Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 29 октомври 2018 г.

Ненавистта към всичко инакомислещо: най-страшното наследство на Сталин





Най-страшното наследство на Йосиф Висарионович (заради което той наистина е баща и учител) - това е тази ненавист, която се предава (тя генетически се предава) към всичко инакомислещо; влезте в интернет и вижте тази ярост, тези ругатни, този ужас - и вие ще разберете, че Сталин е жив.

... Сталин отдавна го няма, има само маски: маската на силната власт, маската на националиста, явявайки се грузинец, той е и националист, маската на ненавиждащия евреите, много маски, и всеки взема своята; има маска монархическа, т.е. на великата държава, която я окрадоха, има и още една маска, на скромния човек, много скромен, който за разлика от много други не е крал, в корупция не е замесен; на него нищо не е принадлежало, когато той умира, на него принадлежали ботушите, мундира на генералисимус и два шинела (наистина забравят да кажат, че на него принадлежеше цялата страна!), при това безусловно. Разбирате ли, поради това невероятен образ, удивителен образ, и още: културен човек, това е истина, много чел, по пет книги на ден чел... Велик човек, велик, но злодей, и велик злодей едновременно. Разбирате ли, мащабът на личността привлича едновременно, който мисли, усеща, че привлича, в сравнение с... мениджърите!

... Болшевизмът съвсем не е сталинизъм, съвсем друго е, аз не мога да ви кажа, че е нещо хубаво, но трябва да ви кажа, че е друго.

Е.Радзинский

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

4 коментара:

Анонимен каза...

ВИЖДАТЕ ЛИ ОТ КОГО СЕ ВЪЗХИЩАВА СЪВЕТСКИЯ ВЪЗПИТАНИК ГРАНЧАРОВ?????????????!!!!!!!!!!!!!!ОТ СТАЛИН СЕ ВЪЗХИЩАВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!СЕГА РАЗБИРАТЕ ЛИ ЗАЩО ТОЙ ИЗВЕРГ ГРАНЧАРОВ ТАКА ЖЕСТОКО СЕ ОТНАСЯ КЪМ ЛЮБИМАТА НА ЦЕЛИЯ НАШ СПЛОТЕН КОЛЕКТИВ ДИРЕКТОРКА???????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ГРАНЧАРОВ Е САТРАП-СТАЛИНИСТ, КОЙТО ПАТОЛОГИЧНО НЕНАВИЖДА ВСИЧКИ ИНАКОМИСЛЕЩИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!И ОСОБЕНО ТИЯ, КОИТО СА НА ВЛАСТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ГРАНЧАРОВ Е И СТАЛИНИСТ, И КОМУНИСТ, И БОЛШЕВИК, И АНАРХИСТ СЪЩЕВРЕМЕННО!!!!!!!!!!!!!!!!!!С ЕДНА ДУМА КАЗАНО ТОЙ Е ЛУД!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НЕ ГО СЛУШАЙТЕ ЗА НИЩО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЗАЩОТО АКО ГО СЛУШАТЕ И ВИЕ КАТО НЕГО ЩЕ ПОЛУДЕЕТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ursus Major каза...

Ачо, да не те разочаровам, ма той Радзински е същио тъпунгер като тебе, само че руски.

Анонимен каза...

Тези двете откачалки от тета съвсем са изкрейзили. Под името Рамон Меркадер се подвизава директорката Анасстососастасова........

Анонимен каза...

"Болшевизмът съвсем не е сталинизъм, съвсем друго е, аз не мога да ви кажа, че е нещо хубаво, но трябва да ви кажа, че е друго." - а комунизмът е нещо трето, съвсем друго.