Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 12 януари 2019 г.

Грандиозната шарена кула "Гербовашкий Вавилон" символизира напъните на едно жалко провинциално мислене да се издигне над нивото на своята компетентност



Така че, ако в събота премиерът не се качи на Вавилонската кула, това би било още един повод да си помислим за началото на края.

Възможно е неидването на премиера да няма чак толкова далечна стратегия. Борисов може да е преценил, че появяването му на грандоманската кула би изглеждало нелепо. Очевидно мнозинството пловдивчани не приемат, че в един запушен и разкопан град могат да се изхарчат 3 милиона за нещо, което трае три часа. Появяването на Борисов на не знам си кой етаж би означавало нещо като подпис и резолюция „Одобрявам” на документ в защита на политиката на Тотев.

Опозицията, разбира се, ще дебне всички фалове и ще ги раздухва, но проблемът е в това, че критики към програмата се появяват и в медии, които нямат практиката да пишат за неща, които няма да се харесат на премиера. А дали не са сигурни, че атакувайки пловдивския кмет, няма да му се харесат?


„24 часа” споменава за едни 1,2 милиона лева раздадени на медии за реклама. Според изпусната реплика парите се разпределяли от някаква тайна агенция. Коя е тя, с какъв конкурс е избрана, по какви критерии е разпределила парите и какво са комисионните й? Елементарни въпроси, на които все някога някой ще трябва да отговори.

И на още въпроси ще трябва да се отговаря – вероятно като дойде краят.

Общински съветници твърдят, че искат да научат повече за това как Фондацията харчи, но им било отговаряно, че ставало дума за търговски тайни.

Има обаче решения, които не тайна – просто трябва да намери авторитетен човек, който да прочете засуканите аргументации за подкрепа или отхвърляне на десетки проекти и да каже простичко, че „Царят е гол”. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: