Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 4 ноември 2018 г.

Дали не е добре да опитаме да въведем "идеалистична цедка" за кандидатите за управници?!




Интересно ми е да разбера: ще бъде ли толкова престижно и желано да си евродепутат ако премахнат заплатата от 20000 евро месечно? ;-) И ако се реши парламентаристите на Европа да започнат да й служат съвсем безплатно, ей-така, на своя сметка да стоят в Брюксел, със свои пари да се издържат там, сиреч да почнат да служат съвсем идеалистично на Европа, тогава ми е интересно дали изобщо ще има кандидати за евродепутати? (Руският патреотин Ангелчо Джамбазки дали щеше да се натиска толкова много да бъде евродепутатин в тъй омразната му Европа ако я немаше тъй сочната заплата от 20000 рубли, пардон, евра, как мислите и по този пункт?! Ами "консерваторо" Бареков, тарикатът Николайчо Барековчето де, щеше ли да се навре у Европарламенто ако я немаше заплатицата от 20000 евра?!)

Безплатно предлагам идеята си на европейските институции, смятам, че ще се получи един чудесен тест - и едва тогава, по моето скромно мнение, съставът на Европейския парламент ще бъде най-качествен, най-стойностни, духовно издигнати и талантливи личности ще заседават и решават бъднините на Европа.

Прочее, предлагам идеята си (пак безплатно) и на българската държава, интересно ми е да разбера какво ще стане ако и у нас се въведе съвсем безплатно служене на страната и нацията? И не само депутатите в Народното събрание, но и за министрите ако се въведе това правило: за народа и държавата работиш съвсем безплатно и безкористно (Васил Левски нали не е получавал някаква заплата за длъжността си, заради която в един момент увисна и на бесилото - щот така, прочее, пожела руският посланик граф Игнатиев в столицата на Османската империя, а пък пашите решиха да не му чупят хатъра!)!

Дали ще има тогава кандидати за тия висши представителни и властови държавни постове? Искам да разбера също и това дали тогава злоупотребите с власт ще бъдат по-големи или ще изчезнат съвсем ако се въведе тази, така да се рече, чисто идеалистична цедка: който иска да работи "на ползу роду" и на държавата, воаля, работи колкото искаш, ама съвсем безвъзмездно, съвсем безплатно, абсолютно безкористно!

Дали не е добре да се опита този нов подход, а? Кажете нещо де, отговорете, как мислите, ще има ли тогава изобщо кандидати за висшите държавни постове и служби? Или нема да има?

Генерадев щеше ли тогава да се натиска да ни става президент ведно с булката си, президентшата?! Нинова щеше ли да иска да е депутатка? Боко щеше ли да се пъчи като герест петел на премиерския пост ако не получаваше никакви парички за длъжността си?!

Слушам с интерес мненията ви. Предварително благодаря ако изобщо проговорите!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

5 коментара:

Анонимен каза...

Точно тези, които си изброил, може и да не дойдат във властта, без заплата, но със сигурност ще дойдат още по-лоши от тях. Отдавна е изпробван този идеалистичен подход и е ясно кой ще дойде при такива условия във властта:
- 65% мерзавци, които ще пробват да си "избият" заплатата "по втория начин";
- 33% самовлюбени демагози и нарцисисти, които ще влязат във власта заради безумното си его;
- евентуално 2% идеалисти, но може и изобщо да не влязат, защото "свято място пусто не остава".

Вместо да се занимаваш с такива глупави въпроси, върви да изкараш един безплатен курс за параджия в бюрото по труда, да не умреш от глад, докато пукне пролетта.

И недей да обиждаш и да пишеш глупости за Негово Превъзходителство граф Игнатиев, за да не вземеш после да си глътнеш глупостите обратно, заедно със зъбите, ако още са ти останали още зъби, разбира се!

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров тази другарка Ви заплашва че ще Ви разбие зъбите, което показва, че е бясна, а това означава, че вървите по правия път. Имате моята подкрепа!

Анонимен каза...

Има и философи готови само срещу малко сланинка, лучец, чушчица и хлебец да станат евродепутати и да работят сърцато за общото благо. И не са малко.

Ангел Грънчаров каза...

Где са тия философи ма, другарко?! Ний не ги познаваме изобщо и не се сещаме кои са...

Анонимен каза...

На "агората", разбира се, сред народа. Чушчицата да е люта, обаче.