Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 8 септември 2018 г.

Ето защо тираничната власт на комунистите (ченгетата, милиционерите, бандитите, мутрите...) има всички шансове да стане хилядолетна!




Юрий Александров: Сега, след като вдигнаха заплатите на учителите, ще трябва да вдигнат и изискванията за тая длъжност, надявам се. Или не? Всъщност все тая, защото, ако вие, драги родители, не сте си свършили работата, няма как да получите изведнъж образовано дете, без да го просветите.

А просвещението си е семейна работа, а не задължение на Държавата. То създава, в ранната възраст на всеки малък човек, едно дяволито, еуфорично и чисто замайващо любопитство към окръжаващия го свят и го кара, да иска все повече и повече от тая яка неповторима дрога...

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: С повишаването на учителските заплати властта си осигури послушни учители със слугински манталитет, които да продължават да ощетяват учениците си, служейки на една в корена си сгрешена и нехуманна образователна система. (Непослушните учители, които дръзнаха въпреки всичко да имат един достоен за учителите неслугински манталитет, ги уволниха предвидливо!) Огромната част от родителите у нас, за жалост, са съгласни учители с предимно слугински манталитет да възпитават децата им в също такъв слугински (да не кажа робски) манталитет. По този начин (щото народът ни не се състои от отговорни граждани, а от слуги и роби!) тираничната власт на комунистите (ченгетата, милиционерите, бандитите, мутрите...) има всички шансове да стане хилядолетна! :-(

Освен това смятам, че нашият "Картаген" – масовото българско безразличие към истината и свободата! – е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

15 коментара:

гАд каза...

Страхотна логика, нека държим учителите гладни тогава :D

Ангел Грънчаров каза...

Другарю защитник на гербо-комунистите, за Ваше сведение "не с единият хляб живее човекът", да не говорим за учителя, който по идея е духовно същество, е служител на духа. Вий, материалистите обаче няма как да разберете това. За вас очевидно стомахът е най-главният орган дори и на учителите... :-)

Анонимен каза...

Значи, докато на послушните отново вдигат заплатите, г-н Грънчаров е устойчиво без доходи? Разчитаме на Съда да върне г-н Грънчаров "на бял кон" и справедливостта да победи и виновните да са наказани!

гАд каза...

И как точно станах защитник на комунистите, че и другар ? ;) Защото не ти хареса коментара ли ? ;)
За учител и не живеещ с единият хляб, доста често се оплакваш от ситуацията в която е поставен стомахът ти ;)

Ангел Грънчаров каза...

Я ако обичате, таваришч, дайте конкретен пример когато съм се бил оплаквал от ситуацията, в която е поставен СТОМАХА ми?

гАд каза...

Частта за 2та домата, хляба и т.н. ? ;)
Та не разбрах къде точно се превърнах в таваришч, комунист и блябля ? Защото смятам, че на учителите трябва да се плаща по-добре ли?
Знам че си свикнал от СССР да си говорите на "таваришч", но нека живеем в 21 век ;)

Анонимен каза...

Не бъди лицемер, Грънчаров!

Ангел Грънчаров каза...

Дайте линк, да прочетем. Така казано нищо не ми говори. Освен това много пъти съм Ви казвал, тавмаришч Гад, че сте доста зле с постигането на верния смисъл на текстовете ми, склонен сте всичко да възприемате буквално, а в текстовете, писани от философи, има един смисъл, стоящ на заден план, който е истински същественият. Та специално за стомаха си не съм писал никога, дори и да съм употребил думата стомах, но то е било в друг, недостъпен за Ваша милост контекст.

Вашата реакция:

гАд каза: Страхотна логика, нека държим учителите гладни тогава :D

таваришч ми показва, че на един по-заден план в изказването си Вие приветствате повишаването на учителските заплати, което е подкрепа на въпросното гербовашко-патриотарско правителство; по моите разбирания хората, които подкрепят такова едно милиционеро-комунистическо-ченгесаро-мутренско и патриотарско правителство няма начин да не са комуноиди, таваришчи и пр.

Понеже съм правдолюбив не мога да си позволя да не нарека с термина "таваришч" един комуноид, щото това ще бъде несправедливо към него. Това е принцип, важащ за всички времена. Комуноидът си е комуноид независимо от времето, в което изявява комуноидността си. Липсата на какъвто и да било философски нюх (да не говорим за дух) у Вас е причина да дърдорите каквото Ви дойде на езика без да си давате сметка дали изобщо нещо казвате, дали казвате някаква глупост, от която следва да се срамувате, но поради липса на морал чувството "срам" Ви е непознато и т.н.. Тоест проявявате съвсем типичния тъп манталитет на комуноида, на таваришча и прочие...

Разбрахте ли сега как стоят нещата, погледнати в една друга, по-различна, т.е. некомуноидна и нетъпанарска оптика?!

гАд каза...

Ах как обичаме да се величаем :D Но не помним какво пишем :)
Как си уцелял последната седмица с 2 домата, 1 хляб и 200г сирене? Уверен съм, че и сам ще го намериш из текстовете ти. Дори да не е споменат, стомаха е директно свързан в случая.
Смешно е човек който постоянно се оплаква от реалният физически глад, след това да философства как на учителите не били нужни по-високи заплати :D

Очевидно е, че напълно не разбираш и как работи пазарната икономика и до какво биха довели високи заплати в сектора.
Абсолютно тъпанарското е да не се приветства повишаването на учителските заплати.
Решението е добро и нужно, какво общо има одобрението му с полит насочеността на подкрепящите го ?
Нека попитам по-простичко, като за философи. Ако живея в Африка това прави ли ме негър ? :)

Заклеймяването дори на доброто което едно правителство е направило, просто защото не го подкрепяме е глупаво и екстремно. Но това е и част от държанието ти де, оплюване и обиждане на всеки който не подкрепи мнението ти. :)
Толкова счупена логика се вижда адски рядко.

Философите не трябваше ли да се справяте горе долу с мисленето? Очевидно толкова струва съветското образование, а ти нали си си техен възпитаник. Какво повече да очаваме?
За руснаците е типичното това крайно поведение и оплюване на всичко различно. Перфектно се справяш.

Важно е да не се забравя, че все пак си уволнен по некадърност, а те връщат в училище благодарение на инвалидността ти, а не защото си доказал кадърността си в съда. ;)
С други думи, съда казва - не бива да уволнявате инвалидите, дори и да не стават за това което правят.

"Философите са умни, следователно и аз съм умен" е доста грешна логика също.

Ангел Грънчаров каза...

Другарю Гад, радвам се, че правиш нужното за да оправдаеш тъй подходящия си псевдоним.:-)

Тръгна от стомаха ми, стигна до това, че съм бил некъадърник, който очевидно не заслужава да яде, похвали властта, че е подкупила учителите за да си кротуват и да не щат промени, стигна до съветското ми образование, успя даже да покажеш мерзавщината си и по други пунктове. Завидно старание, анонимни комунодини мерзавецо!

Всъщност всичко увърташ, за да се подмажеш на тия, които са на власт, правейки им услуга. Не съм казал, че учителите трябва да са с ниски заплати, казах, че правителството подкупи учителите, та да мълчат като им повиши заплатите. Има ли разлика? Като съм говорил какво съм ял, съм го казал не защото много ме вълнува стомаха, а по други причини, които умствената ти (и морална също) непълноценност очевидно не може да сфане.

Мразиш философите, с което показваш, че за вас, комунодите, простащината е е нещото, което ви е така близко.

Хубаво е, че без капка неудобство разкриваш тъй мизерната си природа. Нека хората да видят докъде води комунодиността. Тя никому не прощава!

Да не забравя: честит ти празник 9-ти септември, таваришч комуноди! Нали обичаш този признак, хайда признай си де, бъди честен!

гАд каза...

Муахахаххахаа, правдолюбив бил, но си пляскаш едни и същи определенийца без грам да се замислиш дори. Не съм анонимен за теб, нали ? Ама едно си знае баба, едно си бае. Всички които имат различно мнение са комуноиди . Че как иначе?
Значи правителството няма право да вдига заплатите на никого, защото някой може да го възприеме като подкуп? Гениално!
Съответно ако човек подкрепя увеличаването на заплатите означава, че подкрепя правителството ?!? И задължително е комуноид щом подкрепя увеличаването на заплатите (а не правителството)
Започнах с това, че логиката ти не струва в случая, нали? Продължаваш да го доказваш.

