Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 17 ноември 2018 г.

Поредният нравствен урок на "завинаги изгоненият" от българското образование учител по философия Грънчаров


И тъй, предстои ми още поне половин година тежка съдебна битка за да си върна преподавателските права, упражнявани от мен цели 35 години!

Съдебната битка този път ще се проведе на ниво Върховен Касационен съд, аз спечелих делото, Окръжен съд отмени смехотворната заповед за моето опраскване-уволнение, но другата страна успя да намери начин да осуети влизането в сила на това решение (тя си има много влятелен в съдебната система адвокат, бивш висш магистрат, когото партия АТАКА даже е предлагала да стане член на Висшия съдебен съвет!). Най-лошото е, че образователната бюрокрация пък уреди нещата тази есен така, че аз да не мога да си намеря работа в нито едно училище, което пък ме задължава да заведа дело срещу РИО-Пловдив в Комисията за защита от дискриминация - и ето, аз за първи път от 35 години съм изцяло остракиран от образованието, което означава, че са потъпкани моите преподавателски права. Но е факт, че ето, аз ще водя съдебно дело на ниво Върховен съд, бидейки безработен, без никакви средства за съществуване, кошмарното е, че самозабравилите се бюрократи (следвайки типичния за властта ни мутренски маниер на управление) опраскаха също така и моята съпруга, също учителка, с две магистратури, по английски език и начална педагогика, тя също второ година фактически е без работа, уволниха я от постоянно работно място само два месеца след мен! Какво да правя в тази тежка, направо безнадеждна ситуация - все пак зима е зад прозорците! - ето въпросът, над който мисля тия дни почти денонощно, втора нощ вече не мога да спя след като разбрах, че ВКС е решил не да потвърди решението на ОС-Пловдив, а сам да разглежда наново казуса с моето уволнение в открито съдебно заседание, което Бог знае кога ще бъде насрочено (а делото ми е по т.н. "бързо съдопроизводство", ала се точи вече две години!).

Понеже съм заклет учител, понеже смятам, че моя "чисто личен" казус с опраскването ми от работа и с остракирането ми от системата на държавното образование съдържа в себе си важен (за обществото и най-вече за младите хора - в тях все пак ни е надеждата!) възпитателен смисъл, ето, решавам отново да разсъждавам публично върху ситуацията, в търсене на изход от нея. Инсересно е да се отбележи това, че другата страна, именно директорката на пловдивската ПГЕЕ "ТЕТ-Ленин", водена от една обладала душата й емоция на ненавист спрямо моята скромна персона (щото дръзнах да й разваля комфорта от самовластното й царстване!), даже и не си дава сметка до какво я води нейната тъй нелепа властническа страст: добре, спечелва, да допуснем, тя съдебното дяло, да допуснем недопустимото, а именно че и ВКС застава зад произвола, безобразието и беззаконието (знаем, че в тъй приказната страна МУТРОЛАНДИЯ нема невъзможни неща, дори и в т.н. "правосъдие"!), да приемем, че се случва тъй въжделенната от нея цел, а именно аз съм опраскан, тъй да се рече, "законно" (щот като даже самата държавна власт у нас е мутренска, това нима е невъзможно, нима такава една власт има нещо, което да не може да си позволи да направи?!), изгонен съм завинаги от държавното образование, остракиран, пропъден съм от него, отнети са ми по този начин "съвсем законно" (по силата на съдено решение на най-висшата съдебна инстанция!!!) преподавателските права, да речем, че се сбъдне тази химера на въпросната войнстваща властница, която, както мълвата твърди, продължава да се хвали, че връзките й са тъй безпределни, че стигат даже и до самия Бойко Борисов; народът така говори след като тя успя, бидейки даскалица по български език, да стане директорка на една професионална гимназия (на която директорите винаги са били инженери!) в един съвсем по нашенски провеждан конкурс, в който - забележете! - тя успя да победи всички до един 15 други кандидати, кой от кой по-солидни, нещо повече, тя тогава успя да победи дори и кандидатът за директор, зад който беше застанала дори и управляващата партия ГЕРБ - давате ли си сметка това пък какво значи?! Както и да е де, да допуснем значи, че й се сбъдне тъй съкровената и сърдечна химера "народният враг Грънчаров" (който единствен не се кланя, не клечи пред директорския й царствен пиедестал!) никога повече не просто да не е учител по философия в "нейното" училище, но и повече да не бъде учител в нито едно друго училище, е, дали заслепената от властолюбива страст администраторка изобщо си дава сметка какво по-точно е постигнала?! (Особено ако се вземе предвид това, че жертвата й се нарича "Ангел Грънчаров", т.е. носи моето име.) Нека да поразсъждаваме и по този пункт малко, а, какво ще кажете, съгласни ли сте?

Аз имам доста основания да смятам, да живея с убеждението, че съм роден за учител, смейте се колкото искате, но аз не се свеня да изкажа открито това свое верую, заради което пожертвах живота си за образованието в тъй свидното ни отечество. Много хора в така създалата си ситуация смятат, че било редно и дори, моля ви се, "разумно", в името на своя личен интерес да престана да се боря, трябвало, видите ли, с оглед да оцелея, да капитулирам, да дезертирам, да се примиря с отредената ми от тази властница жалка участ - и, примерно, да се махна от образованието като си намеря някаква друга работа, с оглед да се довлека някак до пенсия (сега съм на 59 години, имам още 5-6 годинки до пенсията, разбира се, много е съмнително дали изобщо ще я доживея предвид изпитанията, на които ме подложи разпищолилата се довереница на Бойко Борисов!). Та такава хуманна и спасителна теория тия дни ми разви пловдивският обудсман, който откровено ми заяви, че не виждал никакъв смисъл в това да продължа да се боря за правата и достонйството си. Е, аз имам различна от неговата теория, и смятам, че има смисъл да продължа да се боря - ще се боря, бъдете уверени в това, до момента, в който поне малко шавам! И тъй, вземайки предвид това обстоятелство, няма ли тогава да се окаже, че евентуалната тъй жадувана от въпросната самозабравила се властница победа ще се окаже съвсем пирова?! (Нали знаете що е това "пирова победа", ако не знаете смисъла на този известен израз, направете съответната справа да разберете?!) Ако значи бъда опраскан и остракиран "съвсем законно", това значи завинаги от българското образование, този път със съдебно решение на най-висшата инстанция в страната, давате ли си сметка до какви последици ще доведе това, вземайки предвид и факта, че тия неща се случват не на някой треперко от село Горно Нанадолнище, а се случват на Ангел Грънчаров, вярно, роден в китното околорилско градче Долна баня, който обаче вече 32 години живее и работи в тъй напредналия в културно и цивилизационно отношение хилядолетен град Пловдив?! Да ви кажа ли какви ще бъдат най-вероятните последици от такъв един развой на събитията, при допускането обаче, че моя милост все пак продължава да шава след нанесените й жестоки удари този път от призваната да бъде блюстител на правото, закона и справедливостта съдебно-правосъдна система на тъй приказната, повтарям, държава МУТРОЛАНДИЯ?

Амче най-напред ще се случи това (стига, потретвам: да се сбъднат сънищата на въпросната самозабравила се образователна, с извинение, властница!), че моя милост, в случай че тогава още мърдам, ще направя нужното мигновено да бъде заведено ново дяло, този път вече не къде да е, а в Европейския съд за правата на човека. Това непременно ще бъде сторено, при условие, че тогава все още някак мърдам (и ако изобщо оживея в предстоящите ми студени кошмарни месеци!). Ще кажете: чудо голямо, че ще заведеш такова дяло в Европейския съд, та нали Европа вече каза, че българската правосъдна система била вече "напълно реформирана" и един вид "перфектно действаща", нищо че страната ни неслучайно се нарича по цял свят не иначе, а именно МУТРОЛАНДИЯ! Нищо де, ще видим, ако сме живи, докъде ще доведе това? Е, ами да пофантазираме малко и да предположим, че ЕС отсъди в моя полза и опраска тъй свидната ни мутренска държавица с едно солидно обезщетение, което, разбира се, ще го плати не самия Бойко Борисов от своите бездънни парични авоари, а ще го платиш именно ти, масови български търпеливецо-мълчаливецо, имам предвид именно вас, онемелите български чукундури, дека сега гледате безучаство как мен мутрите ме тъпчат най-гаднярски и не щете и малкото си пръстче да мръднете с нещо да помогнете или поне да изкрещите: недейте така бе, тоя, дето го газите и мачкате така грозно е чолевеческо същество най-малкото бре, така не се прави бре, спрете се бре, това человеческо същество при това е и български учител бре, вий, проклети да сте, мутри с мутри, хептен обезумяхте бре?! Не, вий нищо такова не казвате, а си мълчите благочинно, упоени от удоволсдтвието от невероятния сеир, който гледате, нали така, е, по тази причина съвсем справедливо ще платите от джоба си обезщетението за това, което са ми стори тъй любимите ви властващи държавни мутри. Нали ще е справедливо тъкмо вие, мълчеливци, да платите целия маслаф, а?! Кажете де, проронете поне една дума бре, устата ли за ви зашити, страхливци неедни?!

