза...

След като целта е демокрация, мир и икономически разцвет всички средства са добри и допустими - аксиома, която е прилагана и доказана неведнъж.

Анонимен каза...

На чия сметка е това:https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5_%D0%BD%D0%B0%D0%B4_%D0%9F%D1%8A%D1%80%D0%BB_%D0%A5%D0%B0%D1%80%D0%B1%D1%8A%D1%80

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, а колко хора щяха да загинат ако милитаристичният бяс на японците не беше прекършен чрез атомната бомба - и Япония се предаде? Или в другия случай те щяха да бъдат убити "много хуманно"?!

Не, другарко, всички средства не са допустими в битката за свобода, демокрация и икономически просперитет, но всички средства са допустими в борбата с бесовщината на тероризми като комунизма, милитаризма, национал-социализма, фашизма и т.н., т.е. в борбата срещу агресивното, войнственото зло; злото на тия тероризми не може да бъде прекършено с добро, нито с проповеди, налага се употребяването на сила...

Анонимен каза...

Странно е, че подобни високохуманни актове биват дискутирани - та тук всичко е ясно!

Ангел Грънчаров каза...

Не са "високохуманни" тия актове, другарко, но нима и високохуманно всичко това, което правеха комунистите по цял свят и също така милитаристите от Япония. Знаете ли как реагира въоръженият до зъби комунист когато с него почнете да се отнасяте "високохуманно"? Просто най-високохуманно ще Ви отреже главата. (Парвон, на Вас няма да отреже главата, щото Вие ще сте там и ще ръкопляскате на високохуманния му жест...)

Bacho Кольо каза...

"Америка плати на Япония (за атомните бомби) с това, че осигури на Япония повече от 70 г. демокрация, мир и невиждан просперитет!"

Грънчаров, само не разбрах - тоя тъпизъм ти ли го роди или цитираш някого?!?

Анонимен каза...

Трябва Америка даде на още някои доста обширни места по света най-безценното нещо на този свят: свобода по гореописания начин и да настъпи демокрация и благоденствие най-после за всички, които оцелеят.

Ангел Грънчаров каза...

Бре, какви високохуманни и високонравствени комунисто-комуноиди-антидемократи имало, да се неначуди човек! Когато избивахте 100-те милиона човешки същества, къде беше вашият тъй изтънчен "хуманизъм" и тъй изтънчено "човечната" ви "нравственост"?

гАд каза...

Всъщност Япония е била сломена вече.

Ангел Грънчаров каза...

Не е вярно това. Японците са били готови да воюват яростно за всеки остров, за всеки град, за всеки хълм, за всяка улица, за всеки дом. Бойният дух на японците е бил невероятен. Да го прекърши е омгла само атомната бомба. По тази именно причина се прибягва до това крайно средство. Необходимостта води до употребата на това извънредно средство. По-нататъшният развой на събитията показва, че преценката на американците е била правилна. Въпреки че това решение е било взето много трудно.

Анонимен каза...

Що за морална извратеност да се търсят намират оправдания и морални основания за подобно престъпление?

Ангел Грънчаров каза...

А може би са извратени вашите представи за морал, другарко комуноидке? Според които е "морално" да се убива само когато убиващите са комунисто-комуноиди?

Апропо, никъде до този момент не е ставало за оправдание на убиването. Убиването ВИНАГИ е зло. Става дума обаче за това, че с едно зло е било предотвратено друго, още по-голямо зло. Между другото войната винаги зло ли е? Или понякога, когато се защищаваш от агресорите, е и добро? Но нали тогава пак се налага да се убива? Е, и какво правим тогава? Откога комунистите станахте такива "пацифисти", лъжливи, естествено?! (Защо не кажете нещичко за зверството, наречено "Катин" - щом сте така възвишено морална?)

Анонимен каза...

" с едно зло е било предотвратено друго, още по-голямо зло" - точно така са се оправдавали ненавижданите уж от вас "комунисти"...

Ангел Грънчаров каза...

Комунисти, а не "комунисти", другарко, кавичките са напълно излишни. Що тъй много обичате комунистите ма, другарко?

И изобщо не е истина това, което твърдите, а именно че така са се били оправдавали комунистите; истината е, че те са се оправдавали като просто са разстрелвали оня, който е дръзвал да даде и най-малък знак че не одобрява онова, което комунистите правят.