Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 2 септември 2018 г.

Ако някой може да ми помогне да се махна от свидното ни отечество, ще му бъда безкрайно благодарен и до живот задължен!





Освен да обучавам младите по философия умея да... готвя много вкусни български народни ястия: майка ми, Бог да я прости, беше прочута с изключително вкусните си гозби професионална готвачка, тя ме е научила, от нея имам, така да се рече, "тапия" за готвач. Та мисълта ми е: няма ли някъде на Запад (в Европа и в Америка, дори в Австралия) някакъв български ресторант, на който да е нужен добър готвач?

Все още съм на 59 години, може Бог да ми даде още някоя и друга годинка живот, който обаче искам да преживея в нормална страна, населена с нормални, свободни и достойни хора! Готов съм също така да бъда нещо като камериер в нечий дом, умея да чистя, да мия съдове, подове, да махам паяжините, всичко по поддръжката на дома умея да правя; умея също така да кося трева. Градинар също мога да бъда. Умея да отглеждам и домашни животни, ако някой българин е фермер в Америка може да ме вземе за ратай.

Нищо че съм философ и писател, ще работя каквото и да е. И метач на улицата съм готов да бъда, но във Виена, Париж, Лондон, Ню Йорк, Сан Франциско, Чикаго, Сидни... да бъда метач на улицата, не в Пловдив, в Пловдив не ща да мета улиците, в София също не ща! Нищо повече не ща да работя у нас, не ща и да живея тука, преситих се от тукашния "живот".

От година и половина съм безработен и изнемогвам всеки ден, съпругата ми, също учителка, също беше уволнена заради мен - щото си позволих да се боря за правата си като човек и като учител. Та затова искам първо аз да замина, а жена ми (тя знае английски за разлика от мен, преподавателка е и по английски!) е съгласна също да дойде с мен - не само да ми е преводачка, а и също е готова да бъде метачка, миячка и пр.

Тази ми е молбата, приятели. Ако някой може да ми помогне да се махна от свидното ни отечество, ще му бъда безкрайно благодарен и вечно задължен!

Простете, че ви занимавам. За да напиша това значи съм принуден да го направя.

Хубав ден ви желая! Простете още веднъж!


Освен това смятам, че нашият "Картаген" – масовото българско безразличие към истината и свободата! – е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

43 коментара:

Анонимен каза...

Това поредния ти философски експеримент ли е?

Анонимен каза...

РАЗГЕЛЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ОТКРИ НАЙ-СЕТНЕ ИСТИНАТА!!!!!!!!!!!!!!!!! КАТО НА ТЕБ НЕ ТИ ХАРЕСВА ТОЛКОВА ТУК, МАХНИ СЕ ОТ НАШАТА СТРАНА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ДАНО СЕ НАМЕРИ НЯКОЙ КОЙТО ДА ГО ПОДМАМИ НА ЗАПАД ДТА ДА НИ ОТЪРВЕ ОТ ОТ ТОЯ ЗЪЛ ВРАГ ГРАНЧАРОВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! МОЛЯ ВИ СЕ И АЗ ПОЖАЛЕТЕ ГО И ГО ВЗЕМЕТЕ В ДИВИЯ ЗАПАД!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НЕ ГО ЩЕМ ГРАНЧАРОВ ТУК ПРИ НАС, ВЗЕМЕТЕ СИ ГО НА ЗАПАД МРЪСНИ СОРОСОИДИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ДА СИ ОТДЪХНЕМ НАЙ-НАКРАЯ ОТ ТОЯ НАГЪЛ НЕКАДЪРНИК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ДАНО ГО ВЗЕМАТ, ДАНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! КАКВО ЩАСТИЕ ЩЕ СТАНЕ ЖИВОТЪТ В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ АКО ЗАПЛАХАТА ГРАНЧАРОВ ДА СЕ ВЪРНЕ В НЕГО ОТПАДНЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Няма за кога. На 60 години е късно за емиграция. В чужбина се живее трудно. Трябвало е по-рано, поне преди 15 години.

Анонимен каза...

Здравейте, г-н Грънчаров.

Аз живея в Англия. Мисля, че бих могъл да ви помогна!
Въпросът ми е: бихте ли се съгласил да работите в малък ресторант в Бирмингам? Работата не е нито престижна, нито богато платена, но човек може спокойно да живее с надницата си.

Анонимен каза...

Благодарни ще бидем и ний, комуноидите! А дано, ама надали...

Ангел Грънчаров каза...

Да, господине (или госпожо), бих се съгласил да работя в малък ресторант в Бирмингам. Стига обаче да има някаква възможност да се преспива някъде, щото ако с малката ми надница се налага да пращам и огромен наем за жилище, отиването ми там би се обезсмислило.

Анонимен каза...

Наемането на една непретенциозна стая е около 350 паунда на месец. Храната е доста евтина в големите магазини, пък и все пак ще сте в ресторант - и там може да се хапва.
Задължително условие е да знаете сносен английски.

Анонимен каза...

Може би е по-подходящо някое руско ресторантче, където се изисква сносен руски? А може би домашен духовен учител и наставник/възпитател при някой руски олигарх в Лондон?

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров като руски възпитаник може би ще бъде полезен на руската опозиционна общност на Запад - подкрепа и съдействие за декомунизиране и демократизиране?

гАд каза...

Като се има предвид липсата на език у единият, и наличието на жилище в Пловдив, не е ли е по-разумното да се намери някаква работа в Пловдив?

Има агенции които предлагат работа в чужбина, по заводи и т.н.. но са известни с изцепките си при които хора остават блокирани в нищото без пари, без работа.

Анонимен каза...

Виждам, че някакъв човек във Фейсбук също ви е предложил да ви намери работа - в Лондон. И също споменава, че английският е задължително условие. Няма как да се мине без това. И аз като него мисля, че ако изкарате някое и друго ниво на някакъв курс, това ще направи възможно да си намерите работа в Англия.

Ангел Грънчаров каза...

Аз все пак не съм съвсем без език, имам език, само дето моят език не може да говори на английски :-) Вярно е, без език не може, аз затова помолих за някаква работа, при която езикът не е необходим (метач на улицата, мияч на съдове, готвач в някакъв български ресторант и пр.) А тепърва да уча език просто няма за кога. Аз съм учил френски навремето, с френския ще се оправя по-лесно, имам основата. И руски владея. Но в Русия не ща да ида на работа...

Анонимен каза...

Дори за метач или мияч няма как без английски. Работодателите могат да избират, защото в Англия има вече много мигранти и съответно конкуренцията е голяма. Голяма част от мигрантите знаят горе-долу английски и затова имат предимство. Без английски е почти изключено човек да успее да си намери работа.

Анонимен каза...

Ако те утешава - троен доцент по философия и социология вече не търси нищо. Ниша на колумбария...

Stephan E. Nikolov

Анонимен каза...

Добър ден, г-н Грънчаров.
Мисля, че имам възможност да ви намеря работа в Лондон. Само че ме притеснява едно нещо: Ако тази есен ВКС ви върна на работа в училището, това означава ли, че се отказвате от работата в чужбина?

Симеон Дяков

Ангел Грънчаров каза...

Ако ВКС ме върне на работа на другия ден след възстановяването ми пак ще ме уволнят. Имам обещание за това нещо от директорката. Тъй че изглежда е разумно сам да се оттегля. Повече нямам сили да се боря с бюрократите. А за работа ва моя милост в Лондон искам да Ви кажа, че има още едно, крайно утежняващо положението обстоятелство: изобщо не знам английски език. :-(

Анонимен каза...

Да, това е сериозен проблем. Трябва да знаете английски, за да си намерите работа в Англия.
Евентуално да изкарате едно-две нива на някакъв курс?

Симеон Дяков

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров Тя ако ви уволни пак тогава дело за всичко морални и материални щети към нея, солидарно общината и министерството, че са я оставили да безчинства. Има добри адвокати.

Надя Кирилова

Анонимен каза...

Питам, за да знам дали да предприема конкретни стъпки.

Симеон Дяков

Ангел Грънчаров каза...

Надя Кирилова Да, такова дело ще бъде заведено. Адвокати ми казват, че при две абсолютно еднакви спечелени от мен дела за уволнение и трето последващо уволнение било много лесно да се докаже злоупотреба с власт и незачитане на закона и правосъдието. Съдът с удоволствие ще я опраска понеже е засегната и честта на съдебната институция.

Анонимен каза...

Но ако сте в чужбина, как ще водите такова дело?

Анонимен каза...

За да се занимавате с тези дела обаче трябва да сте в България.

Симеон Дяков

Ангел Грънчаров каза...

Симеон Дяков Да, но ако замина евентуално в друга страна и започна работа съдебни дела тогава няма да водя. (По-горе разсъждавам ако заминаването ми на работа в чужбина не стане.) Тогава бюрократите от образованието ще празнуват пълното тържество на беззаконието им... :-(

Анонимен каза...