Правя услуга на тези на власт, подмазвам се? Толкова са ти промили мозъка в съюза и през соца, че дори не можеш да осъзнаеш днешната реалност.
Само вие живеещите цял живот на държавната хранилка се вълнувате от подмазвания пред властта и подобни.
1. Не живея в България
2. Винаги съм работел в частният бизнес.
==> Подмазвания на властта не ме вълнуват по никакъв начин. Пък и нали ме нарече анонимен, анонимното подмазване на властта ще да е много полезно.. :)
Ти си този с писъмцата до министри и т.н.

Няма нужда да съм комунист, че да не съм съгласен с очевидните глупости.

Ангел Грънчаров каза...

Другарю Гад, интересно е, че не правиш и минимално усилие да разбереш онова, което се различава от тъй елементарната ти представа. :-) Тъй че загрижеността ти за МОЯ, а не за собствения ти мозък, е съвсем неуместна. В скоби казано, мисли не мозъкът, а УМЪТ. Поне това да беше научил, драги комуноиден дремлю, в часовете по философия.

За повишаването на заплатите на учителите става дума за МОРАЛЕН проблем, таваришч: това правителство подкупва учителите с държавни (на данъкоплатеца) пари в замяна на тяхното оставане в рамките на толкова вредната система на (не)образование, която имаме в страната. Плаща им за това за да си стоят в предела на напълно неадекватната система, сфащаш ли поне това? А колко е вредна тази система си личи и от твоя пример: и най-елементарни неща не успяваш да схванеш. Губи ти се смисълът, неуловим е за продукт на системата, какъвто очевидно си.

Човек може да живее и на полюсите, но и там ще си отмъкне своята комуноидност, стига да я има, стига да я е придобил. Че не живееш в България значи изобщо не променя манталитета ти. Ето, от чужбина си се загрижил за защитата на ченгесарско-милиционеро-комуноидното правителство. Грам морал нямате вий, комуноидите!

Озлобен си към мен щото съм различен. Това е същината на комуноида: мрази личностите, мрази свободата. Ти не разбра ли, че аз пиша писма на министри именно като свободен гражданин, който изисква те да си гледат работата, заради която ний, гражданите, сме ги сложили на такъв пост? Комуноиде, комуноиде, как не те е поне малко срам за това, че в твоята така бедна представа правителството (министрите, властта) е нещо като свещена крава, която не бива да се докосва?! От чужбина се загрижил за това, че аз съм обидил неговото комунисто-милиционерско правителство и скача да го защищава! Да, не те ли е малко срам за това, че за да защитиш правителството (и тъй обичната ти директорка) плюеш по човека, който в най-тежки условия тук, в страна, с примера си показва, че човек може да е свободна личност и гражданин въпреки ужасните социални обстоятелства?! Които обстоятелства са така ужасни тъкмо защото с такива като теб комуноиди у нас е пълно, и това ли даже не можеш да разбереш?

Умният, нравственият (добрият), иначе казано човечният човек се познава по това, че се вслушва в гласа на философите (друг е въпросът, че такива у нас почти не виреят, на пръстите на едната ръка у нас се броят свестните философи). Комуноидите изпитвате бяс и злоба като чуете техния глас. По-добра самохарактеристика за личностна непълноценност - сполай му кажи! Да, комуноидът е личностно непълноценен. (Пък дори и да се фали, че бил, видите ли, работил в условия на частна собственост, че бил работил в частна фирма: ами толкова е акъла на собственика на тази фирма - щом на работа държи комуноиди!)

Не можах да разбера обаче това твое подхвърляне, че за мен ти не си бил анонимен. На мен ми пишат много комуноиди, криещи се зад анонимността. Те сами са се отказали от личността си, за да могат на воля да си правят мерзавщините. Ти си един от тях. Нямам никаква представа кой си. Ти сам не държиш на самоличността си, та аз ли да се грижа за нея?! Самият факт, че си се отказал сам от самоличността си е най-убедителното доказателство, че си комуноид, сам удостоверяваш сякаш с подписа си това... сърди се на себе си!

