Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 25 октомври 2018 г.

Кратки мои коментари от тази сутрин



... добро няма да видим!





(Говоря по принцип, изключенията само потвърждават правилото.)





Ако САЩ се откажат, няма да има нищо останало

Ако САЩ доставят ракети в Европа, ние ще отговорим, заяви той

Търсете това заглавие, от Фейсблук ми е забранено да споделям линкове!



Нещата са на път да се променят. Казват, че вече сме свободни.
Точно тук е и сложното. Какво ще правим с тази проклета свобода.
Защото, както казва един сръбски сатирик, свободният човек мисли каквото иска, и яде каквото има.
А ние винаги сме предпочитали обратното.
Да ядем каквото искаме и да мислим каквото има.
Мръсното е, че никой не те пита. Освобождава те и толкоз. Какво тук значи някаква си личност?
Общо взето, ние сме най-освобождаваният народ в света.
И всичките ни генетични увреждания идват оттам.
Мине-не мине и току някой те освободи.
И трябва да му вдигаш паметник.
Или ти измисли азбука.

Пак от Станислав Стратиев



Станислав Стратиев

Ний всичко все наопаки на правилното и на разумното правим и мислим...





ДПС най-ефикасно държи и крепи Божково патреотично правителство на власт. Но малоумници у нас, дето си мислят, че са "врагове" и "опоненти" бол, а те всъщност са най-близки приятели и съюзници, подпомагащи се най-ефективно понеже играят обща простичка игра (да не я наричаме конспирация, макар да е точно такава игричката на ръководещите ги офицери от КГБ-ДС).



(Спомнете си паметните времена на Луканов и Жан Виденов.) Докато има хляб и сирене (сланинка) и с топ не можеш да дигнеш масовия българин да излезе на улицата да протестира. По идеални подбуди нашенецът не можеш да го дигнеш от мекия диван за да излезе от топлата соба - особено пък в кишаво есенно време или в студено зимно време.

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров, и преди съм Ви казвал, че се вълнувам от това какво се случва с вас (и c истинските личности като цяло).
Тревожа се около решението на ВКС - нали трябваше да излезе вчера? Имате ли информация какво са решили? От все сърце Ви желая успех!