Мияч на чинии съм бил. В продължение на 6 часа нон стоп прииждащи чинии, направо ми се разката майката, тенджерите, някои 20 кила, се мият на ръка. После, като потокът от чинии свърши, ти дават един моп и една кофа, метла, и почваш да чистиш столовата. Господин Граничаров, няма да издържите и един ден, кръста ви няма да издържи, плюс това, без език ще бъдете в тотална социална изолация по-лоша от комуноидите, и ще полудеете... щом знаете руски по-добре опитайте в Русия, в някое учебно заведение. Чувам от познати, руснаци емигранти, че животът в Москва и по-големите градове е на западен стадарт, районът на Сочи е със сигурност по-развит от Българското черноморие.

Анонимен каза...

Гледай сега, ако те уволни наново, ще имаш пари от старото дело да заведеш ново, и пак ще го сречелиш, и ако пак те уволни, пак завеждаш дело и така до пенсия ще изкараш, без да си работил, пък ще вземаш същите пари само че накуп, и плюс товаще имаш възможност и причина да се бориш за демокрацията публично... много е хитро това, признавам.

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров Даже има основание и за жалба до прокуратурата за неизпълнение на съдебно решение.

Надя Кирилова

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров, че защо да се отказваш от правото си да туриш някого на мястото му? Правиш пълномощно на адвокат, а той си гледа работата. Няма никакво значение къде се намираш.

Roujka Bratanova

Ангел Грънчаров каза...

Roujka Bratanova Стига да почна работа и да имам пари за адвокатски хонорар и това е възможен вариант.

Анонимен каза...

Господин Грънчаров, имате ли екземпляри от книгите си?

Jenia Georgieva

Ангел Грънчаров каза...

Имам и то много! Изобилие. Даже тия дни се запитах дали да не направя една сензация като започна в двора да строя къща с... книги вместо с тухли, ще бъде първата къща в света, построена с книги, нищо чудно и в ГИНЕС да ме включат, а пък свидното ни отечество МУТРОЛАНЗДИЯ-ПРОСТАКОСТАН ще се прочуе по цял свят, че е изобретило ново приложение на класическата книга... :-)

Анонимен каза...

Аз бих искала да закупя от тях, както за мен, така и за приятели.

Jenia Georgieva

Ангел Грънчаров каза...

Jenia Georgieva Няма проблеми, напротив, ще ми помогнете в тежък момент, щото изнемогваме. Моля да си изберете коя книга ви интересува ето тук https://aig-humanus.blogspot.com/2017/06/blog-post_43.html и да ми я поръчате на лични заедно с адрес за изпращане „може и по пощата, и чрез ЕКОНТ, или както пож елаете. Предварително благодаря за разбирането, за добрината и човечността!

Анонимен каза...

Ако сериозно си търсите работа,пишете ми на лични. В София, свързано със специалността Ви.

David Levy

Анонимен каза...

Вие сте качествен учител по философия и гражданско образование. За пенсия Ви е рано. Търсете работно място. Не разбрах защо напуснахте училището в Раковски? Заради борбата с някаква гербаджийска или бесепарска (едно и също) куха лейка?!

таня еленска

Ангел Грънчаров каза...

Госпожо Еленска, щом съдът ме възстанови (върна) на работа, напуснах училището в Раковски защото там бях на половин щат (половин заплата). Тази беше причината. А сега за учител по философия в Пловдивско има обяви, но за малко часове (20% от заплатата), това мен не ме устройва - трябва да се хвана в пет села за да получавам прилична заплата. Да не говорим за това, че никой директор няма да се осмели да ме вземе на работа предвид моя конфликт с бюрократите от МОН и РУО. Аз фактически съм лишен от преподавателски права - от една самозабравила се директорка. Затова и водя съдебното дело - да си върна по съдебен ред правата.

Г-н Леви, ще Ви се обадя ей-сега.

Анонимен каза...

Уф бе, метач в Сидни, кви ги разправяш... Е, така е думата де...



Всичко се мете с машина - едната с четките по улиците, реве като дзвер, нема да издържиш вътре (както и аз) повече от два часа...



Другата дето мете тротоарите излиза около 4 часа сутринта, когато пияните и всички мърлящи си отидат, но така реве че не се търпи 2 метра до нея, камо ли вътре...



