Представена публикация

В Мрежата небезразлични граждани разпространяват призив за благотворителна акция във връзка с моята така незавидна ситуация

Току-що разбрах, че приятели от групата на небезразличните граждани разпространяват из Мрежата следния призив за благотворителна акция в...

вторник, 28 август 2018 г.

Какво всъщност празнуват тъй "модерните" нашенски комунисти, отбелязвайки "героичната битка при Жабокрек"?ПОЗОРЪТ С МАСКАТА НА ПОДВИГ

Понякога човек, като прочете нещо, наистина не знае да вярва ли на очите си. Онзи ден, в събота, попаднах на един пост от Никола Григоров, от който узнах, че и тази година в. "Дума" тържествено е отбелязал 74-та годишнина от шумкарската акция в местността Жабокрек на 24 август 1944 г.

На тази славна дата, точно преди 74 години, огромна шайка от 250 (а, според други източници, 350) шумкари, водена от Желю Демиревски и наричаща себе си "сборен Рило-Пирински партизански отряд", напада няколко обекта около Рилския манастир. Най-значителният от тях е Кочериновската почивна станция, където са на лечение 25 ранени и болни германски войници и един офицер; личният му пистолет е единственото оръжие в станцията. При нападението немските войници са поголовно избити, а станцията - разграбена и опожарена. Шумкарите побързват да избягат от района, но междувременно спират един автобус, от който извличат австриеца Райнхард Томашек, технически директор на българо-германското дружество "Гранитоид". Той е създател на електрификацията на цяла Югоизточна България, на редица ВЕЦ-ове, на Софийската минерална баня и на много други обекти. Томашек бива незабавно убит, а непълнолетната му дъщеря - зверски изнасилена и също убита.


След "деветосептемврийската победа", тази акция е шумно рекламирана като "най-голямата в историята на антифашистката борба акция срещу въоръжените до зъби хитлеристи". На мястото комунистите въздигат паметник и уреждат музей, а няколко художници-лакеи пресъздават на епичните си платна битката, която, ако се съди по въпросните платна, по своите мащаби и героизъм не отстъпва на Сталинградската. А всъщност тя е едно гнусно групово убийство, събирателен образ на цялото българско шумкарство по своята подлост и безсмислена жестокост. С присъщата им изключително ниска (най-меко казано) интелигентност комунистите не се свенят вече седем десетилетия да развяват като свой успех резултатите от тази "битка" - 25 убити германски военнослужещи срещу... двама ранени партизани. Това съотношение само по себе си доказва, че не се касае за никаква битка, а за едно клане - гнусно, подло и жестоко като самия комунизъм.


Разбира се, това никак не пречи на днешните "социалисти" ежегодно да организират във въпросната местност тържества, с които да почетат "подвига на героите". Една единствена грешка допуска Никола Григоров в своя пост - че нарича тази акция "кокошкарска". Всъщност кокошкарски са всички останали акции на шумкарите, традиционно увенчаващи се с убийства на селски първенци, с андрешковско унищожаване на общинските данъчни архиви и с мародерско плячкосване на десетки пчелини и мандри.


Описания на такива подвизи не липсват в "мемоарите" на уж най-грамотните между тях - като небезизвестния убиец Георги Боков. А един офицер от Съюзническата мисия в България след 9 септември разказва как веднъж слушал "на живо" за такива подвизи от пряк участник в тях. И, тъй като офицерът знаел само малко български език, а думата "мандра" се повтаряла в разказа като лайтмотив, накрая той попитал (съвсем чистосърдечно и доста наивно) разказващия: "Мандра? Това какво мандра? Таен база на СС-дивизия?"


Неотдавна по History Chanel беше излъчен документален филм, в който британски офицер-ветеран от войната разказваше за участието си в операцията "Маркет Гардън" за овладяване на гр. Арнем (на река Долни Рейн, Холандия). Описваше как се е промъквал към къща с голямо мазе, в което имало доволно много белези за противниково присъствие. Успял да се приближи плътно до прозорчето му и приготвил гранатата си, но само миг преди да я запрати вътре, забелязал там двайсетина германски военни, лежащи на носилки и на походни легла - очевидно мазето било превърнато в лазарет (също като Кочериновската почивна станция). Ветеранът с огромно вълнение разсъждаваше в какъв перманентен ужас е щял да прекара остатъка от живота си ако бил хвърлил гранатата само секунда преди да направи своето откритие. Привеждам тази кратка история само като основа за сравнение и за морална оценка на епичната шумкарска акция в Жабокрек.

Георги Д-р Карев


МОЯТ НЕОБХОДИМ ВЪПРОС ВЪВ ВРЪЗКА С ВСИЧКОТО ТОВА:


Освен това смятам, че нашият "Картаген" – масовото българско безразличие към истината и свободата! – е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

3 коментара:

Анонимен каза...

