Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 24 януари 2019 г.

Въпреки всичко продължавам да си изпълнявам ролята на възпитател


На едно място във Фейсбук проведох следния опит за диалог с... (разно)(не)мислещи:

  • Иван Ненчев Г-н Грънчаров , ами вие като сте прекарали 4 години от живота си в СССР, учили сте там, дипломирали сте се, говорите и пишете свободно на Руски , към тези ли спадате???
    Напишете отговор...

  • Ангел Грънчаров Комуноидните дебили очевидно дори и този тъй простичък тест не могат да сфанат? :-)
  • Todor Simeonov Комунисти, комуноиди, комуноидни дебили, активисти на БСП, кариеристи, бесни хунвейбини, улични псета!
  • Иван Ненчев Банален става вече всеки ден едно и също- комуноиди, русороби, опаскване от Анастасова, снимане на гозбите, жалване , безработен ...
    • Stoyan Ivanov Иван Ненчев ми някой кара ли те насила да му следиш страницата,а?
    • Иван Ненчев Stoyan Ivanov първо, не помня да се познаваме , че да ми пишете на ‘’ти’’ и второ , всеки има право на мнение , което свободно да изрази ! 🙂
  • Venelin Dimitrov То, не е ли едно и също!?
    • Ангел Грънчаров Пишел съм бил "все едно и също" според въпросните съвсем объркани в ценностно отношение другари. :-) А аз всъщност пиша само за онова, което животът ми сервира. :-) Моят ориентир е животът, реалността, и то именно каквато е. Истината единствено има значение за мен, а не нечии суетни чувства. Защото моята теория е, че за да променим живота (и отношенията си) към добро, трябва да ги познаваме до такава степен, че колкото се може повече хора да се погнусят, да се отвратят от сегашното положение. Тази е моята идея. Този е и смисъл на моята борба.
    • Venelin Dimitrov Ангел Грънчаров Ама, те никога няма да се отвратят от себе си!
    • Ангел Грънчаров Venelin Dimitrov Те най-много от всичко се боят от публичността, т.е. от изваждането на показ на техните мерзавщини. А аз точно това правя. По този начин хем им давам шанс някога, в някой прекрасен ден, сами да се погнусят от своето поведение, хем ги изобличавам, та поне други хора, които не са толкова много заразени с бацила на комуноидността (безличността) и аморализма да имат шанса да се отвратят.
    • Ангел Грънчаров Venelin Dimitrov Вие смятате, че трябва да си мълчим когато гледаме безобразията на комуноидната напаст?!
    • Venelin Dimitrov Ангел Грънчаров не. Смятам, че те няма да се трогнат.
    • Ангел Грънчаров Venelin Dimitrov Те имат доста беден, мизерен личностен потенциал, това са страдащи от скрупули, извратени, болни хора, на които сме длъжни да помагаме. Човещина се иска да показваме към тях.
    Напишете отговор...

  • Venelin Dimitrov Към 10- ти ноември имахме около 1-1,2 милиона членове на БКП. И около 1 милион, забележи ЕДИН милион доносници на ДС! Между членовете на БКП и доносниците, не винаги има покритие. Напротив, ДС търсеха безпартийни, земеделци и т.н.
    • Ангел Грънчаров Така е. Партийните членове на БКП по презумпция си бяха доносници. Затова и тях не ги вербуваше, нямаше нужда да правят това. Доносниците бяха от средите на безпартийните. Та комунистите да владеят и тях. Системата беше безпощадна. Промяната на отношенията, които наследихме от нея, затова е така трудна.
    • Venelin Dimitrov Ангел Грънчаров даже бих казал, че е невъзможно!
    • Venelin Dimitrov Ангел Грънчаров аз съм се отчаял
    • Ангел Грънчаров Venelin Dimitrov Аз пък все още съм оптимист. Вярно е, че нормалните (имащите чувство за чест и недопускащите да бъдат унизявани) хора сме нищожно малцинство, така е. Огромната част от хората вече не усещат даже униженията, което е страшно. Те даже почнаха да обичат унизителите си. Пример за това са тия двама комсомолци, които ме плюят за да се подмазват на властващата директорка, а това са бивши ученици, на които съм преподавал! :-) Представяте ли си, те публично, без никаква скрупул, плюят учителя си по философия само защото се бори срещу една система, на която и те самите са жертви!
  • Venelin Dimitrov Е, как да стане!?
    • Ангел Грънчаров Ще стане. Но се иска да се обединяваме. И да не сме само мърморковци, които нищо не правят, иска се да станем борци за промяната, на дело, на практика, не само на думи.
  • Ангел Грънчаров Как се умълчахте обаче като разбрахте, че скоро ще ви се наложи да давате обяснения в полицията за поведението си! :-) Ето: : https://aig-humanus.blogspot.com/2019/01/blog-post_639.html
    • Иван Ненчев Но според Вас ! Това , че имаме позиция, различна от Вашата и влизаме в дебат с ясно факти , значи , че сме за полицията ли ?! Много жалко , а се борите за демокрация и свобода на словото 🙂
    • Venelin Dimitrov Кой ще дава обяснения!
    • Ангел Грънчаров Venelin Dimitrov Оплювачите... комуноидите, дето си мислят, че другата личност е нищо и затова могат да се гаврят с нея както им скимне. Просто продължавам да си изпълнявам възпитателската задача - понеже училището очевидно се провали в това отношение...

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

2 коментара:

Анонимен каза...

И ти си един възпитател!...Пази Боже!!!

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, не съм Ви упълномощил да ми говорите на "ти". Невъзпитана сте, другарко. Ето какъв добър възпитател съм аз: възпитавам дори и Вас, съвсем невъзпитаната зла нахалница! :-)