Имам едно приятелче, млад, 24 години, едва изкара една година да мете улиците, после в месопреработвателен завод от повтарящите се движения получи травма на рамото и напусна... Разряза си дланта, има огромен белег там... После опита да стриже овце, напусна след 5 месеца... Сега има две деца, сърдита жена, нема пари да се прекръсти, стана нощен пазач, после зачезна нанякъде - типичния английски западняк без образование, как ти харесва?... Не е като немците, те са други, по-дървени са и някакси нечовешки са, нема да се оплаче, нема да се държи нормално...



Това е съдбата на всеки без образование в английските страни, хиляди са, травма на 24 години в разцвета на силите си - а как ни виждаш нас двамцата, че ние ще се счупим след 15 минути надве...



Мисля си, че ако сега сме млади, ще гледаме да сме силни... Капитализма така ги дресира...



А ние сме от социалистическия парник... То е все едно да пуснеш заек или вълк от зоопарка на свобода - единия ще бъде изяден след 5 минути, а другия ще умре от глад поради некомпетентност...



НИЕ НЕ СМЕ ВИНОВНИ ЗА ТОВА, ТАКА НИ ЗЛОУПОТРЕБИХА, АЗ ЗАТОВА СИ ПОВТАРЯМ НА ГОСПОД, ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА МЕ ПОСТАВЯ НАРАВНО С 24 ГОДИШНИЯ, А МИ ДЪЛЖИ СПРАВЕДЛИВО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ЗА ТОЯ БУЛАМАЧ, КОЙТО СЪМ ИЗЛАПАЛ ПРЕЗ СОЦИАЛИЗМА И НАЙ-ВИСШАТА МУ ФАЗА - КОМУНИЗМА...



Понякога си мисля че Господ ме чува, понякога не... По-скоро е първото, щом още не съм умрял...



Това е нашата специфика на мен и теб и Господ знае как да ни помогне, убеден съм, Той си има начини...



А тебе някакви маймуни те съветват да тренираш да си як - абе тъп народ ти казвам, ей Богу, казвам ти, наистина немаме такива префърцунени идиоти като българите, поне не съм видял за толкова години... !! На 59 годишен човек ще приказва да се тренира...



Само и това да кажа - да не ти пука за ресторанта - този, или който и да е... Всяка фирма наема постоянно, това е като птица която си сменя перушината - птицата стои, перушината идва и си отива... Ние сме тренирали през последните 5 години поне 30 души, които лично познавам и са ми губили времето, всички ги няма сега... Никога не знаеш кой ще стои и кой е лъжец... А лъжци много, 30 ни лъгаха, двама останаха... И това е постоянно... Като жива материя са фирмите... Така че да не ти пука, няма такова нещо оценка, пускат те да работиш и ако не правиш проблеми (т.е. не си пълен идиот както много от теа на 18-22 години), никой няма и с пръст да те пипне... А е пазарно стопанство - най няма да те пипнат, щото им носиш доход, а това е целта...

Анонимен каза...



Така че избягвай емоционалния подход, ах и ох при кандидатстване, това го остави за после, когато вече се познаваш с хората... Тогава има ах и ох, но не докато се докажеш... И друго - забрави да говориш въобще на темата секс - това не е нещо, за което се говори, както безумното население в BG си въобразява... Тези шеги за секса идват чак по-късно, когато се сближиш с хората, и то само в мъжка компания... Тогава е както в BG, ха-ха, сещам се за майтапите ни вчера по повод на мениджърката ни, една кокошка ако кажа ще обидя много кокошките, ха-ха-ха... Твоята Атанасосова, но се изразява на ингилизджè (English на турски)...



Всичко друго е просто като фасул, ще го видиш и сам...



Че света ако му трябваха професори нямаше Индия да е милиард - един индиец ми каза, че вече имали закон за максимум две деца...



Индийците са такова количество, че все едно си в мравуняк... И идват нови и нови... Южнокорейците и японците са същите, в Германия видях такова изобилие от хора, но пред Индия и Япония бледнеят...



Иначе в Америка, Kaнaдa, Австралия Нова Зеландия (нo нe UK) можеш да се шириш като мега-индивид както никаде другаде --- ако имаш пари де, ама ако ги нямаш пак - например в тия страни няма по-малко жилище от двустаен... Има едно жилище за малоумни, демек BG гарсониера, казва се bedsitter на английски = леглоседялка... Щото е стая с легло и кухня... Досега съм видял само 1 (словом един) идиот, който живееше в такова...

А. от Австралия

Ангел Грънчаров каза...

