Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 29 декември 2018 г.

Мразят ли черните котки на баба Марийка самия тавариш-император на Русия Путин?


Снощи преди да посетя баба Марийка в приюта за бездомни ходих да нахраня котките й - те живеят на улицата, по продължение на бул. Пещерско шосе. Имам чувството, че живеещите наоколо изобщо не им подхвърлят нищичко, котките бяха много гладни. (Изядоха пет телешки салама, които бях купил с пари на баба Марийка, и още искаха.) Хора, срамота е дори и на котките да не давате нещичко в зимните дни. Недейте да си мислите, че котките имат изобилие от храна в контейнерите за боклук, не е така. Но ето да ви разкажа една сценка, тя е много показателна, случи се снощи:

До т.н. "Гарнизонна фурна" (намира се срещу Кауфланд на Пещерско шосе) аз в полумрака хвърлях парчета салам на бабамарийкините котки. По едно време мина един човек с очила и се загледа. Сметнах, че е любител на котките. Да, ама този човек ме позна. Каза ми буквално ето какво:

- Господин Грънчаров, гледам Ви предаването и Ви познах. Удивен съм, че сте деградирал до такова ниво, а уж сте философ: да тръгнете да храните котките на тази луда баба Марийка! Уж сте философ, а тя успя да Ви обучи в своята лудост и ето, виждам Ви като нея да храните котките й. Вие, господине, не сте наред с акъла! Правилно директорката на ТЕТ-Ленин ви даде диагноза "психично болен". Ето, същият сте като баба Марийка. Тя ви зарази със своята болест и Вие тръгнахте да храните котките й! Срам и позор! А уж сте философ. Вместо Вие да й бяхте повлиял позитивно и да я бяхте отказал от нейната тъй глупава мания да храни уличните котки, тя Вас Ви обучи в своята лудост и Вие сам тръгнахте да храните вместо нея котките й! Казвам Ви това за Ваше добро! Осъзнайте се какво правите! След като паднахте до такова ниско ниво, Вие наистина повече не можете да бъдете учител! Правилно Ви уволниха. Директорката на ТЕТ-Ленин заслужава медал!

Усмихнат изслушах речта на този гражданин, който имаше вид на аонсовски професор по марксизъм. Носеше очила. И беше със строго изражение на лицето. Попитах го само толкова ли е лошо това, което правя, а именно: храня уличните котки! Той каза:

- Да, разбира се, и това ли дори не схващате?! Та Вие сте напълно луд! Как ли още Ви търпи Евгений Тодоров в телевизията си, и той се излага! Освен това, господине, Вие сте най-отвратителен русофоб! Добре че ми паднахте сега да Ви го кажа: всеки път едва издържам предаванията Ви, толкова лъжи и клевети по адрес на така великата Русия и на господин Путин изричате, че сте подходящ за ученик на самия Гьобелс. Позор! А сте учил във великия СССР! Но това, че сте луд донякъде обяснява и русофобията Ви. Но не я извинява. Ех, защо не беше жив сега другарят Сталин!

Така яростно ми каза тия думи таваришчът почитател на Путин и Сталин, че аз се уплаших да не извади отнякъде пистолет и да ме разстреля, та да погина тук, покрай котките на баба Марийка! Сериозно ви казвам, наистина се уплаших и си тръгнах. Пък и салама ми беше свършил де. Не ми се влизаше в дискусия с разярения телевизионен зрител-комунист-и-путинист. Ето че имало и такива същества. Кой е идиотът преценявайте вие самите.

Ще завърша със следния многозначителен случай. Преди Рождество се яви някакъв гражданин, който ми заяви, че искал да помогне на баба Марийка. Щял да й прати малко пари. Поиска ми банковата сметка да направи превода за нея. Дадох му го. Мина празника. По време на празника имах няколко публикации по руско-българската тема. Вчера виждам, че този господин ми е писал:

- Господин Грънчаров, нямам Ви доверие че няма да злоупотребите с парите за баба Марийка. От заклет русофоб и антикомунист като Вас мога да очаквам всичко. Вие, господине, сте самият Дявол!

:-) Виждате ли сега какъв лудешки е животът, който живеем тук, в Българско? Котките на улицата, бездомните гладни страдалци от приюта и... русофилството-русофобството били така тясно свързани, че даже аз не предполагах такава пряка връзка!!! Лудешка работа, нали така?! Даже котките май имат контакти с Дявола, особено черните, а като такива нема начин да не са... русофобки, нали така?! :-)

Прочее, мразят ли черните котки тавариш-императора Путин, а? Мен, русофоба, прочее, тия котки специално силно ме обикнаха откакто ги храня, нищо чудно да не са прихванали от мен и... русофобията ми?! :-)

Хубав ден ви желая! Бъдете здрави! И простете ако оскверних без да искам тъй светлите ви любовни чувства към Русия и нейния таваришч-император...

ДОБАВКА: Ето клипчета, в които можете добре да разгледате котките на баба Марийка и точно да установите те имат ли неправилни русофобски настроения или някои от тях са... русофилки? :-) Та да не вземете и вие да направите такава голяма грешка (както оня другар, дето щеше да помага с пари на баба Марийка): да допуснете да нахраните котки, които немат правилни възгледи по въпроса за фаталната роля на Русия в българската история!


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

6 коментара:

Анонимен каза...

ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХААХАХАХАХАХАХХ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!КОЛКО СМЕШНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НЕ СИ МИСЛИ ЧЕ МОЖЕШ ДА ПИШЕШ, НАПИСАЛ СИ ЕДНА ТЪПОТИЯ, ДОСТОЙНА ЗА НЕКАДЪРЕН ТЪПУНГЕР КАТО ТЕБ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!КОТКИТЕ ДАЛИ СА РУСОФИЛКИ ИЛИ СА РУСОФОБКИ?????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТИ САМО ДОКАЗВАШ, ЧЕ СИ АБСОЛЮТНО ЛУД!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!КОЛКО Е ПРАВИЛНО ЧЕ ГОСПОЖА АНАСТАСОВА, ЛЮБИМАТА НА ЦЕЛИЯ НАШ СПЛОТЕН КОЛЕКТИВ ДИРЕКТОРКА ТЕ УВОЛНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НИМА МОЖЕ ДА ИМА УЧИТЕЛ, КОЙТО Е КЛОШАР И ХРАНИ КОТКИТЕ НА ЛУДАТА СМРЪДЛА МАРИЙКА, КАЖЕТЕ ДЕ??????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НЕ, РАЗБИРА СЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТОЗИ ДЕГЕНЕРАТ ГРАНЧАРОВ НЯМА МОРАЛНОТО ПРАВО ДА БЪДЕ УЧИТЕЛ ЗАЩОТО НАИСТИНА ПАДНА ДО НАЙ НИСКОТО ВЪЗМОЖНО НИВО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Грънчаров, ти си абсолютен егоист и егоцентрик.

Ангел Грънчаров каза...

Тъй ли? И защо така мислите? Кое Ви дава право да изказвате такива фриволни твърдения по мой адрес?

Анонимен каза...

Мисля, че трябва да започнем да проявяваме повече Човечност и по-малко недоверие!

Тогава сигурно нещата ще бъдат други!

Ani Krivitska-Zaprianova

Анонимен каза...

Господинът, който си мечтае за другаря Сталин, е много наивен, да си мисли,
че Сталин точно него щеше да го подмине - сред милионите жертви на сталинския режим е пълно с предани комунисти-сталинисти.
Май че въпросният господин, или по-точно другар, си мечтае за собствената си смърт в сталинските лагери....

Анонимен каза...

Хубави животни, божии създания - какво му е лошото, да бъдем милостиви към животните?

Само лудата злоба с удивителните и подобните на нея безбожници могат да са толкова зли и примитивни.