Между другото, вие вече плащате този масраф за изстъпленията, която прави директрисата на пловдивския "ТЕТ-Ленин": тя уволни не само мен (и то на два пъти!), тя уволнява и други хора, някои от които също я осъдиха, изобщо тя е прочута с това, че няма нейна обжалвана про съдебен ред заповед, която съдът да не е отменил; е, по мои груби сметки тя е платила от вашия джоб някъде към 20 000 лева за обезщетения и съдебни разходи, разходи за хонорар на маститите адвокати, които наема за да води делата си (то за това е този тъп инат да спечели барем едно съдебно дяло, независимо от кошмарните последици, които я чакат после!). Да, тя плаща с ваите пари, ала вий защото сте мушмороци, й го позволявате, нали така?! Тя барем питала ли ви е дали сте съгласни да й разрешите с вашите пари да плаща масрафа за административните си изстъпления и волности?! Може пък да ви е питала, може пък да сте й разрешили вече, аз не знам нищо по този пункт, мен специално не ме е питала, аз не съм й давал такова разрешение да плаща с моите пари, ако вие сте й дали такова, кажете, аз затова ви и питам де?! И вас ли не е питала?! Или все пак вий общувате някак с тъй недиалогичната директорката но пловдивския "ТЕТ-Ленин"?! (Тя направи всичко старото име на гимназията да не бъде променено, затова сега й го натяквам при всеки сгоден случай, аз съм много долен човек, нали го усещате барем и вие?!)

А нещо друго, Грънчаров, ще направиш ли, разкрий си картите де, жадуваме да разберем какво друго можеш да й направиш на въпросната тъй жадна за изстраданата съдебна победа другарка, владееща изцяло прословутия "ТЕТ-Ленин"?! Ако знаете какъв бляскав план имам за другите инициативи, които ще й се стоварят на главата на въпросната другарка, стига, разбира се, да оживея някак в близките месеци и поне една-две годинки, ще се хванете за главата, сериозно ви говоря, планът ми е възхитителен, тия две безсънни нощи се роди в главата ми тоз план, при това моите планове се развиват и обогатяват в движение, имайте го предвид и това, аз като почна да правя нещо важно или дори велико, невероятно много се вдъхновявам, а нали знаете какво е това вдъхновението?! Амче то не е нищо друго освен "Божий бяс", ако следваме дефиницията, която безсмъртния ми учител Платон е дал за творческото вдъхновение. Та си правете сметката какви чудесни изненади ви чакат - при условие, повтарям, че в близките месеци някак оцелея и продължа да шавам. В случай че не оцелея въпросната другарка може да празнува не пирова, а обикновена победа и тогава може да отидете да изиграете едно хоро (или един казачок, по избор!) около съвсем пресния ми гроб, а пък най-мразещите ме, естествено, по стародавен български обичай могат направо и да се... изсерат (с извинение за гнусната дума!), но аз употребявам тази дума неслучайно, знаете, че точно туй нящо са сторили враговете на значително по-виден българин от мен, имам предвид Стефчо Стамболов, да, точно това са правили извергите на пресния му гроб!!! (Ако не вервате, пак си направете длъжната справка!) Тъй че вековната ни борба с тази въпросната русфилско-рубладжийска гнус изобщо не е престанала, напротив, тя тепърва предстои в най-ожесточените си форми! Та да си завърша мисълта де: нищо нема да научите от моя бляскав план, аз не съм толкова наивен, че да си разкрия картите още сега, не, такова нящо не чакайте от мен. (Един гражданин, дето се обажда в предаването ми, казва "нящо" вместо "нещо", та по тази причина харесах и тази дума дотам, че започвам и аз лично да я употребявам, с оглед да си обогатя речника, зер, аз съм нещо и като писател де, верно, непризнат, чиито книги с стоят по складовете и по книжните борси, комай единствен читател на моите книги, не преувеличавам, са именно мишките, макар че е спорно кой в случая е истинска мишка, но да оставим този спор настрана!)

