Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 12 октомври 2018 г.

Колкото по-скоро се отървем от вредоносното руско влияние у нас, толкова по-добре за страната и народа ни



Manol Glischew: Тия дни е имало някаква конференция за "вредата" от русофобията. Един от лекторите е бил Жан Виденов - може би най-глупашки издънилият се български политик. На негов фон дори Борисов е почти кадърен. По-младите може и да не се сетят, но Виденов беше министър-председател от БСП в 1995-1997 и доведе цената на лева докъм 3000 за долар. Повтори глада от 1989-90. А тогава не ставаше дума за русофилия или русофобия, просто човекът си беше тъп и имаше много крадливи министри (като сегашните, ама тогава нямаше еврофондове). Народът свали Виденов с прекрасен побой над полицията и после Костов спечели изборите, беше направена деноминацията на лева, почнахме да се стремим към Европейския съюз... хубаво време беше :) И Русия не ни се месеше чак толкоз. Ега ти лектора, искам да кажа.

Сега пък, като фон на лекцията нидерландското правителство официално обвини руското в отровителство и кибератаки. А Цариградската патриаршия обяви църковната независимост на православната Църква в Украйна - напук на гневните крясъци на руския патриарх. Какво да ви кажа, дали пък не е хубаво да сме в крак със света? Или още ще следваме провалили се глупаци като Виденов?

Впрочем, Русия е варварска държава. Нахлу в Грузия и Украйна, заплашва Черна гора, Македония и България. Управлява се авторитарно и криминално. Неселението се истеризира чрез пропаганда. Стандартът й на живот е ужасяващо нисък в малките населени места, а човешките права, свободите и законът не значат нищичко. Техническият прогрес там е на практика спрял, тя изнася само суровини, при това на разбойнически цени. Няма изобщо за какво да й се радваме. Извинявайте, ама точно днес се разби руски космически кораб. Очевидно е по-добре, че България е в Европейския съюз. Колкото по-скоро се отървем от вредоносното руско влияние у нас, толкова по-добре.

Кратък мой коментар: С всичко съм съгласен, но да добавя това, с оглед да се знае истината от младите: премиерът-реформатор на България Иван Костов освен че направи дълго отлаганите реформи в икономиката също така осъществи геостратегическата преориентация на България от Евразия към западния цивилизован свят, към Европа - заради което ченгесаро-кагебистката (русофилската) мафия още не може да му прости (и по тази причина го оплю и разкости като никой друг)...

Освен това смятам, че нашият "Картаген" – масовото българско безразличие към истината и свободата! – е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

2 коментара:

Анонимен каза...

Пресилено твърдение е, че "ченгесаро-кагебистката (русофилската) мафия" е разкостила Костов - имаше и други фактори и обстоятелства.
Ели Славова

Ангел Грънчаров каза...

Кои са тия фактори и обстоятелства? Бихте ли споменала някои от тях по-конкретно?