Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 12 ноември 2018 г.

Демократи, какво чакате и не излизате на улицата - за да поведете народа на щурм срещу комунисто-ченгесарския мастодонт ГЕРБСП?!


Vladimir Levchev: Опитите да се свали правителството с блокиране на шосета и кръстовища няма да успее. Няма в момента революционна ситуация. И не виждам каква алтернатива на властта ( за която не съм гласувал) е революционно настроената другарка Нинова. По-малко корумпирани ли са БСП от ГЕРБ? По-добре ли живееха хората по тяхно време ( или по многото им времена от Живков до Орешарски?) Или са по-малко фалшиви национал-популисти (буквално национал-социалисти в техния случай) от малкия партньор във властта? Или са показали с нещо, когато са били на власт, че защитават трудовите хора, с които от край време спекулират, а не милионерите в собствената си партия? Корупцията в България е ужасяваща (и не от вчера), но това не е алтернативата.

Nadia Stancheva: Нямо политическа сила,която да помогне на общественото недоволство, но не е необходимо. Защото такава формация в България не съществува. Но изказването на нетърпимост към своеволията на настоящото управление дори закъсня. Масовият протест е единствения правилен подход.

Ангел Грънчаров: Естествено че има алтернатива на комунистическо-ченгесаро-мафиотската власт и това, естествено, на е БСП (тя е извора и душата на олигархичния модел!). Това, че БСП не е алтернатива не значи, че правителството на Боко Борисов не трябва да се бута и он, моля ви се, требело да управлява вечно - как може да се говорят такива идиотщини?

Алтернатива на тоталното господство на пропутинската олигархия у нас са обединените демократични сили в лицето на ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ. Само че това обединение не трябва да стои и да чака някой да им сервира властта, а трябва да започнат да се борят всеки ден за нея.

Това става с излизане по улиците. Стигнахме до печалното положение мафията с платени менте-протести да сваля сама себе си, та да имитира некаква "менте-демокрация"!!!

Български демократи, какво чакате, ами не излизате на улицата - за да поведете народа на решителен щурм срещу комунистическо-ченгесарския и мафиотски бастион и мастодонт ГЕРБСП?!



Моля ви, излезте на улицата, поведете народа: не ви отива да се държите като шушумиги?! :-(

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

9 коментара:

Анонимен каза...

Има да чакате ДБ да стане нещо като алтернатива

Svetoslav Pintev

Ангел Грънчаров каза...

ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, господине, Е алтернатива на отвратителното и гибелно комуно-ченгесаро-олигархично статукво. Няма защо да чакаме ДА СТАВА тепърва алтернатива. Разбирате ли, тя Е такава алтернатива...

Анонимен каза...

И докога да няма алтернатива и да не се протестира..Когато падна Живков каква алтернатива се знаеше... Без протести няма добър живот за народите... Най-бедната и корумпирана страна какво да чака?! Да изчезне ли?! Алтернатива винаги има... Застоя е смърт... По-често да се сменят политиците, че стават нагли и се самозабравят...

Ognjan Dechev

Анонимен каза...

ГРАНЧАРОВ Е БОЛШЕВИК СЪС СЪВЕТСКА ДИПЛОМА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НЕ ВЯРВАЙТЕ И НА ЕДНА ДУМА ОТ ТОВА, КОЕТО ТОЙ ПИШЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТОЙ ЗА ПРОСТ УЧИТЕЛ СЕ ДОКАЗА, ЧЕ НЕ СТАВА, ТА ЗА ПОЛИТИК ЛИ ЩЕ Е ГОДЕН?????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТОЙ СТАВА ЕДИНСТВЕНО ЗА МИЯЧ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ НУЖНИЦИ НА ПЛОВДИВ, НО И ТАМ НАШАТА ВЛАСТ НЯМА ДА ГО ВЗЕМЕ!!!!!!!!!!!!!!ЗАЩОТО Е НЕДОСТОЕН!!!!!!!!!!!!!!!! ЗАЩОТО НЕ Е ЧОВЕК ЗА ДА ГО СЪЖАЛИМ!!!!!!!!!!!!!!И НАЙ-ВЕЧЕ ЗАЩОТО НЕ СЕ ПОКАЙВА И НЕ МОЛИ ЗА МИЛОСТ!!!!!!!!!!!!!!АКО СЕ БЕШЕ ПОКАЯЛ И БЕШЕ ПОМОЛИЛ ЗА МИЛОСТ ЛЮБИМАТА НА ЦЕЛИЯ НАШ СПЛОТЕН КОЛЕКТИВ ДИРЕКТОРКА ПОНЕЖЕ Е МНОГО ЧОВЕЧНА И ДОБРА ОТДАВНА ЩЕШЕ ДА МУ Е ПРОСТИЛА И ОТДАВНА ЩЕШЕ ДА ГО Е ВЪРНАЛА НА РАБОТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Ангеле, директорката на тета заяви в учителската стая на всеослушание че ако случайно съдът те върне на работа тя веднага пак ще те уволни. Заяви че само през трупа и ти отново ще си развяваш байрака в нашето училище. Цитирам точните и думи. Съветвам те да си потърсиш друга работа.

Учител в тета

Анонимен каза...

Ти Грънчаров продължавай всеки ден да пишеш срещу управниците пък ще си намериш работа на куково лято......

Ursus Major каза...

Пиши, бай Ангеле, те управниците точно твоя тъпунгерски блог ще четат

Анонимен каза...

Подкрепяме ви г-н Грънчаров! Да живей ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ и Слави Трифонов! Там е нашата надежда за оправяне!
Силвестър Шопов

Анонимен каза...

Така е, без Слави Трифонов не може да има мнозинство с подкрепа на народа - и на тази база сериозни реформи.
Dechef