Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 7 ноември 2018 г.

Със своята потресаващо колосална безчовечност ние дали пък всъщност не убиваме баба Марийка?!


Казусът с 86 г. бездомна баба Марийка, която вече 4 месеца спи на тротоара пред безчувствените погледи на пловдивчани стигна до следната многозначителна ситуация:

Щом като бабата не може да бъде убедена от никой доброволно да постъпи в старчески дом или в приют за бездомни (бабата е индивидуалистка и категорично не желае да живее в жилище от комунален тип, не желае да живее в комуна или в общежитие!), щом тя самата не може да вземе решение, с което да съхрани живота си, щом като, от друга страна, сред пловдивчани, сред гражданите на нашия тъй цивилизован и културен европейски град за 4 месеца не се намериха хора (човеци), които да направят нещо проблемът на баба Марийка да бъде решен, примерно не се намери човек, който да я подслони някъде, примерно да я настани да живее в изоставения дом (или лятна кухня) на починалите му родители, т.е. щом не се намери нито един ЧОВЕК в Пловдив, който да постъпи спрямо нея по християнски и по човечен начин, остава следния вариант: общинските власти да се обърнат към прокуратурата и баба Марийка ПРИНУДИТЕЛНО да бъде настанена в някакво държавно учреждение от комунален тип, в което тя ще има легло и храна, но няма да има СВОБОДА, което по моя преценка, доколкото я познавам, ще доведе до това, че баба Марийка без тъй потребната й свобода скоро ще умре, по-вярно казано - ще бъде УБИТА именно от вас, т.е. от толкова БЕЗЧУВСТВЕНОТО и БЕЗЧОВЕЧНО наше общество!

Да, оказва се, че това старо човешко същество, имам предвид 86 г. баба Марийка, без дом, спейки месеци наред на плочките на тротоара и без вода (за къпане и миене) може да живее, но без свобода - съвсем не може да живее! Такова е моето възприятие и преценка, смятам, че без свобода баба Марийка скоро ще умре - подобно на живо същество, на което сме му отнели въздуха (един вид без свобода баба Марийка според мен ще се задуши, а може преди това да умре и от възмущение, т.е. нищо чудно да я покоси инфаркт когато тя почне да се съпротивлява на дошлите да я натикат принудително - в тъй противната й комуна! - органи на властта).

Тъй че държавната или социалната "ГРИЖА" за 86 г. баба Марийка по моя преценка ще бъде равнозначна, в конкретния тъй особен случай или казус, не на нещо друго, а на СЪЩИНСКО УБИЙСТВО! Натиквайки тази свободолюбива бабичка ПРИНУДИТЕЛНО в комуна или в общежитие (приют, старчески дом и пр.) "ЧОВЕКОЛЮБИВАТА" власт ЩЕ Я УБИЕ - за да отърве безчувственото, обезчовечено и деморализирано общество от "проблеми със съвестта". Иначе казано, ще изпълни отново и отново страшната повеля на кръволока Сталин: "Есть человека, есть проблема, нет человека - нет проблемы!" (Сталин наредил милионите инвалиди от войната да бъдат натикани в лагери за да не смущават комунистическите труженици като просят по гарите, очистил градовете от тях, скоро те там, по лагерите, до един измрели, предполагам повечето са измрели от преживяното унижение: за непризнателната Родина са дали всичко (КРАКА, РЪЦЕ, ОЧИ...), а тя ето как им се е отблагодарила!) Та вие, искам да ви уведомя за това, спрямо баба Марийка постъпвате по изцяло сталински начин: просто я убивате! (Да, аз съм много лош човек - и затова се чувствам да ви кажа цялата истина!)

Месеци наред се опитвам да спомогна за пораждането на някакво ЧОВЕШКО ЧУВСТВО у хората наоколо, използвам всички медийни възможности да обясня на пловдивчани какво правят като оставят бабичката да спи на тротоара много студени нощи подред (такова нещо дори най-варварските народи не си го позволяват, не си позволяват бездомен и пришълец да остане да спи на улицата, без подслон!), но ето че не успях да предизвикам някой ЧОВЕК да се трогне дотам, че да НАПРАВИ нещо реално за приютяването на възрастната жена! Не успях да предизвикам ЧОВЕШКА РЕАКЦИЯ, повтарям, У НИТО ЕДИН ЧОВЕК (пардон, не човек, а у нито един хуманоиден екземпляр не успях да предизвикам капчица ЧОВЕШКО съчувствие!)! Признавам провала си чистосърдечно, очевидно сърцата на народа са станали твърде корави (а е възможно много хора вече въобще да нямат и сърца, а на мястото където трябва са са им сърцата, вероятно, предполагам, има... черни дупки!).