гАд каза...

Продължаваш да настъпваш една и съща мотика.
Като получи пари от мен, видя и името ми, та няма как да съм анонимен и скриващ личността си.
Интересно се получава, комуноидите са лоши хора, но нямаме против да ни помагат финансово. Морал? ;)

Теб нали те уволниха по некадърност 2 пъти? И 2та пъти защитата ти не е, че си кадърен, а че си инвалид и не бива да се уволняват инвалиди. Хайде да не следваме баш такива "философи". Че при това и обучавани в съветски стил на мислене и действане.

И къде аджеба видя да защитавам правителството? Така едно цитатче ако може, че за сега плювките ти са базирани на едно голямо нищо.
До сега и бавноразвиващ се щеше да разбере, че подкрепата на едно действие не означава, че някой подкрепя правителството или че го защитава.

Че то учителските пари винаги са държавни, но логиката да не се увеличават парите на учителите защото правителството не струва, е грешна. Колкото и да се пробваш да я пробуташ, все си остава грешна.

Любимата ми директора? Не е била директорка когато аз бях в ПГЕЕ, че да ми е любима. И въобще от къде намеси директорката? Предполагам това ти е начина да се убедиш, че всички я подкрепят.
Както казах, едно си знае баба, едно си бае. Директорката любима, комуноидите ..

Писмата до министрите са хубаво нещо, само дето ти обичаш и да се подмазваш и молиш за услуги с такива писма .. А след това обвиняваш другите, че се подмазвали на правителството :)
И разбира се писането на компроматчета, съвсем в съветски стил м/у другото.

А за хваленето за работа в частна фирма - не е хвалене, а оборване и доказване, че говориш наизустени глупости. И колкото и да се пробваш да го извъртиш, цял живот си живял на парите идващи от частният бизнес. Включително и на такива идващи от мен докато живях в България.
Но за разлика от теб аз не съм бил уволняван. А какво остава да ме уволнят поради некадърност.

Ангел Грънчаров каза...

Хайде сега пък, пращал си ми пари, ето това вече е върхът на няаглостта! :-) И как ще докажеш, че точно ти ти ми пращал пари - при положение, че си анонимник?! То така всеки мерзавец може да каже: пращах ти пари, с оглед да оклевети човека, но ето, оказва се, че нямаш даже скрупули и за това! Браво, доказа тезата ми, че моралът за комуноида е терра инкогнита! Само едно нещо не разбирам: известно неудобство да лъжеш така грозно не изпитваш ли?

Уволнили бе били по "некадърност"? :-) Е, за такива като теб аз съм "некадърен", естествено, щото вие сте много кадърни, нема що! Да, аз съм крайно некадърен що се отнася до "морала" на такива като теб и на моите гонители! Тук си напълно прав! Вашият "морал" е на такова високо ниво, че даже не усещате най-леко неудобство да обиждате личности като мен, които отдавна са се доказали! Ти, моля ти се, като си толкова "кадърен", какво направи в живота си? Нещо постигна ли? Нещо направи ли за страната си? Или избяга от нея - за да се облажиш от тъй ненавиждания от теб "прогнил Запад"?!

Пак не си схванал моралния момент, за който говорим при учителските заплати, но това е нормално при положение, че отдавна си пролича, че хал-хабер си нямаш що е това морал. Дебил да беше, пак би разбрал след като го обясних така ясно. Но тук става дума не толкова за акъл, а за личностна и морална нечистоплътност, тук става дума най-обикновен комунистически инат. Тъпо е при това положение да се опитвам да ти обясня нещо, което нормалният човек разбира и без думи.

Учителите са поставени в най-унизително положение и този, който ги унизява всеки ден (правителството, държащо в непокътнат вид социалистическата по характера си система на командно-административното "образование), им вдига заплатите, нещо нередно тук има ли според теб? :-) Нима, така ли? :-) Ех, комуноиде, комуноиде, размърдай си малко "мозъка" де, душо невинна?! (Душа изобщо имате ли вий, комуноидите? Очевидно не!)

