Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 11 януари 2019 г.

Тече ускорена путинизация на България



Виж как путинците, по заръка от Москва, почнаха да громят (досущ като в кагебистка Русия) "тъй лошите 90-те години"...

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

30 коментара:

Анонимен каза...

Мнение споделяно от не малко хора. Нямаме ли право да мислим по този начин ?

Ангел Грънчаров каза...

Да, имате правото да бъдете предатели на българския интерес. Имате право да работите за закопаването на страната и народа ни в евразийските блата. Но ние пък имаме правото да браним България от лапването й от побеснялата руска медведица...

Анонимен каза...

Абсолютно по същата логика може да се каже и за теб , само че в Атлантическа посока. Това са клишета което ползваш. Горното видео показва мисленето на хора които не са много успешни и се опитват да го обяснят с атмосферата в БГ. За съжаление са прави.

Bacho Кольо каза...

Грънчаров, не бързай да лепиш етикета "путинец" налево- надесно!
След време подобен етикет ще се възприема като гаранция за смелост, почтеност и родолюбие.

Ангел Грънчаров каза...

Вие се самоопределяте като главен разпоредител в Храма на Истината ли? :-) Как ще са прави тия двама лъжльовци, които всички събития и процеси обясняват по угоден на техните руски господари начин?! Но какво можем да очакваме да каже кагебистки пропагандист като Ваша Анонимна милост?!

Анонимен каза...

По същия начин ти обясняваш всичко с твоята любима Русия. Ако някой се спъне на главната улица веднага сочиш путинистите. А на хората им е през патката за Путин и твоите клишета от 90-те . Има вече огромна пропаст между теб и нас и не виждам как може да живеем в една държава повече .

Ангел Грънчаров каза...

Пишете глупости, таваришч. Кои сте вие тие "нас", таваришч? Имате предвид рускопоклонниците ли?

Ангел Грънчаров каза...

Апропо като не издържате да живеете у нас защо не заминете да живеете в ПУТИНЛАНДИЯ?

Анонимен каза...

Защо вие не заминете? Ще отидете ли поне веднъж до края на живота си на север или на запад от Виена? И ако ние заминем това ще ви направи ли щастлив? И какво ще направите със собствеността ни след заминаването? Ще я национализирате?

Ангел Грънчаров каза...

Ние се борим за българския интерес. Вие за руския. Логично е да си идете в Матушката. Можете да си замъкнете там и имуществото, което сте закупили с рублите, с които руснаците са ви плащали за предателствата. И така всичко ще се отиде на място. Ще увеличите също така и населението на загиваща Русия...

Анонимен каза...

А земята как да замъкнем? Съгласен съм , че мисълта че образователната система може насила да наложи човек като Ангел Грънчаров за учител на децата ми си е повод за емиграция. В това сте прав.Но ми е интересно какво ще правите със земята и къщите?

Ангел Грънчаров каза...

Да, наистина е цяло бедствие учител като моя милост да научи децата Ви на свободно и самостоятелно мислене - при положение че майка им (баща им) е комуноиден кютюк като Вас, който хептен не умее да мисли! :-) Ами емигрирайте в Русия тогава, там ще научат децата Ви да Ви пердашат - та белким Ви дойде акълът, което обаче е доста съмнително.

Анонимен каза...

Т.е. родителите нямат право да избират учителите на децата си? Ето че ние съществуваме и не харесваме вашият подход към децата и заради това трябва да емигрираме. Добре ще го направим щом това е единственото спасение. Но пак не казахте какво се случва с недвижимото ни имущество ?

Ангел Грънчаров каза...

Вие сте един отделно взет комуноид, която няма право да говори от името на някакви си имагинерни "ние". Не всичко хора у нас са дебили. Образованието вие го направихте по съветски образец, тъй че в него да няма свобода, по тази причина нямате право и да го критикувате. Земята си я сложете в куфари и си я занесете в Масква.

Анонимен каза...

25 години ни гоните от мястото кадето сме се родили. Следващия път когато чуеш за ужасния демографски срив се замисли за собствената ти позиция. Очевидно не се понасяме взаимно . Имаме ли място в една и съща държава?

Ангел Грънчаров каза...

Никой не ви гони. Вие сами се гоните като сте роби на чужда сила, враждебна на България. Не може да живееш в една страна, пък да се подчиняваш на нейните врагове. Вий, русоробите (рашибозуците) сте фактически поданици на Руската империя. По тази причина, докато не осъзнаете грозната си измяна, сами се поставяте извън отечеството си. В момента играете ролята на изменници, които обслужват воюващата срещу страната си чужда имперска сила. Как може изобщо да живеете в България след като вашата държава е Русия?

Анонимен каза...

