Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 4 януари 2019 г.

Животът показва, че у нас запасът от конформисти - и от "калинки" - е неизчерпаем!


Под публикацията от вчера със заглавие Нова статия на Жак Асса и Иванка Топалова за списание ИДЕИ се появи обичайният крайно злобен коментар, написан от дежурната по блог оплювачка, която не пропуска и ден да пише какви ли не идиотщини, които обаче са доста изразителни съзнанието, за "морала", простете, и най-вече за поведението на един "човешки", с извинение, тип, доста разпространен у нас, но в случая изявяващ се в своята, така да се каже, пълнота, в своята "идейна", "интелектуална" и "емоционална", с извинение, цялостност, а пък аз съм изследовател и няма как да допусна да не изследвам именно ЯВЛЕНИЕТО, иначе казано, ЛЮБОПИТНИЯ все пак, пък макар и крайно изроден ФЕНОМЕН!); доста мислих дали да не изтрия този път прекалено злобния и обиден "коментар", ала, дето се казва, "само заради науката" (научния прогрес) направих жертвата да го оставя. Оказа се, че със същата изследователска настройка са възприели въпросната изцепка и авторите на статията, уважаваните инженери и заслужили учители с несъмнен авторитет г-н Жак Асса и съпругата му г-жа Иванка Топалова-Асса; ето техния коментар, който в някакъв смисъл е органично допълнение (илюстрация) на научната теза на статията им (и по тази причина ще бъде отпечатан и в списание ИДЕИ ведно със самата статия):

Заглавието на статията е: КОНФОРМИЗМЪТ – ЗАДЪЛЖИТЕЛНА СПОСОБНОСТ ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ ПРИ ЛОШО УПРАВЛЕНИЕ.
Още в съдържанието не искахме да споменаваме имена, а желанието ни е да посочим ЯВЛЕНИЕ! От първия коментар, последвал статията, е ясно потвърждение на нашата теза!
Ще пропуснем персоналните нападки, защото всеки ще разбере кой е суфльорът. Това личи от този текст: И ЗАТОВА СЕ НАЛОЖИ ЛЮБИМАТА НА ЦЕЛИЯ НАШ СПЛОТЕН КОЛЕКТИВ ДИРЕКТОРКА ДА ГО ИЗПРАТИ НА "ЗАСЛУЖЕН" ОТДИХ В ПЕНСИЯ (цитатът е първият очевиден конформизъм – това го обясняваме на ревностния защитник, който нищо не иска да разбере). И как да разбере – ще посочим вторият очевиден конформизъм:
ТА ЩЕ СЕ ПРЪСНА ОТ СМЯХ, ТОЛКОВА ТЪПА Е СТАТИЯТА НА АССА, ЧЕ НЯМАМ СИЛИ ДА Я ПРОЧЕТА ОТ СМЯХ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!И ВИЕ НЕ Я ЧЕТЕТЕ, НИЩО НЯМА ДА НАУЧИТЕ ОТ НЕЯ
Интересно – как като не я е прочел, е достигнал до дълбокомисления извод?!
Следващият конформизъм, който отново демонстрира, колко далече е пишещия от четящия. (Припомняме анекдота за „класика чукча Вася“, който само пишел, а не четял.).
И ЗА НЕГО СЕ РАЗКАЗВАТ ЛЕГЕНДИ КОЛКО НЕКАДЪРЕН БЕШЕ ТОЙ КАТО ПРЕПОДАВАТЕЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!И ТОЙ КАТО ГРАНЧАРОВ ГОВОРЕШЕ НА УЧЕНИЦИТЕ ОБЩИ ПРИКАЗКИ НЕ ПРИЗНАВАЙКИ ОФИЦИАЛНИТЕ, УТВЪРДЕНИТЕ ОТ МОН УЧЕБНИЦИ!
1.От значение е кой създава и „доразвива“  „аннтилегендите“ не само за Грънчаров, но и за Асса;
2.Вижда се, че чукчата Вася е на поне 3 нива по-високо от пишещия, защото той не е запознат нито с „ помагалата“ на Асса, Топалова и Домбазян, които са утвърдени от МОН задължителни учебници, които продължават да се търсят от желаещите да бъдат полезни с техническата си грамотност. Сигурно и „помагалата“ на Грънчаров имат подобен характер.
3.Заедно с „първия“ пенсиониран Асса, бяха пенсионирани: известния математик Блянтов, ръководителя на бюрото за научно проектиране Сапунджиев … а в последно време прочутия в Пловдив и по света информатик Атанас Атанасов и още, и още учители, които доведоха Техникума до едно от първите места в Пловдив и в страната, докато сега мястото на ПГЕЕ –Пловдив е някъде в неизмеримата далечина от първенците.
4.Друга съчинена антилегенда е, че предишният директор се е грижел по-малко за учебния процес и за учениците от сегашното ръководство, защото си позволяваше:
!!!!!!!!!СТАРИЯТ ДИРЕКТОР ГО ПОДКРЕПИ САМО ЗАЩОТО ГО СЪЖАЛЯВАШЕ ЧЕ Е ЛУД!!!!!!!!!!!   (Което още веднъж показва кой е суфльорът на горенаписания пасквил – трябва ли да поясняваме какво е пасквил, но суфльорът МОЖЕ И ДА ЗНАЕ!).
Афоризмът, най-подходящ като извод от всичко казано досега, е краят на статията, която пишещият, а нечетящ не е дочел, е: Защото продължаваме да вярваме, че „Дон Кихотовците“ са по-полезни за обществото от „конформистите“ … независимо от това, че животът непрекъснато ни опровергава!!!
Очевидно, че и този път се доказва, че животът ни опровергава и че запасът от конформисти е неизчерпаем! Благодарение на това животът се напълни с „КАЛИНКИ“, заемащи места не по достойнството си и  страхувайки се за тези места са  готови да плюят и на собствената си майка, стига така да им е суфлирано.
PS  Пожелаваме на пишещия, колкото и да се мъчи да е удобен, ПОНЕ ДА НАУЧИ БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК – ТАКА ЩЕ БЪДЕ ОЩЕ ПО-УДОБЕН И НЯМА ДА ИЗЛАГА СУФЛЬОРА!
Отсега нататък на такива фалшифицирани драсканици няма да отговаряме! Можем да влезем в дискусия само относно същността на изложеното в статията, т.е. само с четящи, мислещи и заинтересовани за бъдещето на България хора!