Сега пък се оказва, че си бил учил в ПГЕЕ, то така, като е анонимен, всеки може да каже, че е учил, също може да си измисли и по кое време е учил, нали така?! Че ми имаш зъб, имаш ми, напълно е възможно да съм ти преподавал философия. Ти даваш ли си сметка какви са ония ученици, които така силно мразят учителите си? :-) Помисли малко над този казус? (Подсказка: философите, учителите по философия са неуморни чорби срещу невежеството, простащината, тъпотията, умствения мързел, немисленето, личностната непълноценност; тази, прочее, е задачата на философията; аз винаги най-съвестно съм си изпълнявал задачата като учител и като философ; сега загряваш ли защо толкова силно ме мразиш, кой е извора на така силната ти омраза срещу моята скромна персона?)

За директорката го подхвърлих ей-така, щото сте от един и същ човешки, с извинение, тип. Веднага, естествено, отричаш. Не била тя директорка тогава, но учител нали ти беше? Хубаво, обичай си я! Но е тъпо да я защищаваш по този начин, на нея, не на мен вредиш. И това ли даже не можеш да сфанеш? Знаеш ли колко печели тя от такива защитници като теб? :-)

Ангел Грънчаров каза...

Я дай пример за едно мое писмо до министър, в което аз се "подмазвам" и "моля" за някаква услуга? :-) Ще се радвам да успееш да намериш едно такова писмо! Между другото, аз често пиша писмата си в една иронична тоналност, майтапя се с умствената и нравствена непълноценност на министрите, на Боко и прочие. Ти и това ли не успя да сфанеш, че аз в писмата си се подигравам на въпросните длъжностни лица - щото искам да ги направя за смях?! Ти знаеш ли що е това ирония? Пак си спал в моите часове, в които сме обсъждали ролята на иронията в истинското философстване (примерно Сократовото), благодарение на която простаците биват поставяни на мястото им по най-ефективния начин? Да не си спал в часовете ми, да си слушал, да не си злобял в часовете ми, щото ето оказва се, че ти толкова много си загубил... да, от злобата към мен си са семаощетил неимоверно. А знаеш ли колко напред в своето личностно, умствено, духовно развитие са ония мои ученици, които са внимавали в часовете ми, които не са се отнасяли със тиха злоба, които са участвали съвестно в дискусиите? Знаеш ли колко много такива ученици имам аз, пръснати по целия свят?

Инресно е и това, че още не съзнаваш колко много се излагаш като влезе в този спор с мен. Но той е много поучителен, аз затова ще го публикувам в отделен постинг: показваш най-откровено как хубаво се излага един побеснял от злоба към учителя си по философия комуноид. Знаеш ли колко ми е хубаво да съзнавам, че съм успял да предизвикам беса на комуноидите? Даже комплиментите на феновете ми не са така ценни за мен, да, таваришч, благодаря ти много за участието ти в този толкова хубав диалог, в който блесна цялата истина за това какво е комуноидът в действие, така да се рече! Наистина много съм ти благодарен!

Един съвет: злобата (лъжата, клеветата) до добро не водят. Никого не са довели до добро, и теб няма да доведат до добро. Глупаво е да се самоизмъчваш от такава една тъпа злоба. Това исках да ти кажа. Време е да почнеш да поумняваш. Време е да почнеш да се отказваш от злобата. Ето че аз и сега продължавам да ти помагам, и то за твоето добро, а ти продължаваш още по-силно да ме мразиш за което! :-) Кажи, не е ли безкрайно тъпо това? кажи де, защо се умълча?! Как сега ще се умиеш от... лайната, в които така глупаво се оцапа до ушите?!

Верният път е този: истината освобождава, истината ни прави добри, истината очовечава човеците. Без истина няма свобода. Пак ти преподавам основния си урок, заради който, предполагам, толкова много ме мразиш. Кажи сега честно: така ли е нетърпимо за теб да виждаш, че учителят ти по философия е един човек в истинския смисъл, т.е. е свободолюбив и правдолюбив?! Амче той ти показва по този начин, че и ти можеш да станеш такъв само да поискаш?! И ти точно заради това го мразиш, така ли?

Ами мрази го тогава щом толкова ти харесва да мразиш: проблемът обаче си е само твой... но сам губиш от това, нали така?