Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 19 август 2018 г.

Орбан е по-опасен даже и от Путин!



Из: Унгарска нелиберална инфекция на Западните Балкани

Srđan Cvijić от Института за европейска политика към “Отворено общество” в статия в изданието Politico пише, че управленският стил на унгарския премиер Виктор Орбан за унищожаване на враговете и еднопартийно завладяване на всички институции става заразен в Западните Балкани, където някои лидери следват тактиката на Орбан. Причината, поради която “нелибералната демокрация” на Орбан е толкова инфекциозна, е, че тя не изисква последователна идеология; само просто отхвърля различното. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)



Освен това смятам, че нашият "Картаген" – масовото българско безразличие към истината и свободата! – е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

7 коментара:

Анонимен каза...

На добре отиват нещата щом бивши ченгета настоящи либерасти вият до небесата!

Анонимен каза...

Орбан е велик държавник и България трябва да му подражава.

Ангел Грънчаров каза...

А настоящите ченгета като теб, таваришч, какво казват по въпроса? Че Орбан е "велик държавник"? :-) И какво му е толкова "великото"? Че играе по свирката на Путин ли? На какво се дължи тази непресекваща любов на настоящите ченгета таваришчи, към Орбан, пък и към Путин?

Bacho Кольо каза...

Орбан е всичко друго, но не и велик.
И поради това е твърде странна неистовата омраза, която изпитват срещу него козяшките петоколонници.

Ангел Грънчаров каза...

Какви са тия "козушки петоколнници" бре, таваришч Колю? Този израз да не е творение на другарката Дърева? Или е изобретение на другаря Сашко Симов?

Анонимен каза...

Орбан е знаменит с това, че успява да мине пътя от зомбиран соросоид към автономен политик, служещ последователно и неотклонно на националния интерес. Не е случайно, че новият завод на BMW е там, а не другаде, най-паче у нашенско.

Ангел Грънчаров каза...

Орбан стана путинец в момента, в който КГБ го стисна по едно много неприятно място - като му показа компроматите от неговото бандитско минало. И от този момент той покорно изпълнява всички нареждания на Кремъл.