КАК НЕ ТЕ Е СРАМ???????????!!!!!!!!!!!!!!!!!ПОСЯГАШ ВЪРХУ НАШИТЕ СВЕТИНИ, ОЦАПВАШ С ДОЛНИ ЛЪЖИ И КЛЕВЕТИ ВЕЛИКИТЕ ПОДВИЗИ НА НАРОДНИТЕ ПАРТИЗАНИ, НА ЗАКРИЛНИЦИТЕ НА НАРОДА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТИ СИ ФАШИСТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! МРЪСНИК ГНУСЕН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! КАЖЕТЕ МОЖЕ ЛИ ДА БЪДЕ БЪЛГАРСКИ УЧИТЕЛ ТОЛКОВА НРАВСТВЕНО ПРОПАДНАЛ ЧОВЕК????????????????????? НИМА НЕ Е ИЗЦЯЛО ПРАВИЛНО НЕГОВОТО ОТСТРАНЯВАНЕ ЗА ВЕЧНИ ВРЕМЕНА ОТ БЪЛГАРСКИТЕ УЧИЛИЩА, ИЗВЪРШЕНО ОТ ТЪЙ БДИТЕЛНАТА НАША ЛЮБИМА ДИРЕКТОРКА, ОТ ЛЮБИМАТА НА ЦЕЛИЯ НАШ СПЛОТЕН КОЛЕКТИВ ДИРЕКТОРКА НА НАШЕТО СЛАВНО УЧИЛИЩЕ, НОСЕЩО С ЧЕСТ ИМЕТО НА ВЕЛИКИЯ ЛЕНИН!!!!!!!!!!!!!!!!! НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕШ ПОВЕЧЕ УЧИТЕЛ, МИЗЕРНИКО ПОДЪЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЩЕ ТИ ОТМЪСТИМ ЗА ПОРУГАВАНЕТО НА ДУХА НА НАШИЯ ВЕЛИК НАРОД!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...


"...Истински удар в десятката е съобщението за една "неизвестна" и "героична" шумкарска постъпка - убийството на техническия директор на др-во "Гранитоид" Райнхард Йохан Томаник - немец от Австрия, довел електричеството в хиляди български домове. И тук е мястото да допълним: Томаник работи по това време по електрифициране на района и пътува с дъщеря си в запаления от шумкарите автобус, за който бе споменато по горе. Е, Хаджийски не казва, как, след като двама шумкари го свалят от абтобуса, го водят в канцеларията на дружеството, го насилват да отвори касата и го убиват, задигайки парите. А ще каже ли какво са направили шумкарите с дъщеря му и що за "фашист" е Томаник, та той, неговите убийци и изнасилвачи на невинната му дъщеря и наследниците на българските комунисти - социалистите все още продължават да наричат тази очевидно срамна, престъпна и мародерска акция за "най-голямата антифашистка".
А на всичкото отгоре продължават все така безсрамно да я въздигат и честват."
автор: ст. н. с. д-р Веселин Ангелов

Комунистите преименувани в социалисти, но правоприемници на бкп, като тия "интелектуалци" по снимките, които са правоприели и паметта за "великите подвизи" на безкрайно тъпата си, простата, супер инфантилната си предходница-столетница, известна с огромната си лъжа, че строи комунизма и, че сам-сама си се отказа от него! Известна и с още толкова много други и още по-лоши убийствени, гадни, тъмни, мрачни, ретроградни, престъпни, нехуманни и силно лъжливо-крадливи неща...Тия социалисти, изстъпанчени сега, пред очите ни нагло и безумно на снимките - с водачите си станишев, вигенин и манолова - низки, идиотски, жалки безличностни човечета, новите службогонци, слуги, популисти, верни бойци и огромни лъжци на "великата" си партия, а ако са искрени почитатели на комуно-социализъма си то: определено олигофренно-прости, като "великите" си предшественици! Идиотските сборища, като жабокрекското би следвало да се забранят, защото са пропаганда на войнстващия, но престъпен и осъден от историята комунизъм! Участващите в такива сборища би следвало да се привличат към наказателно преследване за непозволено афиширане на престъпното комунистическо минало! И следва решително да бъдат осъждани!
Каквооооо, добре ли те чух и този път!, Мимансе драг?! Че се присъединяваш към уж антифашистката сеч на партизанските разбойнишки орди?! И какво наистина е пазил при Жабокрек този германски фашистки отряд от 18 ранени войници и един офицер, само той с пистолет!?!
Ха, недей! А?!

2018.08.28г. Владимир Петков-Трашов

Анонимен каза...

По повод тези изродски изпълнения се създава прословутия ЗЗД. Самата държава взема мерки да се защитава от попълзновенията на шумкарите, които са си "чиста проба" терористи.

Д-р Стефан Кючуков