Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 25 ноември 2018 г.

Защо у нас така настойчиво убиваме духовно изявените си личности?


Щеше ли да е толкова престижно званието "академик" ако тази титла не вървеше в комплект с доживотна депутатска заплата?! ;-)

Та даже и милионерът Вежди Рашидов (носител и на доживотната титла "Пръв мултак на републиката"!) се полакоми за нея! Добре де, а какво ще стане ако се отнемат огромните заплати (без да се работи нищо!), да, ако и академиците у нас станат бедни както навремето беден е бил основателят на Академията Сократ (тогавашните академици са били съвсем бедни!), тогава някой изобщо ще иска ли да е академик? :-)

А щом тогава никой няма да иска да е академик, то това не показва ли, че сички тия, дето днес се перчат със званието академик, нямат никакво отношение към истинския академизъм?! Да, разбира се, то е признание от тяхна страна, че истинският академизъм (вървящ в комплект с бедността: духовното богатство е неотделимо свързано с презрението към материалните благинки и утехи!) им е нещо съвсем чуждо: щом за тях парите (ведно с властта и славата) е единственият им стимул!

И какво излиза от тази гледна точка погледнато: няма ли да се окаже, че маргинали като моя скромна милост (дето съм безработен и остракиран от тъй бляскавата им система на наука и образование!), ерго, които сме съвсем бедни, нищо чудно по тази причина да сме и единствени пазители на оня същия автентично академичен Сократов огън?

И ето че у нас и в тази сфера всичко е съвсем наопаки: почитаме и обсипваме с пари и награди тия, на които духовното им е съвсем чуждо, а пък обричаме на гонения и бедност тия, за които истински приоритет имат тъкмо духовните неща, както това е било характерно някога за истинските академици!

Или, напротив, сме съвсем логични: щом истинските академици са толкова отдадени на истински духовното, тях точно затова ги лишаваме от всякакви материални блага - та да могат колкото се може по-скоро да се преселят в истински духовния отвъден свят!!! :-)

Ето как без да искам открих истинската причина за това защо така настойчиво убиваме духовно изявените си личности! :-) (Апропо, у нас академици на БАН стават предимно комунисти и ченгета от ДС, това също говори много - и показва много!)



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: