Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 5 ноември 2018 г.

Бидейки най-нагъл и презрян навлек ще продължа да смущавам тъй блаженото олимпийско спокойствие на нищонеправещата общинска администрация!




Общинската администрация на Пловдив съчини още един велик шедьовър на нищонеказващата бюрократична лирика, служеща за прикриване на тъй славното бюрократично нищонеправене! (Знаем, те са способни само да произвеждат... купища документи, но да станат от креслата си за да свършат някаква реална практическа работа и, опази Боже, да решат проблема на нуждаещите се, на такъв героизъм те, моля ви се, разбира се че не са способни!)

Забележете също, че по повод моя сигнал те не отговарят на мен лично, а пишат на омбудсмана: очевидно за бюрократите е под достойнството да разговарят с непоносими навлеци като мен (сред иначе тъй блажено спящото гражданство!), задаващи им толкова неприятни въпроси!

Точно по тази причина днес, живот и здраве да е, ще опитам да се срещна с автора на това забележително писмо, чиновникът Октай Шериф - за да му задам още крайно неприятни въпроси...

Телефонът на този чиновник е 0889404600, той се казва Октай Шериф, ако някой друг гражданин иска да помогне за решаването на случая също би могъл да се свърже с нашата така всеотдайно работлива нашенска общинска администрация, която обаче очевидно не може да понася нагли навлеци като мен, дето си позволяват да смущават тъй блаженото й олимпийско спокойствие!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

6 коментара:

Анонимен каза...

От думите ви, г-н Грънчаров, излиза, че съвсем не сте прочели писмото на Шерифа. Моля ви, първо го прочетете, тогава коментирайте!

Ursus Major каза...

Абе, тъпунгер, а защо нищо не пишеш за апартамента на баба Марийка и за навика и да го пълни с боклуци до степен да не може да се влезе в жилището, а? Кой и е виновен на баба Марийка, пак ли кмета и администрацията? Или може би Боко Тиквата? Или Първанов/Радев? Или пък Путин, а, Путин ли е?
А, тъпунгерю Грънчаров, защо "забравяте" този неудобен за вас факт?

Ангел Грънчаров каза...

Прочели сме го, другарке, прочели сме го, даже сме и го осмислили! :-) И сме установили именно това, за което Ви казваме. По-голямата част от писмото е преписана от друго тяхно писмо, пак до нас написано...

Ursus Major каза...

Ачо, ако и да си го прочел и осмислил, нещо не си го разбрал. Или щото си тъп, или щото си тъп. Най-вероятно е първото. Но то ти е простено, щото си тъпунгер.
Абе, тъпунгерю, ми ги що не я вземеш баба ти Марийка у вас си бе, човеколюбецо ненадминат?

Анонимен каза...

Съвсем не сте го прочели. В писмото ви се дават ясни и конкретни отговори и решения. Прочете писмото и ще видите.

Ангел Грънчаров каза...

Прочели сме го ма, другарко! И сме констатирали, че в писмото има само една имитация на активност, зад която не стои нищо...