Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 1 септември 2018 г.

Свестните дори и в Америка понякога ги отстраняват, нали?!



Огледалце, огледалце? Я кажи истината: кой и как попречи два пъти на сенатора Джон Сидни Маккейн III да стане президент на Америка?

В 2000 г. кандидатът за номинация на републиканците Джордж Буш-младши има пълната подкрепа на политическия и финансовия елит на GOP. Негов конкурент е по-неизвестният Джон МакКейн, герой от Виетнамската война и сенатор от Аризона. Но изненадващо, с победата си на първичните избори в Ню Хемпшир на 1 февруари (49%:30%) с лозунга за политически реформи той бързо става любимец на пресата. Това кара Буш и екипът му да подготвят мръсен номер за изборите в Южна Каролина на 19 февруари. Там МакКейн води с 5 пункта и ако ги спечели, едва ли някой може да го спре по пътя към номинацията. Буш извежда на трибуната на митинг един слабо известен ветеран от войната, който публично обвинява Маккейн, че след като се е върнал от Виетнам в 1973 г. е изоставил военнопленниците. Едновременно с това, стратегът на кампанията на Буш Karl Rove организира подмолна клеветническа кампания чрез телефонни допитвания, имейли, факсове и листовки по колите. Слуховете са: МакКейн има извънбрачно 9-годишно черно дете (всъщност той има осиновена дъщеря от Бангладеш от 1991); жена му е наркоманка (тя ползва болкоуспокояващи заради гръбначни операции), той е хомосексуалист; умствено нестабилен вследствие на преживяното във Виетнам, марионетка на чужди държави, спал е с проститутки и е заразил жена си. Освен това Буш мобилизира евангелисткото общество на щата и консервативни радиоводещи, които внушават, че МакКейн е любимият кандидат на либералните демократи, подкрепя хазарта и е твърде либерален към абортите.


В резултат на тези мръсни действия МакКейн губи изборите в Южна Каролина с 42%:53%. След това печели още няколко щата, но не може да се възстанови от тежкия удар и на 9 март се оттегля от борбата за номинацията. МакКейн е убеден кои са организаторите на мръсната кампания в Южна Каролина и след месеци заявява: „Вярвам, че в ада има специално място за тези хора.“

Минават 8 години. В 2008 г. МакКейн вече е основен кандидат на GOP за изборите с добри шансове срещу боричкащите се за номинацията Клинтън и Обама. Лозунгът му е Country First, подобен на този на Тръмп в 2016. Подкрепен е от Буш (син и баща) и целият елит на републиканците, както и от вицето на Ал Гор от 2000 г. демократът Джо Либерман. Подкрепя го и днешният президент Доналд Тръмп.

Но тогава медиите, които днес го рисуват като велик американски патриот и герой, което е вярно, започват мръсна кампания срещу него като омаловажават военната му история и понесените страдания във Виетнам, подиграват се с възрастта му, описват го като човек с нестабилен темперамент и го сравняват с расист и нацист. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" – масовото българско безразличие към истината и свободата! – е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

1 коментар:

Анонимен каза...

Точно Обамът да бъде наречен "свестен" си е... чист аутизъм.