Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 6 октомври 2018 г.

Маргарет Тачър за същността на дясната политика



Публикувал съм го на 6 октомври 2013 г.:

Ние не искаме да даваме социални помощи на родителите за да купят на децата си мляко. Ние искаме да дадем работа на родителите за да могат сами да купят мляко на децата си.

Маргарет Тачър

(Цитирано от Ivo Stivo)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" – масовото българско безразличие към истината и свободата! – е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

3 коментара:

Анонимен каза...

А ние искаме тези които останат без работа да им бъде запазено достойното съществуване, затова сме хора: да помагаме дори на тези, които сами не могат да си помогнат... аре, ачо, нищо не разбираш от политическа философия, особено западна, и те е страх да дискутираш сериозни философски теми, само си чешеш езика със селски препирни, щото са сеир и създават усещане за реален живот. ама да развиеш една лекция върху свободата във философията на Русо, Кант или даже Хайек, идеологическият баща на Тачър, не моеш, щото не си чел разбира се, та как ще чете човек, който чува само собствените си мисли и чувства само собствените си чувства... аре, докажи обратното, развий една философска тема, покажи ерудираността си черпейки от разнообразие от източници, влез в диалог с Платон, Киркегор, Ницше... Кажи какво е свободата според Ницше и после според тебе, направи го тоз сайт малко по-интелектуален, та се е превърнал в бюро идеологическа пропаганда, доноси, и молби към висши инстанции...

Ангел Грънчаров каза...

На толкова отворената другарка, дето ми говори на "аре" и на "ачо" (написано непременно с малка буква - та да изрази чисто женската си неприязън към моята тъй непонятна й личност!), разбира се, няма да изпълня толкова настоятелната молба първо защото я поставя в крайно тъпа, идиотска, невъзпитана форма, второ, защото тази другарка е неграмотна и понеже не е чела книгите ми не знае, че там съм развил каквото е трябвало, влязъл съм в полемика с когото е трябвало и прочие.

На неграмотните, ала нахакани и нахални отворени другарки като нея мога да кажа, че им се налага много да четат преди да могат да дават оценки на философите, щото трябва да разберат, че на основата на неграмотността им (това, че са чули неколко имена на философи и ги споменават чат-пат за да изглеждат "учени" не променя факта, че са съвсем неграмотни!) всяка тяхна дума или преценка в областта, от която не разбират нищичко, е не само тъпа, но и твърде смешна.

Апропо, другарко, за какво ще пиша, как ще пиша и какво ще кажа решавам само аз, а не нахални другарки, които и бъкел не разбират; ако поне на йота, другарко, разбираше що е философия щеше да знаеш поне това, че няма власт над духа на философа - щото философът е именно свободен дух. Приятно четене ти желая, крайно невъзпитана и неграмотна, ала иначе доста отворена другарко! :-)

Ангел Грънчаров каза...

Когато въпросната опитваща се да се прави на любознателна нахална другарка (дето се прави на много отворена и затова говореща ми хашлашки!) се научи да говори възпитано, т.е. когато поуталожи злобата и завистта си към мен, тогава ще й пусна коментара и дори може да вляза в диалог с нея. Иначе по принцип с простачки и простаци да се влиза в диалог е тъпо и недопустимо за нормалния човек.