Иванка и Жак Асса

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

5 коментара:

Анонимен каза...

Здравей Грънчо! Пише ти една директорка от Пловдивско село и ще ти кажа че никога няма да те взема аз учител, защото постоянно дрънкаш врели некипели, затова и Атанасова те е уволнила, не спираш с мръсната ти уста да се правиш на велик и умен, а не си такъв, ти си дървен философ, които оплюва всички хора, подиграван си от всички много си жалък.
Искам да ти кажа, че си супер смешен човек с това момче дето правите предаване той не може да говори правилен български къде е тръгнал да се излага, прилича на шизофреник, ама и ти си такъв затова имате общи интереси.

Оплюваш Русия а нима не знаеш че тя ни е освободила от турско робство цели три пъти?!!!Англия ни е враг, а не Русия, ако бяхме сега с тази велика държава нямаше да пропадне страната ни, тя изкупуваше тютюните на всички нас, осигуряваше земеделието и храната на всички нас.
Като не харесваш Русия защо си ходил да следваш там? Как може да говориш глупости, че турците ги уважаваш повече от руснаците явно ти си турчин и егоист като тях затова ги обичаш имаш някоя турска жилка в теб.

Мразиш комунизма, но ако не беше той сега нямаше и жилище да имаш щеше да спиш на улицата като баба ти Марийка, тогава имаше работа и хляб за всички хора, а сега цари безработицата, убийствата и анархията, всички заминаха да работят в чужбина теб това ли ти харесва? Май да, а и като философ трябва задължително да преподаваш от учебниците, а не да си измисляш ти правилата. Колежката която преподава философия преподава по учебника и не си измисля като теб измислени теми да има свобода в образованието, ама чакай това да не е анархия, ако примерно учениците искат да учат чалга и сексология какво ще им се разреши ли? Има правила от министерството на образованието които да се спазват, а не ти да искаш да се променя образованието, не си ти министъра на образованието.
От къде на къде ще дърпаш там жената със знамето? Кои ти дава това право, ами наши сънародници в чужбина като играят с българското знаме какво някои да отиде да ги бие ли? Всеки има право да играе с кои знаме иска с това, живеем в демократична държава все пак, нали вие обичате демокрацията, защо я налагаш на всички хора. Ще те набият някъде, ако не спреш да оплюваш хората. Затвори си устата, защото така може и да те съдят, всички директори те знаем какъв дърдорко си затова не те взимаме учител, а не че Атанасова ни е казала да не те взимаме, няма такова нещо. Директорката е прекрасен човек, за всички има работа никои не съкращават, а само вас това показва че наистина не ставате за даскал, щото преподаваш не по учебника, а измислени правила от вас!

Спри с тези жалки клипове и безмисления ти блог, всички хора те подиграват, имат оценката че сте луд, иамше спешна нужда от психоаналитик да ви направи хипноза на стария ви мозък! :))))))))))))))

Директор: Искра Йовчева

Анонимен каза...

ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!КАЗА ТИ ГО ГОСПОЖА ЙОВЧЕВА ЕДИН ДОСТОЕН ЧОВЕК КОЙТО НЕ СИ КРИЕ ИМЕТО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЗА НИЩО НЕ СТАВАШ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!КАМО ЛИ ПЪК ЗА УЧИТЕЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЕТО ДОКАЗАТЕЛСТВО, ЧЕ АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ РАБОТЕЩИ В БЪЛГАРСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ ТЕ СМЯТАМЕ ЗА ПЪЛЕН НЕКАДЪРНИК Е НЕ САМО ЛЮБИМАТА НА ЦЕЛИЯ НАШ СПЛОТЕН КОЛЕКТИВ ДИРЕКТОРКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЕТО ЗАТОВА ТИ НИКОГА НЯМА ПОВЕЧЕ ДА СИ УЧИТЕЛ НЕ САМО В НАШЕТО, НО И В НИКОЕ ДРУГО УЧИЛИЩЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ДОРИ И ЗА МИЯЧ В ОБЩЕСТВЕНИТЕ НУЖНИЦИ НА ПЛОВДИВ НЯМА ДА ТЕ ВЗЕМЕМ ВЕЧЕ ЗАЩОТО СЕ ПОКАЗА КАТО ВЪРЛ ВРАГ НА БЪЛГАРО-РУСКАТА ДРУЖБА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТАКИВА КАТО ТЕБ ВРАГОВЕ ДА ИДАТ ДА ЖИВЕЯТ В АМЕРИКА ИЛИ В ЕВРОПА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НИЕ ЩЕ НАПИШЕМ ПИСМО ДО УНИВЕРСИТЕТА В ЛЕНИНГРАД ЗА ДА ТИ ОТНЕМЕ ДИПЛОМАТА, ВЯРВАМЕ, ЧЕ РУСКИТЕ УЧЕНИ НЯМА ДА ДОПУСНАТ ДА СЕ СРАМУВАТ ПОВЕЧЕ ЧЕ ТИ СИ ВЪЗПИТАНИК НА ТЕХНИЯ УНИВЕРСИТЕТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЩЕ ТЕ ПРИНУДИМ ДА ЖИВЕЕШ КАТО БАБА ТИ МАРИЙКА СМРАДЛИВАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!БЯЛ ДЕН НЯМА ДА ВИДИШ ОТТУК-НАТАТЪК ОТ НАС!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЩЕ ВИДИШ ТИ КОЙ НАРИЧАШ "КОМУНОИДИ"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ПРОКЛЕТ ДА СИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!А ЧЕ ЩЕ ЯДЕШ СКОРО БОЙ, ЧЕ ЩЕ БЪДЕШ ПРЕБИТ ЩАМ СИ СТАНАЛ ТОЛКОВА АГРЕСИВЕН ЧЕ ДЪРПАШ РУСКИ ЗНАМЕНА ТОВА Е НЕИЗБЕЖНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НАШИТЕ УЧЕНИЦИ ПЪК ЩЕ ТИ НАПРАВЯТ МЕЧКА АКО СЕ ПОЯВИШ В ТЕТ ЛЕНИН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!И МИГ СПОКОЙСТВИЕ НЯМА ДА ТИ ДАДЕМ, СЕГА ЩЕ ВИДИШ ЩО ЗНАЧИ ТЕРОР!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЧЕРВЕН ТЕРОР ЩЕ ПРИЛОЖИМ КЪМ ТЕБ ЗАЩОТО СИ ГО ЗАСЛУЖИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Умопобърканите брътвежи на лудата с удивителните!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! са визитната картичка на директорката на ПГЕЕ.
Лудата с удивителните показва нагледно,какви парадоксални изисквания има директорката към учителите - не е важно, че такава особа е за психиатрията, важно е, че е нейна сляпа поддръжничка.
Ако Грънчаров беше изпростял като лудата с удивителните и като нея беше се превърнал в "луд" помазвач на директорката, нямаше да има по-голям и по-добър философ от него за директорката.

Ангел Грънчаров каза...

Към „г-жа директорката“ Искра Йовчева, за която не бих се осмелил да измисля някакво презрително обръщение. Достатъчно ми е да поставя кавички към самото нейно представяне. За налагането да се поставят кавички личи от стила на написаното критично обръщение към мен.

За качествата на определена личност може да се съди от хората и начините, по които го оплюват! Трагичното е, че ниската култура е достигнала до такива равнища, че се кичат с титли от типа ДИРЕКТОР. От културата на такива директори зависи качеството на образованието и възможността като директор да потиска всички, които интелектуално стоят над тях.

Пример за това е горното ми оплюване от „директорката Искра Йовчева“. То напомня твърдението на Радой Ралин, че като плюеш нагоре, плюнката пада върху тебе. Не социалното положение, а интелектуалното равнище е свързано с определянето на ГОРЕ и ДОЛУ според Хосе Ортега и Гасет (испански писател–философ). Опасявам се, че адресатът няма да разбере написаното.

PS: В корените ми няма нищо турско!

Анонимен каза...

Директор на какво? Кое село – щом уж се представяш? И ако толкова добре познаваш директорката, която е уволнила Грънчаров, и говориш за нея като за добра жена (а тя е толкова добра, че всъщност би го убила с голи ръце, ако това беше можеше да направи законно и не се страхуваше!), та ако я познаваше наистина, щеше да й знаеш името, а не да я наричаш „АТаНасова“.

Дано си само ДИРЕКТОРКА, но не и учителка. Защото на какво можеш да научиш децата?! Да преиначават имената, даже до ОБИЖДАНЕ! Погледни си обръщението в началото и се виж като в огледало!