Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 22 декември 2018 г.

Русия е световен шампион по корупция, безправие, беззаконност, несправедливост, безчовечност...



Паралели – Русия произвежда корупция и алкохолици, а ЕС е = на много труд, опит и технологии!

Паразитната империя на Путин е изградена върху костите на десетки народи, чийто труд и ресурси експлоатира.

Даваме ли си реално сметка какво е ЕС, каква е всяка държава поотделно, с традициите, опита, технологиите, какво произвежда, твори и в същия момент какво представлява Русия и руската икономика в сравнение с ЕС или с някоя от държавите в съюза?

Русия е с територия 17 милиона кв. км. Разполага с огромен ресурс от нефт, газ, полезни изкопаеми, злато, диаманти, гори…


Но на глава от населението брутният вътрешен продукт е под 15 000 $. За сравнение – в Норвегия е над 110 000 $. В Дания и Швеция е към 60 000. В Германия – 50 000.

Франция е с територия 551 000 кв.км. или 30 пъти по-малка от Русия. Брутния вътрешен продукт на Франция е 2,5 трилиона долара. На Русия – 1,8 трилиона.

Но Франция произвежда Пежо, Рено, Ситроен, произвежда и 6 044 900 000 л. вино годишно или по 42 л. вино на всеки поданик на Руската федерация. Хиляди малки и големи изби, милиони декари лозя, ферми, над 400 вида сирена и всяко от тях е уникално по свой начин. Франция произвежда и самолети, ракети, кораби (вкл. бойни, които Русия доскоро купуваше), ядрена програма и арсенал.

Какво произвежда Русия?!

Брутният вътрешен продукт на Германия е 3,5 трилиона долара. Два пъти по-голям от руския. А Германия не разполага нито с нефт, нито с газ, нито злато и диаманти. Но призвежда и то здраво – Мерцедес, БВМ, Порше, Опел, Фолксваген, Сименс, Байер, Бош, Лийбхер… Списъкът е сякаш безкраен. Хиляди малки и големи пивоварни, стотици видове бира. Дори стоките във веригата „Берьозка” са made in Germany. Когато работех в Щутгарт установих, че до първата кафе – пауза в 9 ч. извършвам такъв обем работа, колкото за цял работен ден в България.

Ами Италия?! Дори и тя има по-голям брутен вътрешен продукт от Русия… Ферари, Мазерати, Ламбурджини, Фиат, Ивеко, Ланчиа, Алфа Ромео, мода, селско стопанство, Берета…


Столетия традиции, опит, развитие на технологии и труд, много труд – това е ЕС. Да отдадеш сърцето си на това, което вършиш, твориш, работиш за да те има, за да си най-добър. Никаква толерантност към корупция и престъпност.

Какво произвежда Русия?!

Швеция, която е с население 9 милиона има брутен вътрешен продукт 490 милиарда долара с територия 37 пъти по-малка и с население 15 пъти по-малко от цялата Руска федерация. Произвежда страхотни коли, камиони, дори изтребители… Да кажеш, че е имала колонии, че има благоприятен климат?!

Какво произвежда Русия?!

Произвежда корупция. В някои случай рушветът там достига до 90 % стойността на поръчката. Километър руски газопровод е пет пъти по-скъп отколкото в Европа. Обявиха, че Южен поток ще струва 3 милиарда, после станаха 4 милиарда. Наскоро порастнаха на 9,5 милиарда. Приятелите на Путин продължават да усвояват пари, и да ги изсипват в морето, въпреки че проектът е спрян от ЕС. За олимпиадата в Сочи построиха 48 километров път на стойност 9,5 милиарда долара или 200 милиона долара на километър. Най-гадното е, че Русия изнася корупция, така както изнася насилие и престъпност. Това е същността на тази паразитна империя, която е изградена върху костите на десетки народи, чийто труд и ресурси експлоатира.


Неслучайно Русия е на първо място в света по брой на алкохолици, потребява 21% от цялото световно производство на хероин, заема трето място в света по брой на наркоманите, като на първо място е Афганистан, на второ – Иран. Децата и младежите харчат годишно 2,5 милиарда долара за наркотици, за последните 10 години от картата на Русия са изчезнали 13740 села и 214 града. В рейтинга за възприемане на корупцията Русия е на 154 място наред с Таджикистан, Папуа Нова Гвинея, Конго и Камбоджа.

1,5 % от населението владее 50 % от националните богатства.

Това произвежда Русия!!!

А за рубладжиите “НАЗДРАВЕ“ С ЛОСИОН “БОЯРЩИК“, хит за впиянчените мурзилки!!!


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

7 коментара:

Анонимен каза...

Как не те е срам бе, Грънчаров???

5 години си ял руски хляб в стола на Ленинградския (сега Санкт-Петербургски) университет, ползвал си студентско общежитие, пътувал си с намаление във влака и градския транспорт, получил си безплатно висше образование за сметка на Русия и на руския народ, а сега как не те е срам да плюеш там, откъдето 5 години си ял???

Затова Господ те наказва да не можеш да си намериш работа по специалността, защото тази специалност си я получил безплатно в Русия, дипломата ти е платена от руския данъкоплатец, а сега обиждаш и плюеш същата тази православна и славянска Русь, която си е късала от залъка, за да ти даде на тебе хляба в ръцете.

С такова долно, грозно и неблагодарно отношение към държавата, която те е изучила, Господ никаква работа няма да ти даде, даже и като кондуктор. Така ще се скиташ и ще грачиш като гарван по улиците, и накрая ще си умреш безработен, гладен, бос и гол просяк, за назидание на всички ония, които не зачитат своите благодетели.

Срам и позор за тебе, вечен срам и позор!

Анонимен каза...

Грънчаров нарушаваш условието да не пишеш за политика до края на годината! Ако продължиш така ще се наложи да те дадем на данъчните власти за престъпленията ти! Не си мисли, че се шегуваме! Напълно сме сериозни!

Ангел Грънчаров каза...

Другарки, нищо не плюя, вий сте просто извратени путинки и затова истината я възприемате за "плюене". За учението ми е платил българският народ - и то с преголяма цена (45 години комунизъм)...

Другарки, намерете някъде психиатър да ви лекува от прогресиращ политически идиотизъм на путинска основа...

Анонимен каза...

Значи:

"Другарки, намерете някъде психиатър да ви лекува от прогресиращ политически идиотизъм на путинска основа...

22.12.18 г., 15:10 ч."

А после:
- на теб ти били нарушавали правото на свобода на словото, което право редовно го използваш за сметка на милиони български граждани, като ги обиждаш лично, заради техния избор на политически възгледи?
- теб те били "заплашвали", "обиждали", "репресирали"???

Хайде, прочети си пак, какво си написал през последните 12 месеца само, че ме мързи да архивирам публикациите за по-назад, и пак ела да ни разкажеш, колко си "пострадал" и "онеправдан"!

Анонимен каза...

Опасявам се, че, тъй като така и не свалихте обявата за незаконната "благотворителна акция", се наложи да препратя информацията за нея там, гдето трябва. Очаквайте включване! :-)

Ангел Грънчаров каза...

Мили другарки, ето как бляскаво потвърдихте диагнозата, която ви поставих! :-)

Анонимен каза...

Господин Грънчаров, бях решил да Ви подпомогна с пари, но понеже имате такива неправилни политически възгледи, няма да го сторя. Напълно си заслужавате уволнението според мен.

Гунчо Карагеоргиев