Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 1 октомври 2018 г.

Ще създаваме Философски дискусионен клуб в Пловдив, има ли желаещи да подкрепят инициативата?




На моя протест за свобода в образованието обичащи философията млади хора предложиха да създадем Философски дискусионен клуб. :-)

Но не в Мрежата, а в реалния свят (и живот): Клубът да се събира периодично в някаква зала и да дискутира "очи в очи" ("лице в лице") по най-важните за човека проблеми и теми. Заявено ми беше от тези "необичайни" младежи (не посещаващи днешните "храмове" на младежта - чалготеките!), че те имали голяма нужда от такива разговори по истински важните за човека въпроси. (Разбира се, нищо не пречи нашите дискусии да бъдат записвани на видео и след това да бъдат качвани с образователна и възпитателна цел в Мрежата.)

Аз съм съгласен да участвам в реализацията на тази идея и инициатива. Има ли други желаещи да направим нещо добро на духовното поприще? Имам предвид граждани на Пловдив, които искат да се включат в осъществяването на инициативата.

Второ, има ли някой, който да предложи подходящо помещение, където да се събираме? И след това остава да обявим дата, час и място за първата сбирка и готово, ще започнем заниманията си.

Това ми е предложението. Ще се радвам някой да откликне и да подкрепи. Такава ми е надеждата. Предварително благодаря!


Освен това смятам, че нашият "Картаген" – масовото българско безразличие към истината и свободата! – е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

3 коментара:

Анонимен каза...

ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХХХАХАХХАХХАХАХХАХАХАХАХ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ГРАНЧАРОВ ЕДИН ДОКАЗАН НЕКАДЪРНИК В ОБЛАСТТА НА ФИЛОСОФИЯТА ЩЕ ПРАВИ "ФИЛОСОФСКИ КЛУБ"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЩЕ УМРА ОТ СМЯХ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТРЯБВА ДА СИ ПЪЛЕН ДЕБИЛ ЗА ДА ОТИДЕШ В КЛУБ, СЪЗДАДЕН ОТ ГРАНЧАРОВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТОЙ ЗА ПРОСТ УЧИТЕЛ ПО ФИЛОСОФИЯ НЕ СТАВА, ЩЕ МИ СЪЗДАВА КЛУБ ПО ФИЛОСОФИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ХОРА НЕ СЛУШАЙТЕ ТОЗИ САМОЗВАНЕЦ ЗАЩОТО ХТОЙ ИМА НЯКАКВА СКРИТА ЦЕЛ И ЩЕ ВИ ИЗПОЛЗВА ЗА НЕЩО!?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТОВА Е НАЙ-ПРОПАДНАЛИЯТ В МОРАЛНО ОТНОШЕНИЕ ЧОВЕК В БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ПРЕКРАСНО Е, ЧЕ БЕШЕ УВОЛНЕН ОТ НАШЕТО УЧИЛИЩЕ ТА СИ ОТДЪХНАХМЕ БЕЗ НЕГО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ВСЕКИ ДЕН ТОЙ СЪЗДАВАШЕ КАКВИ ЛИ НЕ СМУТОВЕ И КОНФЛИКТИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!А БЕЗ НЕГО В УЧИЛИЩЕТО НИ Е ТАКА СПОКОЙНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА НАШАТА ЛЮБИМА ДИРЕКТОРКА КОЯТО НИ ОТЪРВА ОТ ТАЗИ НАПАСТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЦЕЛИЯТ НАШ СПЛОТЕН КОЛЕКТИВ ПОДКРЕПЯ РЕШЕНИЕТО И ЗА УВОЛНЕНИЕТО НА ГРАНЧАРОВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! АКО ТРЯБВА С ТЕЛАТА СИ ЩЕ СПРЕМ ЗАВРЪЩАНЕТО МУ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НО НИЕ ВЯРВАМЕ В ПРАВОСЪДИЕТО И СМЯТАМЕ, ЧЕ ВЪРХОВНИЯТ СЪД ЩЕ ГО ЛИШИ ОТ ПРЕПОДАВАТЕЛСКИ ПРАВА ЗАВИНАГИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! И ЩЕ ОДОБРИ ЗАПОВЕДТА ЗА УВОЛНЕНИЕТО МУ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Не.

Анонимен каза...

За пореден път ще покажеш безплодните си опити! Ще гледам с интерес :)