Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 6 януари 2019 г.

Покана за дискусия: Моята алтернатива, противопоставена на тезата на журналиста Карбовски и на учителя Т.Теодосиев



Приятно гледане, приятни размисли!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

19 коментара:

Анонимен каза...

Като учител напълно приемам вашите гледни точки за състоянието на образованието ни. Като преподавател и бъдещ психолог аз обаче се възхищавам от методиките на преподаване на Теодосиев и големите му успехи на международното поле. Смея да твърдя обаче, че те важат единствено и само за даровитите деца. Нещо като системата на Сендов едно време!

ХАРАЛАМПИ ИВАНОВ

Анонимен каза...

ХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ВИДЯЛА ЖАБАТА, ЧЕ ПОДКОВАВАТ КОНЯ И ТЯ ВДИГНАЛА КРАК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!КАКВА НАГЛОСТ САМО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ДОКАЗАНИЯ ПО АДМИНИСТРАТИВЕН И ЗАКОНОВ РЕД НЕКАДЪРНИК ГРАНЧАРОВ СЕ СРАВНЯВА МОЛЯ ВИ СЕ С ДОКАЗАНО ВЕЛИКИЯ УЧИТЕЛ ТЕОДОСИЕВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!КАКВО БЕЗСРАМИЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!??????????????????????????КОЙ СИ ТИ БЕ?????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!КАК НЕ ТЕ Е СРАМ ДА СЕ ИЗКАЗВАШ ПО ТИЯ ТЕМИ, ТИ ЗА КОЙ СЕ МИСЛИШ БЕ?????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТИ ПОВЕЧЕ УЧИТЕЛ НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕШ, НЕ РАЗБРА ЛИ ТОВА, ТЪПА ГЛАВО?????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Я ГО ВИЖ ТИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НИЕ В СЕЛОТО, В УЧИЛИЩЕТО СИ НЕ ГО ПУСКАМЕ, А ТОЙ ПИТА ЗА КЪЩАТА НА КМЕТА, ПРЕДСТАВЯ СЕ ЗА НЯКАКЪВ "РЕФОРМАТОР"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!КАКВА НАГЛОСТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТИ ЗА ЧИСТАЧ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ НУЖНИЦИ НЕ СИ ДОСТОЕН, ЩЕ МИ СЕ СРАВНЯВА ТОЙ С ГЕНИЯ ТЕОДОСИЕВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЩЕ ВИДИШ ОБАЧЕ ЧЕ НИКОЙ НЯМА ДА ТИ ОБЪРНЕ НИКАКВО ВНИМАНИЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЗАЩОТО ТИ НЕ СИ ЛИЧНОСТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТИ НЕ СИ И УЧИТЕЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТИ СИ НИКОЙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ангел Грънчаров каза...

Аз смятам, че всички деца са даровити. Деленето на децата на даровити и на недаровити е израз на неразбирането на БЕЗКРАЙНАТА ЦЕННОСТ на човешката личност - в рамките на ненавиждащата свободата авторитарна (недемократична) образователна система. Всяко дете носи в себе си една оригинална и прекрасна индивидуалност, на която трябва да осигурим простор за разгръщане, поле за творческо проявление. И това без свобода просто няма как да стане...

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров напълно сте прав, че душата със своя божествен произход е прекрасна. Убеден ли сте че методиката на Теодосиев ще работи спрямо слабите деца? Убеден съм, че няма да даде резултат и мога да споря тука с вас. Всяка душа има божествен произход и съвсем не смятам да я принизявам. Към другите деца обаче определено трябва да има друг подход.

ХАРАЛАМПИ ИВАНОВ

Ангел Грънчаров каза...

ХАРАЛАМПИ ИВАНОВ Теорията Ви е дискриминационна, не зная дали го усещате. :-) "Другите", "слабите" деца може да са слаби в областта на физиката, но са силни в нещо друго, примерно във физкултурата, пеенето, рисуването и прочие, защо трябва да ги определяме като "слаби"?! При Теодосиев не отиват "силните" в умствено отношение ученици, а тия, които имат влечение към природните науки. Теодосиев нищо не може да постигне към едно дете с талант в обрастта на изкуството, да речем, защо това дете да го определяме като "слабо"?!

Анонимен каза...

Карбовски и Теодосиев са наплно прави, смятам.

Анонимен каза...

Има просто глупави и мързеливи деца. Боклучав материал тоест. Няма нищо дискриминационно във фактите. Време е да пораснете.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, "боклукчав човешки матрьял" изначално няма, такъв матрьялът става в резултат на калпавото ви и сгрешено "образование" и "възпитание". Ето Вие самата сте такъв един продукт на въпросната система, т.е. сте станала таман такъв човешки боклук.