Да, няма да кажа нищичко от бляскавия си план, макар че имам великолепни хрумвания. Да, пак ще продължим да правим практически упражнения по непоследствено правене на демокрация (бъррр, знаете ли какви нервни трепети лазят по гърба на някои другарки като чуят таз омразна дума?!), пак ще провеждам своите уроци по свобода, по човешко и по гражданско достойнство, пак ще продължа да бъда нахален като комар, като конска муха, абе нали си ме познавате, какво да ви обяснявам повече, който ме познава, е убеден, че и този път няма да се изложа или посрамя! Знаете ли нещо, което държа непременно да ви кажа: един проклет човек като мен, който е заклет учител, е много тъпо да се опитваш в днешните съвременни реалности да се опитваш да го изтикаш от учителстването, по-тъпа работа едва ли може да се измисли на този свят, помислете малко сами де, що всичко аз требва да ви казвам наготово, вий нима не можете да мислите изобщо?! Как така ще ме лиши някой от правото ми да учителствам, да говоря, да мисля, да правя някакви изпълнени с огромен граждански и човешки смисъл неща, за който обаче вий, дето ви мързи толкова да мислите, изобщо не подозирате?! Амче за тия паметни 4 години, в които аз 3 години съм извън училището, нима има и един ден, в който за да не съм продължил да си изнасям своите уроци всеки ден, и то пред значително по-голяма аудитория?! Въпросната крайно немощна в мисленето (казвам това умишлено, нека да ме съди ако иска!) властница ако поне малко опитваше да упражнява своята разсъдъчна способност, отдавна щеше да е разбрала, че е напълно безнадежно и крайно тъпо намерението да извадиш "лицето Грънчаров" (тя така ме нарича във всичките си документи!) от учителстването и от училището!!! Да, по тъпа работа едва ли някой може да измисли, помислете сами?! Ще ви дам един пример и с него ще завърша, щото ми писна да пиша тая заран.

Преди няколко дни отидох да видя какви хора участват в "спонтанните протести", платени и ръководени от руско-български мутри и насочени срещу... собствената им власт!!! (И такива идиотщини са възможни в тъй приказната страна МУТРОЛАНДИЯ!!!) Та значи видях една такава групичка младежи със знамена и отидих по-близо до тах, за да видя какво представляват и най-вече какво говорят. Изведнъж от талпата младежи се откроиха двама мои бивши ученици от "ТЕТ-Ленин", които като ме видяха първо ме поздравиха с вдигнат показалец, а аз пък, по моя си обичай, им отвърнах с вирнати два пръста, аз харесвам най-много знака V, от младежките ми седесарски години е останал този навик. После, като се беше вече хубаво здрачило тия двама мадежи дойдоха при мен да си поговорим в укритието на мрака. Покрай другото, което ми казаха (е, обявиха ми, че техният спортен клуб участвал в тия протести, един вид това било съвсем добре организирано мероприятие!), беше и това, което тук искам да обявя публично като се постарая да възсъздам горе-долу точните им думи:

- А Вие, господине, кога ще се връщате в тета? (Отвърнах им: "Скоро, тия дни!", пък те заподскачаха от радост!) Господине, да знаете, изцяло сме на Ваша страна, ама сам разбирате, че не смеем нищичко да кажем, сам разбирате каква е обстановката в училището! Но като се върнете, работите ще се обърнат, бъдете сигурни! Нашият клас ще Ви посрещне с овации! Смятаме, че на директорката тогава ще й се наложи да си тръгне сама, само се върнете и ще видите какво ще стане. Господине, всеки ден четем блога Ви, то за това време пак Вие сте си нашият учител по философия, не някой друг. Ние Вас си искаме и с Вас общуваме чрез блога Ви, само дето не си падаме много по писането на коментари. Та извинявайте, че мълчим, ние вътрешно сме на Ваша страна, но понеже народът ни е страхлив, ето, и ние си мълчим от страх. Поради което се срамуваме, но затова искахме да Ви го кажем да го знаете.

Ето такива думи ми казаха тия момчета, които са на 18-19 години. С които съм общувал когато бяха по-малки, но не са забравили нито един мой урок. Сега разбирате ли защо аз продължавам да се боря - и няма да спра да го правя докато изобщо шавам?! Има или няма смисъл, кажете де?! Аз пък добре знам, че има смисъл, поради което няма да престана да се боря - и да си изнасям на моите ученици всеки ден уроците! Какво като не съм пред тях, в класната стая, нали те редовно четат блога ми и страницата ми във Фейсбук, ето, това вече е моята класна стая?! Сега убедихте ли се колко наистина тъпо е решението някой да се опита да отнеме преподавателските права на философа Грънчаров, да, амче това си е същински идиотизъм, нали така, поне тази истина прозряхте ли я?! Дано се успели нещичко да осъзнаете, виждате, аз съм пределно честен с вас, какво и подобава да бъде честен един същински учител, нали така?! А сега за да разберете какъв е моралът на моите опоненти, също, с извинение, "учители", ще публикувам тук един шедьовър от тахните анонимни, разбира се, коментари, ето го:

Здравей, Грънч - простако най-прости измежду всички простаци, които са живели на нашата планета досега! Нищо не пишеш как върви реалната и непосредтвена демократизация и декомунизация на ТЕТ Вл. И. Ленин, навръх 101-вата годишнина от ВОСР??? Аз сега отивам да взема 1154,66 лв нетна месечна заплата плюс още 150 лв ДМС, а ти продължавай да лаеш месечината и да чакаш да цъфнат налъмите, хахахахаха! Хайде, изтрий ме пак, друга радост нямаш в тоя живот, аз отивам да се веселя на банкет :) :) :)

Имаме и още един повод за радост - парламентът вече гласува 20% увеличение на учителските заплати от 1.1.2019 г. минималната учителска заплата става 920 лв., средната брутна - 1300 лв., което е чисто между 1000-1100 лв, без стажа и ДМС, разбира се. Това обаче касае само доказани професионалисти, които могат и знаят как да преподават и да спазват образователните стандарти и влизат подготвени в час, а не разни некадърници, които влизат в класната стая като в кръчма, приказват глупости на учениците и после наричат този потресаващ непрофесионализъм "демократизация". Хайде със здраве и се обличай дебело за протестите, че от другата седмица започва да вали сняг :) :) :)

Учителка от тета

Велико е, нали?! Спор няма, перфектно е даже, аз лично се покланям пред този неръкотворен учителски талант!!! Искате ли още? Добре, ето още един сякаш неръкотворен шедьовър, който се е излял от тази толкова чиста душа:

И аз познавам един такъв простак, уволнен от тет-а за некадърност, а той вместо да се осъзнае колко е зле, като свръхконфликтна личност и непрофесионалист, той ходи да се разправя с нормалните учители и директори, организира скандали, под формата на протести и се опитва да се намърда обратно по съдебен ред.

Напишете как да се отървем от тая гад?...

... Много е просто, Грънч. Не чак толкова просто, колкото теб самия, но все пак е просто.

Sapienti sat (лат.) - Умният човек разбира всичко, само от една дума.

Тази мъдрост, която древните римляни са формулирали, преди повече от 2000 г., означава, че:

1. Умният човек се учи от грешките на другите.

Умният човек наблюдава света около себе си и поведението на хората в него, анализира, предвижда и изработва такава стратегия за собственото си поведение, чрез която а избегне грешки в общуването и други области.

2. Глупавият човек се учи от собствените си грешки.

Глупакът живее с усещането, че знае всичко и затова не си прави труда да наблюдава, анализира и предвижда. Глупакът първо действа и после мисли, но все пак е способен да извлече поука от собствените си грешки.

3. Простакът (народното определение за идиот, олигофрен и имбецил) е неспособен да се поучи дори от собствените си грешки и ги повтаря по много пъти последователно. Повторението на едни и същи действия с очакване за различен резултат е един от основните признаци, който психиатрите са длъжни да потвърдят, за да поставят диагноза "нарушени умствени способности/нарушено умствено развитие - идиотия/олигофрения".

Ти не знам вече от колко години създаваш скандали и разправии, водиш съдебни дела, организираш протести и още куп други еднообразни по смисъл (макар и понякога различни по форма) действия, като се надяваш да постигнеш различен резултат, от този, който отдавна съществува, а именно - че си уволнен, поради некадърност и през този живот повече няма да работиш като преподавател в тет никога и при никакви обстоятелства.

Е, как очакваш да те нарече човек, при поведението, което демонстрираш?

Виждате каква перфектна логика има тук, абе веднага си личи добрият учител, с извинение, а особено добре си личи и моралът му, нали така?! Още искате ли? Ето още малко:

Хахахахаха, завист???