Оказва се, че масово повечето от хората даже не виждат и никакъв проблем, моля ви се: бабата си била сама виновна, нека да спи на улицата щом като "толкова й е акъла", та тя, естествено, е "ненормална" (щот ний сме много нормални!) - щом като не може да вземе разумно решение, щом като е болна, щом като е луда, тъй своенравната бабичка, виждате ли, заслужава и да умре НАЙ-СЕТНЕ - и да ни отърве от себе си!

Понятие за грях, оказва се, у множеството от хора у нас явно изобщо не съществува. Никой не можа да схване и това, че нещо чудно самият Бог чрез случая с баба Марийка да ни поставя в СИТУАЦИЯ НА ИЗПИТАНИЕ, с оглед да провери ДОКОЛКО ИЗОБЩО СТРУВАМЕ, ние обаче не се възползвахме от дадения ни така милостиво ШАНС да се спасим, ерго, напълно си заслужаваме съдбата: примерно, ще бъде съвсем справедливо с едно хубаво земетресение всички ние изведнъж сами да се окажем в положението на баба Марийка, именно да останем без домове и да започнем да спим като нея през зимата на плочките на тротоара!!! Но аз много се съмнявам, че дори и тогава тъй твърдата българска кратуна ще успее да осмисли случилото се и да си извлече нужните, подобаващите изводи!

За случая на баба Марийка съм информирал кого ли не, като се почне от Президент (Вицепрезидентка), самовластния ни Премиер, Омбудсман (тъй "човечната", "отзивчива спрямо болките на хората" и "социално отговорна" другарка Мая Манолова, която гради кариера като ви лъже непрекъснато!), Кмет, даже владиката на Пловдив, който така много обича да произнася пламенни лицемерни речи за "човешкото падение", за "дълга ни да бъдем човеци" и тра-ля-ля, съм информирал за историята на баба Марийка и съм го призовал да нареди да се отворят храмовете за да могат да преспиват там бездомните, но не, АБСОЛЮТНО НИКОЙ не се трогна дотам, че да си мръдне поне малкото пръстче и да направи нещо!!! Не, всички си останаха съвсем БЕЗЧУВСТВЕНИ, те, моля ви се, изпитват по казуса едно-единствено чувство, което може да се изрази така: абе какъв е тоя идиот Грънчаров че си позволява да ни смущава покоя?!

И още нещо ще кажа във връзка с току-що казаното: вие, драги щастливи жители на приказната страна МУТРОЛАНДИЯ-БАНДИТОСТАН-АБСУРДИСТАН сте НАПЪЛНО СЪЩИТЕ като вашите безчувствени, бездуховни и безчовечни управници, да, вие затова и толкова добре се разбирате (и обичате) с тях!!!

Иначе казано, и вие тъкмо като тях не сте живи човеци, а сте нещо като ХОДЕЩИ МЪРТЪВЦИ, да, вие сте СЪЩИНСКИ ЗОМБИТА, вие не сте живи, нито пък сте човеци, вие сте просто "ЖИВИ ТРУПОВЕ" - щото нима всъщност може да се смята за жив човекът, който няма нито душа, нито дух, нито сърце даже (да не говорим пък за акъл!)?!

Толкова! Това исках да ви кажа. Простете за безпокойството! Бъдете здрави! Приятно гледане на... новия ВИП-брадър ви желая!

ПОСТСКРИПТУМ: Като разговарях оня ден с баба Марийка (тя, горката, няма с кого да си поговори, никой не се спира да си поговори с нея, та ми е благодарна, че аз поне я изслушвам!) тя изрично ми нареди да кажа следното, да ви информирам за следното: на нея й помагат с каквото могат, предимно с пари и дрехи, предимно млади хора или студенти от... мюсюлманските страни (!!!), по нейна преценка това са или турци или араби, момчета и девойки, те се спират при нея, нищо че не говорят хубаво български, питат я нещо, вадят пари и й дават, а някои даже й се и покланят като и дават парите! А от българи (с малки изключения) тя среща само ледено безразличие, а много често и подигравки среща предимно от нашите младежи - миналата година тинейдъри се състезаваха кой пръв ще улучи с камък главата на баба Марийка, вероятно са имали в това състезание и награда, разцепиха й тогава главата и за малко не я убиха, а иначе всеки ден, като минат покрай нея, изразително си хващат носовете с ръка и почват да й се лезят, плезят и пр. Каза ми също, че някакъв собственик на магазин даже я гонел щото била седнала на едно стъпало далеч от входа на магазина му, но той системно я гонел - за да не разваляла пейзажа около тъй хубавия му магазин! Най-близък приятел на баба Марийка бил станал един студент от Йордания, тя ми го показа, той мина, поклони й се, поговориха си, бръкна в джоба и й даде шепа метални левчета (понякога студенти, повтарям, от мюсюлманските страни давали на баба Марийка, по нейните думи, и банкноти!) Е, възможно и някой гръцки студент да й е помогнал, но тя да не ге е разпознала, че е грък, сред гърците, предполагам, има и християни! Още много други неща ми каза тя, но да не ставам досаден. Да, да не забравя нещо важно: за тъй милите й котки тя ми разказа много вълнуващ разказ как те още отдалеч я чували и разпознавали, бягали към нея от всички страни, посрещали я много радушно, абе явно животните много обичат тази бабичка - и явно животните се отнасят към нея значително по-човечно от хората! Спирам. Приятни размисли ви желая!