Анонимен каза...

Хайде, хайде. Не се горещете толкова. Не приемайте всичко толкова лично и толкова емоционално. Като жена сте, мама му стара. Само емоция, никакво рацио.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, започнахте да ме цитирате. Поне посочвайте първоизточника. А на отворена да ми се правите се разбрахме, че е тъпо. Мама му стара, нищо не научавате. Искате да се прочуете като най-тъпа ли? :-) Най-тъпа, но за сметка на това най-упорита. Тъпа, но упорита...

Анонимен каза...

Не знам дали това не се дължи на злополуката, която преживяхте преди известно време, когато претърпяхте черепната операция. Преди сякаш не бяхте чак толкова обладан от емоцията. Може просто да е от възрастта. При повечето старци е така.

Ангел Грънчаров каза...

Очевидно е само това, другарко, че моята личност е заседнала като рибя кост в гърлото Ви. И защо е така, другарко, защо не можете да преглътнете съществуването ми? Нима е толкова трудно да освободите сърцето си от веригите на злобата и завистта?! Станахте за резил и на котките по улицата вече. (Това, че си мислите, че криете личността си, не Ви помага, напротив, още повече се излагате така!) Ха сега изпейте една съветска песен да се успокоите малко, че ми стана мъчно и за Вас. Дни и нощи все за мен мислите, другарко, ще помисли човек, че сте се влюбила в мен... :-)

Анонимен каза...

Ето, пак за любов, за чувства говорите. За емоции. Всичко друго е несъществуващо за вас. :-(

Ангел Грънчаров каза...

Това, че сте неграмотна, не Ви оправдава като дърдорите идиотщини. На чувствата, другарко, дължим своята ЧОВЕЧНОСТ, без тях нема да сме човеци. (Теперь разбирате ли защо сте толкова уродлива в туй отношение, за вас специално туй нещо не важи!) Четете, другарко, информирайте се, мога да Ви препоръчам моята книга ЖИВОТЪТ НА ДУШАТА: ПСИХОЛОГИЯ, тази моя книга има вече пет издания в многохиляден тираж. Комуноидното зомби е такова щото душата му се владее от една-единствена емоция: злобата (към всички, които са човеци и на тази основа го превъзхождат безкрайно). Вие сте бляскав пример в това отношение. (За консултацията, която Ви давам, можете да ми се издължите като преведете съответната сума пари в банковата ми сметка.)

Анонимен каза...

Има логика в думите ви. Каква точно е "съответната сума пари"? Нямам нищо против да ви я изпратя, ако е в границите на разумното. Знам, че сте в трудно фискално положение.

Ангел Грънчаров каза...

Ами Вие преценете. Всичко тук е на напълно доброволна основа. Не става дума за сделка. Ний уважаваме свободата, нали така?

Анонимен каза...

Добре. Веселието, което ми доставихте, струва, според мен, поне 80 стотинки. Смятам, че и за двама ни ще е най-удобно, ако ги оставя при ония 41 лева, които така или иначе са си ваши. Вече са 40 лв и 80 ст.

Поздрави

Ангел Грънчаров каза...

Извратените Ви удоволствия, другарко, не вълнуват никого. Искате да кажете, че си признавате, че сте служителка от ТЕТ Ленин? :-) Пак сте много зян със смятането, как изобщо успяхте да завършите трети клас като не умеете да смятате?!

Анонимен каза...

Чудесен анализ, българското училище и държавното висше образование са едни от последните авторитарни крепости. Между стените на които не се пролива венозна кръв, но още по-страшно- пролива се духовна кръв. Българското училище е фабрика за формиране на несвободни индивиди, а тези които имат заложби и стремеж към свобода биват деформирани безжалостно. Зная че повечето злостни коментари тук са на деформирани ученици от ТЕТ Ленин, когато завършат те ще бъдат дипломирани слагачи, лъжци и подлезурковци, ще са готови на абсолютно всичко за да успеят в социалната стълбица. Системата такива харесва и поощрява. При нас също бе така, преди 25 години в езиковата гимназия. Но тогава не бяхме така инфилтрирани от слагаческата зараза. След това, пред очите ни се случи, подмолно, угодници на властта завладяха училищните управи и с тях дойде този противен дух на сервилност. Сегашните директори целуват ръка на властта, но си връщат за унижението ( в себе си знаят че са обезчестени) на тези които са под тях, като изискват тотално раболепие. Тези индивиди са едни от най-вредните и зли в историята ни. Те са карцином за обществото. Я.М