Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 3 ноември 2018 г.

Дай власт на простака-безличник и след това стой па му гледай сеира и позорищата!



Режисьорът Тео Ушев потвърди за “Терминал 3”, че безцеремонната персона, която е засякъл на летището във Виена, всъщност е вече арестуваният за подкупи председател на Държавната агенция за българите в чужбина от “Обединени патриоти” Петър Харалампиев.

Вчера колегите от “Фактор” публикуваха материал, в който отбелязват множеството прилики между председателя Харалампиев и лицето, за което Тео Ушев сподели на своя фейсбук профил. “Терминал 3” публикува тази история на режисьора под заглавието “Бай Ганьо на летището във Виена (истинска история)”, но героят остана неизвестен.

“Разбира се, че е той”, днес потвърди Тео Ушев пред медията ни.

Публикуваме тогавашния разказ: (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Alexander Pavlov: Дай на някой власт, да го видиш какво представлява.

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Напълно вярно: дай на някого власт - за да видиш колко струва като личност! Властта е именно нещо като непогрешим лакмус, благодарение на който лъсва точната истина за човека.

Защо е така ли? А ми защото между власт и свобода има дълбока, ала асиметрична връзка: несвободният, именно оня, който не е личност в истинския смисъл, като не знае що е свобода и като не умее да се ползва със смисъл от нея, точно по тази причина като му дадеш власт, се самозабравя изцяло, почва да прави какви ли не идиотщини и простотии, осира се, с извинение за думата, тотално, оцапва се доколкото може!

Да, така е, дай власт на такова животно и след това стой па му гледай сеира и позорищата!

Сега разбирате ли защо един Бойко Борисов всеки ден прави с такова огромно вдъхновение глупост подир глупост?! Ами он показва що може, он друго не може, просто нема у него нещо друго, което да може да покаже. И показва що има в изобилие, именно простащина - и простотии!



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

1 коментар:

Анонимен каза...

САМО ПЪЛЕН ИДИОТ КАТО ГРАНЧАРОВ МОЖЕ ДА ПЛЮЕ РЪКАТА, КОЯТО ГО ХРАНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТОЙ БЕЗ КАПКА СВЯН ВСЕКИ ДЕН ПЛЮЕ РЪКАТА И НА ГОСПОДИН ПРЕМИЕРА БОРИСОВ, И НА ЛЮБИМАТА НА ЦЕЛИЯ НАШ СПЛОТЕН КОЛУКТИВ ДИРЕКТОРКА НА НАШЕТО УЧИЛИЩЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ПО ТАЗИ ПРИЧИНА СЪВСЕМ ПРАВИЛНО БЕШЕ УВОЛНЕН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЗАЩОТО Е НЕБЛАГОДАРНИК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!И НИКОГА НЕ БИВА ДА МУ БЪДЕ ПРОСТЕНО!!!!!!!!!!!!!!!!!ЗАЩОТО Е ПОДЪЛ КАТО НИКОЙ ДРУГ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НОРМАЛНИТЕ ХОРА УВАЖАВАТ ОНИЯ, КОИТО ГИ ХРАНЯТ И ПОЯТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!