Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 26 октомври 2018 г.

Отново правя интересен тест, показващ колко изобщо струваме - като личности и граждани!




Сънувах тази нощ змия: змия да видиш насън значи скоро ти предстоят и добри, и лоши събития - според съновника. :-)

Продължавам да чакам публикуването на Решението на Върховния Касационен съд по моето дело, това решение вече трябва да е било взето на 24 октомври, но още не е публикувано на сайта на съда.

Дали сънят ми не показва (което и без това си се знае де: решението на съда все някога ще бъде публикувано, може би това ще стане още днес!), че скоро ще разбера какво е решението, което наистина вещае началото на разгръщането и на добри, и на лоши събития! :-)

Продължавам да чакам сред пловдивската общественост да се намерят неколцина доброволци, които (в случая че решението на съда е в моя полза - дай Боже!) да дойдат с мен при директорката на ПГЕЕ с оглед да й заявят, че е прекалено тя да продължи да се гаври с един човек и учител като мен - защото от нея, както отдавна съм съобщил, имам сърдечното обещание, че в случай, че съдът ме върне на работа, тя, видите ли, веднага, мигновено пак щяла била да ме уволни!!! :-)

Просто се налага да са намерят поне 5-10 свободолюбиви и по тази причина достойни граждани на Пловдив, които да са способни да застанат на страната на правдата, правото, справедливостта и законността. Аз не ща сам да търся и да организирам тия граждани, надявам се те сами (свободно, непринудено) да изявят желание и готовност да отделят от времето си в защита на законността.

Да, но ето, от няколко дни подхвърлям тази идея и досега няма нито един човек (!!!), който да ми се е обадил, че има такава една готовност. Правете си сметката какво това значи, какво то показва!

Ако се окаже, че в близките дни не се намерят поне 5 такива човека, които да застанат не толкова в моя защита, а в защита, повтарям, на правдата, правото, справедливостта и законността, тогава аз окончателно ще се погнуся от страшната деморализация в тази наша прокълната страна, което вече ще ме принуди да си взема шапката, торбичката, тояжката и ще тръгна да бягам колкото се може по-далеч от нея!

Ще бягам където ми видят очите, та поне да умра в някоя канавка, но това да стане в някоя свободна страна, в която живеят човеци, а не скотове.

Толкова по този пункт. Бъдете здрави!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

Няма коментари: