Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 24 януари 2019 г.

Как ние, гражданите, можем да подкрепим ПОтв - истински свободната и гражданска телевизия на България?



СТРАШНА НЕСПРАВЕДЛИВОСТ: Току-що създадената Българска "свободна" телевизия (е, тя не е свободна де, ами е всъщност социалистическа - това е телевизията на БСП!) мигновено беше включена за национално разпространение от абсолютно всички доставчици, а Пловдивската обществена телевизия, която съществува от повече от 20 години и доказано, на практика, е наистина свободна - тя е напълно гражданска и демократична! - телевизия, е дискриминирана от същите тия доставчици, които не й позволяват национално разпространение!!! (И я изнудват за огромна, за непосилна такса за разпространение, докато другите телевизии ги разпространяват напълно безплатно!) Въпрос само на пари ли е това?

Знаем че, противно на всякаква логика, наште социалисти са твърде богати, сред тях има и милионери-милиардери, има и олигарси, а и много руски пари, предполагаме, получават най-верните нашенски слуги на СССР и на Русия! Или е показателно за това, че у нас положението със свободата на словото е катастрофална, т.е. такава западна либерална лигавщина като свобода на словото (и на медиите) излиза, че у нас практически няма?!

Ето, аз в случая ви давам такъв един красноречив пример с новата телевизия БСТ! Ами руската ПРОПАГАНДНА телевизия АЛФА на руската "патреотично-националистическа" партия АТАКА също има национално разпространение от абсолютно всички доставчици: дали за това нещо руските другари си плащат или просто самите доставчици имат до такава степен силни проруски симпатии, че да им подаряват разпространението съвсем без пари?! Същото е положението и с партийни телевизии като СКАТ и други такива, а на ГЕРБ пък практически са всички останали телевизии, най-вече най-големите, най-богатите, които, разбира се, служат на управляващата партия не безкористно, не защото Боко и Цецо (и Цецка) са им толкова симпатични, а защото управляващата партия има най-много пари - и затова може най-щедро да си плати пропагандата в своя полза, която тия телевизии с удоволствие й правят.

Но най-плачевно е положението с т.н. "държавна обществена телевизия" у нас, с националната телевизия БНТ, която не само че всеотдайно служи на пагубното олигархично статукво, не само че обслужва чисто партийния интерес на управляващите (въпреки че се финансира от нашите, на данъкоплатците, пари!), но и след като руското мекере Кошлуков (доскоро шеф на руската телевизия АЛФА) стана програмен директор на БНТ, в тази телевизия изчезнаха решително всички признаци на някакъв културен, идеен или ценностен плурализъм и тя все по-определено придобива облика на чисто партийна телевизия, която откровено, безскрупулно обслужва мутро-мафиотско-олигархичното статукво у нас - и служи на укрепването на авторитаризма на Бойко Борисов.

Ето днес във воденото от мен предаване "На Агората..." по ПОтв ще поставя за дискусия със зрителите тия всичките въпроси. Предаването започва от 11 часа и се излъчва и онлайн на страницата на ПОтв във Фейсбук. Главният въпрос, който ще обсъждаме, е този:

Как ние, гражданите, можем да подкрепим истински свободната телевизия на България?

(Ще помисля за по-кратка версия на същия този въпрос, та да може да се изпише на екрана.)

Темата е такава, щото е факт, че единствената истински свободна и напълно гражданска, т.е. изцяло демократична, а това значи и действително обществена телевизия, както и подобава за нашите абсурдни условия, е най-бедна, а е най-бедна защото парите на същите тези данъкоплатци, на същите тия граждани отиват за пребогата и изключително щедра издръжка на менте-обществената държавна телевизия (обслужваща интересите на олигархията, на властващия политически мастодонт ГЕРБСП!), а пък за телевизията, която върши цялата тази обществено и граждански полезна работа, не не отива АБСОЛЮТНО НИЩО, нито общината на Пловдив, нито българската държава не дава и лев от нашите пари, от парите на данъкоплатците!