Два пъти по нагоре ми каза да заминавам в русия а онова " за да има мир...." не помниш ли ? Не искам да живея с хора като теб в една страна. Само ти от всички тук споменаваш конкретни страни и политизираш всичко . Надявам се да си щастлив в тая България която ти оставяме. Огледай се . Харесваш ли на какво я превърнахме?

Ангел Грънчаров каза...

Това, което България е в момента, е плод на тия, на които Вие сте прекланяте: ченгетата от ДС, които действат под заповед от Москва. Не мога да бъда щастлив в такава една България. Вие обаче, убеден съм, сте много щастливи от създаденото благодарение на Вас положение. Българите са най-бедни в Европейския съюз тъкмо защото България от 2001 г. насам я управляват все довереници на Москва. Затова страната ни е руски троянски кон в ЕС и в НАТО, както се хвалят руските дипломати. Разбира се, вий, руските мекерета, няма да мирясате докато не путинизирате съвсем страна ни. Работите активно в тази посока. Нямате никакво намерение да напускате страната ни - защото тя в момента е ваша, властта в нея също е ваша. На това се дължи и вашето щастие.

Анонимен каза...

Надявам се хората които прочетат всичко по горе написано да си направят сами извода. Кой е агресивния, кой е злобния, кой използва обидни определения, кой се опитва да направлява бъдещето на събеседника си? Учител с главно У.

Ангел Грънчаров каза...

Вие, таваришч, залагате (както винаги) на лъжата и на подмазването, на дразненето на някакви чувства у малоумните. Аз пък залагам единствено на истината. Няма нищо обидно да се каже истината. Който се обижда от истината, само демонстрира, че душата му е отдадена изцяло на лъжата. С такива хитрини, лъжи, маймунджулъци се опитвате да излъжете немислещите. Нека да вярват, ако щат, на вълци, наметнати с овчи кожи - щом толкова им е акълът. За мен водещото е единствено интересът на България, а не чувствата на този или онзи.

Анонимен каза...

А докъде сте готов да стигнете в защитаване 'интереса на България ' господин учитале? Само лични нападки и обиди?

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч анонимник, не може да има каквито и да било "лични нападки" при положение че сам сте се отказал от името и от личността си. И се представяте сам като безличен защитник на путинщината. Как така ще се обиждате от това, което сам правите? Някой да Ви е крив, че сам сте избрал да бъдете предател на българския интерес и слуга на руския имперски интерес?

Анонимен каза...

Не се обиждам а просто ми е интересно до къде си готов да стигнеш с предател на българският интерес като мен?

Ангел Грънчаров каза...

Пише се "докъде". И българския правопис не научихте. Казвам Ви някои неща за Ваше добро, с оглед да осъзнаете падението си, но понеже сте изроден, заради това, че Ви правя добро ми се "обиждате"! Правете си сам сметка докъде сте я докарал!

Анонимен каза...

Не мислите ли , че е време да има две Българии? Искате ли да живеете в една страна с предатели като мен? Аз не.

Bacho Кольо каза...

Тече ускорена дебилизация на козяшките петоколонници и майцепродавци.

Ангел Грънчаров каза...

Ами като не искате да живеете с предатели като Вас, идете да живеете в Русия, казах Ви, там ще се чувствате прекрасно сред родствени души. В Русия масово дебилите служат не на Русия, а на тавариш Путин, на кагебистката мафия и страдат от идиотска носталгия по комунизма, по Ленин и Сталин. В такова общество, убеден съм, ще се чувствате прекрасно - щом толкова много мразите страната си! И щом толкова мразите сънародниците си, които не обичат като Вас само Русия, Путин, комунизма, Ленин и Сталин и прочие дивотии...

Bacho Кольо каза...

Интересно, кой трябва да се махне - ти, националният предател или аз, патриотът, защото съм те посочил ?!?
Аз съм българин, обичам България, живея и ще живея тук.

Живял съм пет години в Русия, чувствал съм се прекрасно, получил съм прекрасно образование , обичам страната и хората.

За разлика от теб не крия този чудесен период от живота си защото нямам раздвоение на личността.

Анонимен каза...

Аз отдавна съм се махнал от БГ , но жена ми е рускиня и ме ужасява мисълта да се върна и да живея в една страна с хора като Грънчаров. Този човек не плаши и се моля децата ми са не срещат учител като него.

Ангел Грънчаров каза...

Хем казвате "този човек не плаши" (по мой адрес), хем сте се бил ужасявал от мисълта децата Ви да се срещнат с учител като него. Което говори за някакво увреждане в съзнанието, в разсъдъка Ви. В същото време таваришч Путин, който изби толкова хора, не Ви плаши, нали така? Сам си правете извод в какво положение се намирате. Не е лесно, предполагам, да сте комуноид. Хем се ужасявате като срещнете свободна личност, хем не понасяте свободния живот и самата свобода, хем се прекланяте пред тиранията и робуването в лицето на имперска Русия и на руснаците, с няколко думи казано: Бог да Ви е на помощ!