Представена публикация

Призив за човечност

Една благородна човешка инициатива в помощ на Ангел Грънчаров Приятели, искам да ви помоля да помогнем на един човек, учител и пи...

петък, 16 ноември 2018 г.

Защо оправячите Славиту и Боко тъй театрално "се скараха"?


Една другарка-гербовачка ми каза, че Славиту бил намразил тъй щедрия давач Боко за това, че он единствено на него не дал да строи не знам си какво и не знам си къде. Ето какво отвърнах на тъй наивната или по-скоро лъжлива другарка пропагандистка на умопомрачителни нелепици, казвайки й истината какво точно се е случило и защо така се е случило:

Как пък така толкова щедрият Боко на всички дава, само на приятеля си Славиту да не даде?! :-( Това не е възможно, другарко любителке на нашия первейший оправяч.


Ний не верваме на таз простолюдна хипотеза. Има други причини за конфликта им. Театрални причини. Просто кукловодите решиха да не залагат само на една карта, а на две. Славиту получи задача от кукловодите да се преструва, че е против Боко, та в един момент да стане следващия оправяч на малоумното природонаселение.

Сфащате ли сега защо Славиту и Боко тъй театрално се "скараха"?!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

3 коментара:

Анонимен каза...

Как да разбираме документа от ВКС - победа или позор?

Анонимен каза...


До Nr. 1 Коментар


Като позор за българското правосъдие!

Анонимен каза...

Като нормално решение. Естествено беше да допуснат делото. Нали трябва да се чуят какво имат да кажат страните? Така трябва да бъде.