Ето, това е пълна аномалия, това е изцяло несправедливо!!! Как тогава ний, гражданите, като сме най-ощетени, можем да спомогнем, та въпросната аномалия и несправедливост да бъдат премахнати (та нали ако ПОтв поне се разпространяваше из цяла България, ако й беше осигурен национален достъп, то ситуацията в нашия обществен живот щеше да бъде съвършено друга, коренно различна - в сравнение със сегашното плачевно състояние!)?


Ето още един красноречив пример: БНТ има свое регионално пловдивско студио, щедро издържано от нашите, на данъкоплатците, пари; някой да е чул за някакво свястно предаване, което тия храненици на държавата да са направили?! Не сте чули, нали така? Няма и да чуете. Значи какво излиза в крайна сметка?

Излиза ето какво: Пловдивската обществена телевизия на практика, на дело върши, изпълнява цялата тази работа по изразяване и защитата на същинския и коренния граждански интерес, и прави това изцяло БЕЗВЪЗМЕЗДНО, "про боно", "за идеята", за благото на обществото, и то, подчертавам, без да получава абсолютно нищо в замяна, а същите тия пари на данъкоплатеца, чиито интереси, казахме, изразява ПОтв, заминават, кой знае защо, за... БНТ и за такива паразитиращи с нашите пари структури като т.н. регионални държавни студия или телевизии?!

Е, тази аномалия смятам, че трябва някак да бъде поправена! Истински обществената телевизия ПОтв трябва да получава някакъв дял от нашите, на данъкоплатците, пари - щом като върши вече толкова години работата по защитата и изразяването на нашите интереси! Значи "има нещо гнило в... Дания", има нещо гнило в цялата тази уредба на нещата около "обществената" държавна телевизия!

И тази аномалия и несправедливост няма да бъдат поправени ако не се намесим ний, ощетените, ний, ограбените, ний, данъкоплатците!

Какво реално можем да направим ли?

Ето за това ще поговорим днес. Аз не смятам, че не можем нищо да направим и трябва безмълвно да наблюдаваме грабежа на нашите, повтарям, пари!

Толкова засега, останалото ще го кажем в самото предаване, тук само исках да поставя проблема достатъчно релефно.

До скоро! Ще се видим в предаването! Заповядайте, вашето мнение силно ме интересува!

И знайте: вашето мнение има значение (противно на това, което си мислите: щото още не сте доосъзнали истината по този въпрос)!


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

8 коментара:

Анонимен каза...

