Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 29 август 2018 г.

Началничката на РУО-Пловдив И.Киркова решително отфърли предложението на групата инициативни и небезразлични към образованието граждани





А ето и въпросното предложение на гражданите: Предложение от групата инициативни и небезразлични към образованието граждани, адресирано до ръководителката на РУО-Пловдив г-жа И.Киркова

Освен това смятам, че нашият "Картаген" – масовото българско безразличие към истината и свободата! – е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

12 коментара:

Анонимен каза...

Разумен и аргументиран отговор. И вежлив.

Анонимен каза...

И кое е по-точно "разумното" и "аргументираното"? Бихте ли се мотивирала?

Анонимен каза...

Тази дискриминация на мъжете трябва да спре. Каква е тази женска овърпопулация в образованието? Тук виждам само жени да решават важни въпроси.

Надя Кирилова

Анонимен каза...

Който държи образованието, той определя съзнанието. Преди се е държало от църквата, сега от държавата. Каквото иска държавата, това виждаме в образованието. За мен трябва да има повече мъже учители, не, че е лесно да се намерят, и трябва да се въведе вероучение. Но виждаме колко лицемерно е примерното кръстене на нашите държавници, които нищо освен публичните милиони не ги вълнува, готови се да се бият за тях по улиците, но въвеждане на предмети като вероучение не ги интересува. Директорката, която ви е уволнила, и гаменски ви заплашва може и да бъде уволнена, ако си изпълни заплахата, а според мен е комунистка, каквито са и повечето директори, предполагам.

Надя Кирилова

Анонимен каза...

Приятели, предлагаме този отговор на Киркова, моля да дадете тук своите предложения за корекция на предложения документ:

До г-жа Иванка Киркова, Началник на РУО-Пловдив
До г-н Красимир Вълчев, Министър на образованието и науката

ВЪЗРАЖЕНИЕ

От групата инициативни и небезразлични към образованието български граждани

Госпожо Киркова,
Вашата реакция на нашето предложение е многозначителна. А "аргументацията" Ви, простете, е съвсем несериозна. Все пак не сме деца за да се опитвате да ни залъгвате.
В нормалните страни пионери на новото образование като г-н Грънчаров ги търсят под лупа, а Вие казвате, че нямате нужда от него. Интересно е, че не си давате сметка какво това означава.
То де факто означава, че Вие самата и ръководената от Вас управленска институция нямате никакво намерение да правите каквато и да било промяна в областта на преподаването на гражданското образование на младите! Иначе казано, отхвърляйки така арогантно кандидатурата на хора, които са доказали, че биха могли да спомогнат за промяната, за излизането от катастрофалното положение, Вие демонстрирате, че Вашето истинско намерение е да запазите плачевното статукво в тази сфера!
Не може тия, които доведоха образованието да катастрофа, да са водачи и на излизането от същата тази катастрофа. Нужни са нови хора, нужни са личности с нов манталитет и с нови ценности. Г-н Грънчаров е един от малцината, доказали на дело, че е един от тях. А Вашите инспектори по гражданско образование, на които Вие доверявате ръководството на "промяната" в тази област, най-активно участваха в политическите репресии над г-н Грънчаров. Това означава, че Вашия отговор го възприемаме не само като безотговорен (не си давате сметка какво казвате и какво правите!), но и като циничен.

Анонимен каза...

Продължение:

Госпожо Киркова, голяма грешка е Вашето заслепение, че като високопоставен мениджър в образователната институция можете да си правите каквото си искате. Вашият "отговор" на нашето писмо показва, че Вие лично сте способна в името на запазването на комфорта на Вашите приближени протежета в апарата на РУО да тръгнете дори против разпоредбите на самия закон! Егоистичният кастов интерес за Вас стои над всичко. Много съжаляваме, но сме длъжни да Ви кажем, че страшно много сте се заблудила, че така може да се ръководи една организация, издържана с нашите пари, с парите на данъкоплатците.
Вие без капка неудобство демонстрирате, че за Вас действителния интерес на младите хора от качествено и съвременно обучение и образование не значи нищо – пред интереса на паразитната бюрократична каста, на която служите. Но да имате много здраве от нас, ние, гражданите, няма да позволим да продължава този недопустим произвол с властта, която ние, гражданите, сме Ви дали.
Държим да Ви съобщим, че по указаните причини Вие самата ни принуждавате окончателно да снемем доверието си от Вас като ръководител, който съзнателно взема егоистично-кастови решения, влизащи в дълбоко противоречие с коренните интереси на организацията, която е призван да ръководи принципно и дори с една вътрешна морална мотивираност. Моралът, който демонстрирате, за нас е отвратителен, г-жо Началник на РУО-Пловдив!
Съжаляваме, но и това сме длъжни да Ви кажем в контекста на Вашия тъй сърдечен и откровен, въпреки всичко, отговор. Без да искате сте показала, че за Вас единствено значение има интереса и удобството на вегетиращите от години във властта послушници от самозабравилата се бюрократична каста, довела българското образование до тотална катастрофа.
Какви изводи следва да си направите оттук-нататък оставаме да решите сама. И какво следва да предприемете като действия също оставаме да решите сама. Около казуса "Грънчаров" Вие лично обаче направихте поредица от гафове и грехове, вината за които предстои да изкупвате тепърва.
С нескриван интерес ще наблюдаваме по-нататъшните Ви действия-бездействия.
Какво ще направим ние като граждани за да Ви помогнем да осъзнаете порочността на поведението си тепърва ще разберете. Като начало само пращаме настоящето писмо до Вашия пряк Началник – г-н Министъра. Нека да разбере какво става в тъй тотално и дълбоко прогнилата в нравствено отношение организация, която, моля ви се, ръководи образованието и възпитанието на нашите деца и внуци!
Приятно началничестване Ви желаем!

30 август 2018 г., Пловдив От групата граждани:

Анонимен каза...

А който иска да подкрепи този документ може да си напише тук име и фамилия.....

Ursus Major каза...

А виж, в ОУ "Княз Александър I" - град Пловдив търсят Чистач/Хигиенист. Що се не пробваш, то и без това ти все лайна ръсиш, било то физически или интелектуални, свикнал си с чистенето им?

Анонимен каза...

Стига си показвал снимката на тази грозната .Иди на борсата и си намери работа .

Анонимен каза...
















Само, че уважаеми, заради своеобразния си талант, основан на широка култура, включително философска, освен, очевидно литературна, историческа, езикова...само,че уважаеми Мимансе, защо не си се подписал ти, под чудесно-имитационния си текст - стила и мислите на Ангел Грънчаров?!
Чудесен текст, под който с удоволствие бих се подписал под авторовото истинно име! Което съм убеден, абсолютно сигурен съм, че не е, нито на Ангел Грънчаров, нито и на Мария Василева! И затова следващият в поредицата, който би могъл да го напише си ти, Мимансе, моето момче! :-) Чоджум! :-) Няма нужда да си метеш следите и да си играеш игрите! Не схващаш ли ... Не чувстваш ли, че оставайки анонимен под текста си точно тук, ти го обезсилваш с всичките негативи на анонимността! Основният и главният от които е страхливостта! А, важещото за теб тук мое предположение, т.е. - спекулация, е, че ти не желаеш да разкриваш името си, защото за теб играта на стилове, която те е обзела и наркомански държаща в здравите си лапи, е по-скъпа, по-ценна и по невъзможно да бъде отказана и жертвана и от възможната въздействаща сила на словото ти, която така, с честното и с почтеното ти име, би се удесеторила и би се увеличила, когато то е истинското, а не анонимното! Нима си скопен от това чувство за удесеторяване на силите?! От чувството за отговорност пред уважавания от теб Ангел Грънчаров?! Изобщо не слагам до него, нито Мария Василева, нито себе си и останалите искрено и истинно уважаващи го и съпричастни с историите му негови приятели и почитатели! Които негови истории, възгледи и мнения са очевидно, определено и истински: силно обществено важни и значими!
И така, готов съм да се подпиша под твоя чудесен текст (само с леките правоговорно-правописни забележки, че, според милостта ми, би било по-правилно да се каже "оставяме", вместо "оставаме" и "началстване", вместо "началниченстване", освен липсващите тук-там запетайки, за които ще приемем, че текстът е кристално ясен и, без тяхната наличност, или отсъствие! :-) ) стига да се престрашиш, да загубиш...анонимността си!
Хайде де, не е толкова страшно, като да загубиш в началото на миналия век девствеността си преди брачния живот! :-) Нали! Нека отчетем и факта, че тази твоя оригинална форма на отношение... като, че ли взе да се изчерпва ли...Да поомръзва ли...:-) Макар..едно богато съзнание е трудно да бъде упрекнато в изчерпаемост...Не те четкам! :-)

2018.08.30г. Владимир Петков-Трашов



Анонимен каза...

Съдът ще реши накрая кой крив кой прав. Много мина, малко остана...

Мария Василева каза...

Мария Василева