За какво има да ти завиждам бе, Грънч, за качамака с пръжките, дето си пуснал снимка преди седмица или за 70 евро от Гугъл, дето за 2 години си изкарал по 18 стотинки! На ден!

Аз сега постя, но по принцип си хапвам свински врат или пилешко на фурна. Работя за 1000 лв, вярно в София, не в Пловдив и плащам наем и други разходи с тия 1000 лв, но все пак ми остават за разходка до Пловдивския панаир за 1 ден отиване и връщане с 1 класа експреса. Ти на градския автобус не можеш да се качиш, махаш крачоли пеша, като римски пехотинец (те са ходили със сандали и туники де, но няма значение, важен е принципът).

Считам себе си за мъдър, защото живея в мир със себе си и света, а човек - всички сме хора, дори и изтрещелите скандалджии, като теб.

Толкова. Пренаситихте ли се от толкова много "мъдрост" и от толкова много "морал" вече?! Стига за тази сутрин, а, да привършваме ли поредния урок? Добре, съгласен съм, привършваме го, щом така казвате. Хубав ден ви желая, бъдете здрави - и приятен уикенд!!!

Хубавото все пак е, че живеем в приказна страна, в която животът на такива като мен (дето се стараем да не живеем като шушумиги и като мижитурки, а се мъчим да живеем като свободни и достойни личности!) е направо безкрайно интересен, да не кажа е великолепен даже, нали правилно разсъждавам или пък бъркам в нещо?! Кажете ако не съм прав, ще го обсъдим и ще решим, нали така е редно да направим?!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

8 коментара:

Анонимен каза...

Господин Грънчаров Вие отдавна сте спечелил тази битка, която има морално естество. А дали ще спечелите съдебната битка това вече е без значение. Вие сте победителят. Но как ще оцелявате занапред ето върху това помислете малко ако обичате.

Ursus Major каза...

Бай Ангеле, ти си заклет тъпунгер, не заклет учител ... учителите са друго, ти си тъпунгер, разбра ли, тъпунгер си. Учител е нещо, което ти не си поради въпиющата ти тъпунгерщина, не се бъркай повече.
Виж, ако смениш в горния текст навсякъде "учител" с "тъпунгер" на местата, където говориш за себе си и нещата си идват на мястото, текста придобива смисъл и по-така лесно се чете и разбира.

Анонимен каза...

Предколедно обръщение към всички посетители на този блог!



Каквито и недостатъци да има Грънчаров, колкото и да не допада някому с убежденията си -
нищо не оправдава неговото и на неговата жена уволнение.
Затова призовавам всички към солидарност, независимо от това, кой какви политически, религиозни, философски и прочее убеждения изповядва.
Защото двойното уволнение на семейство Грънчарови е позор във всяко отношение.

Подкрепете учителското семейство финансово, с каквото можете по сметката за дарения:



Ангел Иванов Грънчаров
Angel Ivanov Grancharov

SWIFT ( BIC) : UNCRBGSF

IBAN: BG14 UNCR 7527 1055 2784 14

Анонимен каза...

Непрекъснато бълхàрите използват "английски" думи, просто се месят в езика все едно че е тяхна собственост... Все едно аз да започна да използвам японски думи и да казвам на японците как да говорят... Безумното БГ племе, точно както немците след войната, е скочило връз английскио да го приватизира... Непрекъснато ни учат кво е релакс, yелнес, спа, мемори стикерс (умствени лепенки?), непрекъснато се натягат да ни учат на... английски??

Аз не знам, тука има некой луд... Само БГ е способна на тва, нима не обявиха война на Англия и САЩ, обявили са я и сега... Това БГ е луд за връзване, вервай ми...

И как тоя посран турски народ от едва 6.5 милиона си мисли, че мое да дава акъл за английски, който е далеч над интелектоалните им спусобности, а се говори от над 400 милиона??...

Как да разбирам, че 6.5 милиона ще учат 400 милиона как да говорят роднио си език?...

Време е да се спрете в безумието си, но спирачка нема... Скоро четох безумни английски думи на български, както вие си ги представяте...

Е добре, давайте все напред, като дивата Македония сте, която е населена разбира се с българи...

Все сте си същите, македонците строят техното социалистическо НДК на Алекс Македонски, който и да е бил тоя суяк...

Все повтарям и ще кажа пак - нема на планетата по-нагъл народ от вас, добре че сте малко, щото щяхте да осерете планетата и я превърнете в Содом и Гомор...