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

6 коментара:

Анонимен каза...

ТОЗИ НЕНОРМАЛНИК И НЕКАДЪРНИК ГРАНЧАРОВ ОБИЖДА ЦЯЛОТО НАШЕ ОБЩЕСТВО ЗАРАДИ ЕДНА СМРАДЛИВА БАБИЧКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ПРАВЕТЕ СИ СМЕТКА КОЛКО СТРУВА ТОЙ САМИЯТ ЩОМ КАТО Е СПОСОБЕН ДА ОБИЖДА ЦЯЛОТО НИ ОБЩЕСТВО ЗАРАДИ ЕДНА ПРЕЗРЯНА ТВАР КАТО ТАЗИ БАБИЧКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЗАСЛУЖАВА ЛИ ТАКЪВ ИЗВЕРГ КАТО НЕГО ДА БЪДЕ УЧИТЕЛ??????????????????!!!!!!!!!!!!!!РАЗБИРА СЕ ЧЕ НЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЕТО ЗАЩО СЪВСЕМ ПРАВИЛНО ТОЙ БЕШЕ УВОЛНЕН ОТ НАШЕТО УЧИЛИЩЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЗА КОЕТО ЦЕЛИЯТ НАШ СПЛОТЕН КОЛЕКТИВ Е ВЕЧНО ПРИЗНАТЕЛЕН НА НАШАТА ЛЮБИМА ДИРЕКТОРКА!!!!!!!!!!!!!!!! ВЕЧНО ЩЕ СМЕ И ПРИЗНАТЕЛНИ ЗАРАДИ ТОВА ЧЕ НИ ОТЪРВА ОТ ТОЗИ НЕКАДЪРНИК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ursus Major каза...

Добре бе, тъпунгер, стига си ни занимавал с тая овца бе, като толко те е грижа за нея, вземи си я у вас па се грижи за нея. Дееба и тъпунгера, Социалните направили всичко, което могат, тя овцата си сака на първия етаж, да си събира боклуците и да се грижи за котките, ако не е тя ше умрат. И сал нашио тъпунгер вижда проблемите на друго място. Путин се е разпоредил да я не прибират тая, Путин, лично той. И той те е уволнил, на него си неудобен, не на Анастасова, тъпунгер с тъпунгерите!

Анонимен каза...

Ти си виновен за нейното състояние! Държава й предлага подслон, тя не иска, дават й квартира, тя я пълни с боклуци и те я гонят - никой не иска да живее в мизерия!

Ти си най-големият философ! Ти си най-големият психолог! Ти водиш психологически консултации и имаш такъв център, а не мърдаш й малкия си пръст, за да й помогнеш! Ти си виновен! Ти оставяш жената сама да се справя с психологичните си проблеми! Нали си велик? Нали си с първо ПКС, нали даваш съвети на този и онзи как да живее и как да се държи?! Хайде де, помогни й като психолог! Направи й няколко консултации, избави я от бремето което носи тази жена, избави я от объркването й! Помогни й да спре да трупа боклуци в къщата си! Само тогава тя ще живее е квартала и в собственото си жилище спокойно!

Тинси отговорен за състоянието на тази жена, защото не направи нищо, НИЩО за нея през последната година! Само и единствено пишеш, за да облагодетелстваш себе си!

Срам си за гилдията си! Затова и никой не те подкрепя! Големият психолог не може да консултира една старица! Браво!

Анонимен каза...

До лудата с удивителните:

единствената "ПРЕЗРЯНА ТВАР И ИЗВЕРГ" тук сте Вие!
Какво падение на учителската професия, след като социопати като Вас имат право да преподават!

Анонимен каза...

Баба Марийка не осъзнава проблема си. Психолог не може да и помогне. Заболяването и е по-скоро психическо, но не се лекува и няма лекарства. Както няма лекарства срещу алкохолизъм, наркомания, хазартни игри и много други зависимости.
Ако тя осъзнаваше, че има проблем, можеше да се терапира с разговори.
Как трябва да се постъпи с нея? Да се затвори в психиатрия, без да e истински луда?
Да и бият инжекции, за да изпадне във вегетативно състояние и да не създава проблеми?
Децата и не са я изгонили на улицата. Изгони я в крайна сметка държавата,без да се интересува, къде ще живее тя през трите години на отстраняването и от нейното жилище.
Ако някой наистина се опитва да и помогне, това е господин Грънчаров.


Анонимен каза...

Според мен да се прибере бабата против волята й не е толкова лоша идея. Волята на един психически болен човек не е кой знае колко стойностна. Просто да я спасят от улична смърт, като я приберат на топло и сито.