ХАХАХХАХАХАХХАХАХАХА!!!!!!!!!!!!!!!!!УГУУУУГГГГААААААААААА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТОЗИ НЕКАДЪРНИК ГРАНЧАРОВ СЛЕД КАТО "ОПРАВИ" ОБРАЗОВАНИЕТО И ПОЛИТИКАТА СЕГА СЕ ВПУСКА ДА ОПРАВЯ И ТЕЛЕВИЗИИТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТОЙ ЗА КАКЪВ СЕ МИСЛИ БЕ?????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!НЕ ВИЖДА ЛИ ЧЕ НИКОЙ НЕ МУ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ???????????????????????ЦЕЛИЯТ НАШ СПЛОТЕН КОЛЕКТИВ СТОИ ТВЪРДО ЗАД ЛЮБИМАТА НИ ДИРЕКТОРКА И НЯМА ДА ДОПУСНЕ ГРАНЧАРОВ ДА СЕ ВЪРНЕ ПРИ НАС ЗАТОВА ДА СИ ОБИРА КРУШИТЕ И ДА ЗАПОЧНЕ ДА СЕ ЗАНИМАВА САМО С ТЕЛЕВИЗИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!И ТО БЕЗ ПАРИ НЕКА ДА РАБОТИ ТА ДА РАЗБЕРЕ КАКВА ХУБАВА РАБОТА Е ИЗПУСНАЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТОЙ ДОБРЕ СИ ПАРАЗИТИРА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ ГОДИНИ НАРЕД НО ДОБРЕ ЧЕ ДОЙДЕ СПРАВЕДЛИВА ДИРЕКТОРКА КОЯТО ГО ИЗГОНИ ЗАВИНАГИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НИЕ СМЕ ЩАСТЛИВИ бЕЗ НЕГО И НИКОГА НЯМА ДА ДОПУСНЕМ ЗАВРЪЩАНЕТО МУ ПРИ НАС!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НИЕ НЕ ЩЕМ ДЕМОКРАЦИЯТА МУ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НА НАС СИ НИ Е ХУБАВО БЕЗ ГРАНЧАРОВСКАТА ПРОКЛЕТА ДЕМОКРАЦИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Понякога се чудя как може да си толкова дебел и тъп? Явно е от хилядите кофи, с лагйна които си ял, ядеш и ще продължаваш да ядеш. На ПОТа собствениците, са от същата черга, като теб - бивши комунисти, и в последствие перачи на червени пари. Евгени се е хвалил насам - натам как си пази партийния билет, а за другия не ми се коментира. На Евгени жена му, при покръстването на турците, първа стана да си смени доброволно името, в името на партията. Това нещо наречено "телевизия" не може да се гледа, защото от некадърност и гъзолизничество, въпросните господа си изгониха спонсорите и сега се налага да просят и да духат супата. Не може да сравнаваш тази пародия с БНТ или с която и да е друга телевизия, защото връзката се къса а думата телевизия. Двамата перачи ги изгониха от въпросния ТВ център през 91-ва и започнаха да се занимават с частен бизнес, без да имат никакъв капитал. Откъде ли дойдоха парите? Дойдоха от там, че бившите комунисти и ченгесари, станаха радетели за демокрация и капитализъм, също като теб. За ТВ центъра в Пловдив, мога д акажа от това което съм гледал, че поне има картина и звук и някои интересни неща. А иначе що се отнася до плащането на данъци, какви данъци плащаш ти, и какво издържаш, че да говориш по такъв начин?

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, давай, що спря, продължавай да изливаш бясна отровна пяна от устата си! Не спирай! Излей си цялата душа, другарко! Хубаво е че толкова много ни мразиш. Аз ти казах, че немаме нужда от това да ни правиш комплименти, ама щом настояваш, продължавай все в тоя дух!

Bacho Кольо каза...

Откъде БСП има пари за телевизия? Ами много просто - от държавната субсидия, т.е. от теб и от мен.
Почти 11.50 лв. на всеки получен глас, това е чудовищно ограбване на българите и преливане на национален ресурс в партийните каси. ГЕРБ, БСП, ДПС това са партии-милионери, които разходват нашите пари за свое удобство.
Тека само да напомним, че когато в предишния парламент депутатът от БКП Г. Кадиев предложи десетократно намаляване на субсидията всички дружно се възпротивиха. Включително и твоите съпартийци - лицемерите десни соросоидчета, които тогава служеха за подпора на ГЕРБаджийската шайка.

Ангел Грънчаров каза...

Таман си помислих "Тоя Колю какво прави бе, изказва се против Партията-Кърмилница, как е възможно това?!", но за щастие ти се сети да плюнеш и връз ДСБ, тъй че сичко е теперь наред, Партията-Кърмилница ще ти прости прегрешението заради тъй "достойната" постъпка...

Анонимен каза...

Вчера и днес погледах тази телевизия - БСТВ. Телевизията е добра и направена професионално. Интелигентни и приятни водещи. Разумни коментари. Според мен заслужава да се лови в цялата страна. Една от малкото качествени телевизии.

Ангел Грънчаров каза...

Къде я гледахте, другарко? Дайте адрес, на който и ние можем да я гледаме. За да видим и да се наслаждаваме как партийните Ви другари лъжат като за последно...

Анонимен каза...

Онлайн не можете да я гледате, другарю. Може само с кабел.