Ти направо ме уби, закла ме! Щом и за метач в Сидни не ставам - значи за нищо не ставам. Нема смисъл да се живее повече, брато. Нема. Аз имах една илюзия в този живот, че мога да стана метач в свободна и тиха страна, ти ми казваш, че и тази моя мечта е нереализуема. Да не би и във Виена да са махнали метачите? Аз гледах тамошен метач преди 10-тина години, да не са изчезнали метачите и от Виена? И от Париж ли? Как ще живея занапред без своята мечта да стана метач на листа в нормална страна, населена от свободни хора?

Анонимен каза...

Извинявай, може да досаждам вече, но да посоча позитивността от пазарна гледна точка...



Нема ах и ох от твоя страна защо? Ами защото те не те искат затова, че си пострадал от вероломната маймунa идиот Атанасосова? И че много си страдал от това? И че BG правителството са шебеци?



Те те искат защото можеш да готвиш.



Опитвам се да те спася от нашта BG тенденция да се оплакваме, защото аз бях същия... Но се научих... След като виждах празния поглед на интервюиращия след моята тирада, аз нима съм тъп, ясно беше че не се прави както трябва...



Та така...



Предупреждавам те, защото тази болна черта е така вкоренена в нас, че не се усещаме, искаме да заливаме хората със страданията си...



Капитализма обаче ни иска, за да ни измузè, слабо го интересува как сме страдали...



Това е трик, а падаме жертва, които сме от BG...



Ти им носиш пари - твоите умения... Това е достатъчно...



Как си страдал и какво ти се ебе - това чак вечерта след бизнеса...



Просто де дефилософирам, САМ СИ ЗНАМ ГРЕШКИТЕ КОИТО НАПРАВИХ, НО ПАК - НЕ СЕ ОБВИНЯВАМ, АЗ СЪМ ЗЛОУПОТРЕБЕН ОТ ЗЛИ ЧЕРВЕНИ КОМИСАРИ, ЗАТВОРИЛИ МЕ В ПАРНИК...



НЕ Е МОЯ ВИНАТА ТУКА...



Тази изстрадана истина не ми е лесно да я кажа, все едно Солженицин да ти хвали Запада - той въобще не се справи с това, комунистическата инерция да мисли по социалистически го погреба...



Той беше фалшиф “емигрант” в кавички - а аз съм истински...



А Солженицин мислеха на Изток - голям дисидент... Глупости, мухъл, той дори не е дисидент, щото се върна да е... учител. Не са глупави руснаците, че скочиха срещу него, некакъв тъпак, който не разбрал че се сменят епохи...



Та моя съсед ирландеца му обясних че Солженицин не е на кеф на Запад - той ми отговори: Ами защото не е получил боготворенето, дето му даваха на Изток...



Не е глупав моя съсед, а?... Той си крие възрастта (1-2 шишета уиски заминават всяка седмица, има 20г. по-млада жена, напоследък се спижури тя съвсем, не знам що), отдавна е над 90... Но ирландски селянин, те са много пичове, дето вика един друг мой познат - ще те напсува превъзходно, но ще свърши после и работата превъзходно... А нима cа такива бълхàрите, а? Това изчадие на турското племе...



И голем смех ми е една ирландска песен: Викат “Cмазани ниско от дивашкия английски враг”...



Смяx се с глас, xaxaxaxa, викам си, ах префърцунени задници, що не дойдете да ви смаже ниско руския или турския калабалък, смехурковци такива... Смях се много и дълго...

А. от Австралия

Анонимен каза...

Но отново, без английски няма как да се мине.
Споменахте Франция, но там е още по-трудно: В последните 2-3 години там пуснаха ОГРОМНО количество африкански мигранти, които говорят френски, готови са да работят за извънредно малко пари и напълно са обсебили пазара на труда за неквалифицирана работа. Нямате никакъв шанс пред един 25 годишен, френскоговорящ, як левент. И за метач, и за мияч, и за ратай, все него ще вземат.

Симеон Дяков

Ангел Грънчаров каза...

Симеон Дяков Разбирам. Франция я отписваме. Там може да ида когато забогатея за да си почивам само! :-)

Анонимен каза...

Така не се търси работа в чужбина.
Избира се посоката,събира се багажа и се отива на място.
Вие не сте готов да напуснете страната.

Gulka Milov

Анонимен каза...

Щом търсите работа като уличен метач не е необходимо да изтъквате, че сте учител по философия. Няма връзка. Иначе мога да Ви предложа работа при мен в Израел като градинар, или както сега се казва озеленител. Пишете на лични ако наистина имате намерение.

Dimitar Petrov