За ваше съжаление сте малко и се подгответе за следващата си национална катастрофа, нещастни комплексирани до мозако на костите си мижитурки... Живеещи в болна тръпка на своите страхове и комплекси, нещо като дрогиран съсел (да, Станишев, хи-хи)...

Добре е че има АIG, който със своята безкористност се опитва да ви учи, но учи ли се говедо на нещо, а?...

Но странно ми приличате на немци, те са с квадратни глави, точно като вас, прусаците на Балканите, нима аз го измислих, а?...

Америка и Русия са умни, вижда се ум... У вас освен комплекси и префърцунени стойки на селски гъзари друго няма, ок...

Но понеже съм музикален, майка ми беше в хор над 30 години, аз свирих на кларинет 4 години, включително в оркестър, и нека тука ви кажа на тъпите празни глави една тайна, ок...

Музикално благословение е, че чалгата се появи... Тя отвя сръбските песни, които бавно бяха налазили БГ... Сега сърбите мълчат гузно, същите завистливи и сритани от турците балканци, нищо друго...

БГ показа своя музикален гений отново... Азис с 70 милиона гледания май е доста по-интересен от постните Бийтълс, а?...

Чалгата вече не мое да бъде спряна и стискам паци на Пайнер - музицирайте това робско мързеливо племе, то за нищо свързано с работа не става...

Йей !

Поздрави на бълхàрското племе от глупавата Абстралия, ок...

==========================

Ангел Грънчаров каза...

Ти ма уби с това:

Азис с 70 милиона гледания май е доста по-интересен от постните Бийтълс, а?

Азиса да сравняваш с Бийтълс, ете за това те поздравявам! Значи Азисле по-интересен от Бийтълс, а? :-)

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров, трябва да се постараете да се абстрхирате от ситуацията, защото може понякога с нашите натрапчиви мисли, да си предизвикваме някои събития. Вместо това си позволете нещо лично за вас, което ви е приятно и се разсейте от тези черни мисли. То, което ще става, ще става и надали някой може да го промени. А може и да може. Не напразно най-успешната нация американската има изработена система, която се казва: "keep smiling", така и вие се усмихнете и се зарадвайте, ей, така просто, че сте жив, и имате бяло коте, някои комат хляб, и покрив над главата. И макар, че ще е трудно упорствувайте в това. Проявете воля. Не пишете все негативно за себе, си за ситуацията. Пробвайте поне за 6 месеца новата технология. Ако идва лоша мисъл си задръжте дъха за 4 секунди и след това кажете: "Не е важно." За да се успокойте и придобиете душевен мир. Тогава се и подреждат нещата.

Надя Кирилова

Ангел Грънчаров каза...

Госпожо Кирилова, хубав съвет ми давате, но той е неприложим в моята ситуация, която не е типична, нито пък има нещо американско в обстоятелствата, в които се намирам (в Америка никога не е имало комунизъм и комунисти - и никога няма и да има!). Ситуацията е нетипична и е производна единствено от абсурдните и лудешки български условия. По тази причина за нейното решаване се изискват извънредни и екстраординарни методи. Аз в тия условия всеки ден експериментирам и предприемам някакви инициативи, насочени към решаването й. Това, което ме съветвате да направя, означава да се предам и да дезертирам, аз такова нещо не мога да допусна. Щото съм учител и не мога да дам лош урок на учениците си. На мен лично кучетата да ми ядат главата, моята вече се е видяла (ще ме убият другарите, няма да съм нито първият, нито последният убит от тях; навремето са убили дори тъй мъдрият Сократ, Христос също са го убили хора от същия човешки тип, нали така?), но са интересни именно уроците, които давам на народа - и на младите най-вече. Имам чувството, че Ви убягва смисъла на това, което правя - и за какво го правя. Правя го с чисто възпитателна и духовна цел. Опитайте да разберете. Не е въпросът просто да се върна на работата си. Има принципни неща, които са значително по-важни в моя казус. Аз единствено на тях акцентирам. Става дума за мъчителна работа по промяна на господстващия у нас манталитет. Опитайте да видите нещата от такъв ъгъл и ще разберете. Желая Ви успех!

Анонимен каза...

Днес празнувахме победата в ТЕТ "Ленин". Хорото се извиваше супер! :) Да ни е честита победата, че се отървахме от натрапника Грънчо!