Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 23 февруари 2019 г.

Русия е нанесла най-големите злини и щети на България през последните повече от 100 години!


Mihail Pargov, 15 февруари 2016 г.:

Понеже съм "продажен боклук", искам да кажа само няколко факта на всички "патриоти", които развяват руски знамена:

1) Цар Александър II се нарича Освободител, защото е премахнал крепостничеството в Русия;
2) През ПСВ Османската империя и България са съюзници, а Руската империя ни е враг;
3) Онези руснаци, които са ни освободили, са били избити от комунистите през 1917-а(преди 100 години);
4) През ВСВ отново сме врагове с комунистите от СССР, които обявяват война на България, и ни окупират 1944 година;
5) С помощта на същите комунисти, докато сме окупирани(1944-1947), са избити хиляди българи;
6) В годините след освобождението България не отстъпва по нищо на останалите европейски държави, което не може да се каже за последвалите 45 години, след 1944-а;
7) През 2015-а години руснаците в България са вече над 400 000. А от 1-ви март, ще си имат и официална национална телевизия, излъчвана от България.
8) Понеже "земя пропита с кръв не е за продан" ще дам за пример Комплекс Камчия - "Собственик на дружеството е Правителството на град Москва.". Путинофилите имат ли проблем с това или там земята не е "пропита с кръв"?
9) Вече има паравеонни организации, от путинофили, които набират войници и ги обучават в чужбина, коя е "чужбината" мога само да предполагам. Мирише на военен преврат, а ДАНС спи...

Не знам дали има друга страна, която да ни е нанесла повече щети, през последните 100 години.

Ако може да спрем да се кланяме на "братушките" и хубаво да помислим кои са "продажните боклуци".

П.П. Колкото до православието - най-голямата джамия в Европа е една от 5-те джамии в Москва. #путинAкбар.



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

19 коментара:

Bacho Кольо каза...

Нима фактът, че Александър Втори е освободил руските крепостни, му е попречил да освободи и българите от османски гнет?!?
Такава логика може да извади само завършен фашизоид с размътен от русофобия мозък.

Да, руснаците го наричат Цар Освободител заради отнемането на крепостното право.
Да, българите го наричат Цар Освободител, заради освобождаването на България от петвековното османско владичество.

Bacho Кольо каза...

2. През ПСВ Русия не ни е враг, а Кобургът, след едногодишно забавяне и колебания, вкарва България във войната на страната на сили, срещу които Русия воюва.

Bacho Кольо каза...

3. Ти в Долна баня елементарна математика учил ли си?
На колко години са били през 1918-1919 година руските войници, които през 1877 г. са били на 30 години?!? Защо не се замислиш малко, преди русофобския ти мозък да роди поредната идиотщина?

Ангел Грънчаров каза...

Колю, душо русофилска и комунистическа, ти не разбра ли, че този текст не съм го писал аз, а съвсем друг човек? Щом и това не си разбрал, какво има да говорим за останалите ти тъй умни суждения?

Анонимен каза...

Каква пародия - бълхàрите, значителна част от които са с турски имена, искаха... да сменят имената на турците !!!

Ето примери, а са хиляди: Камбуров (гърбица), Домусчиев (прасе), Фандъкова (лешник), Узунов (дълъг), Кабакчиев (тиква), Арабаджиев (каруца), Дертлиев (болеcт), Мутафчиев, Калайджиев, Папазов и т.н, и т.н...

То преди да сменяте на турците имената, те май бяха сменили ваште – a по-точно е, че бай Ганьо сам си ги прие тези имена, че и досега е така вече 140 години, че и се пъчи с тях и най-често не знае откъде са... Oт EU ca cигурно...

А. от Австралия

Ангел Грънчаров каза...

Първите ни "патреоти" Каракачановый, Сидерович, Джамбазкий и так далее са все с турски фамилии.... идеоти от класа, иначе казано!

Ангел Грънчаров каза...

Апропо, не българите са искали да сменят имената на турците, а комунистите. А те не са българи...

Bacho Кольо каза...

Ти не беше написал и фалшификатите, които русофобските фашизоиди туряха в устата на Левски, ама с най-голяма готовност ги публикуваше допреди година. Въпреки, че те предупреждавахме.

Bacho Кольо каза...

" Понеже "земя пропита с кръв не е за продан" ще дам за пример Комплекс Камчия - "Собственик на дружеството е Правителството на град Москва."

Само че за да купят земята около Камчия, руснаците изсипаха маса пари и направиха чуден детски комплекс.
А кажи какво дадоха дадоха САЩ за базата в Ново село, та я напълнихме с наркоманчета от Тексас и неграмотни гамени от Аризона!
Кажи, бе фашизоид нещастен!

Анонимен каза...

Обичам Русия и се гордея със славянския гений.

Ангел Грънчаров каза...

Колю, значи за пари, по твоята логика, вий, русоробите, сте способни да си продадете не само родината, но и собствената майка, нали така излиза според твоята логика?! Дали били много пари руснаците и по тази причина имали пълното право да владеят българската земя в Камчия, това е твоето тъй умно изказване. Американците нищо не били ни дали, тъй ли? И какво е станало в туй Ново село, да немаш некакви халюцинации, какви са тия наркоманчета и негърчета от Америка, аз за първи път чувам от теб тия глупости?!

Ангел Грънчаров каза...

До другарката, дето се гордее със "славянския гений", едно малко въпросче:

Другарко, а бихте ли опитала да обясните в какво се изразява този "славянски гений"? За "българския гений" Елип Пелин писа, че това бил геният на завистта, а ми е интересно да науча от вас до какво се свежда т.н. "славянски гений"? Да не е гений на... лоченето на водка?!

Анонимен каза...

Достоевски, Толстой, Гогол, Хомяков, Херцен, Чайковски, Стравински, Солженицин...

Ангел Грънчаров каза...

Ленин пропуснахте да споменете, другарко. Той също е славянският гений...

Анонимен каза...

Негативен, заслепен от омраза, човек сте вие, Грънчаров. Досущ като Ленин-единственият, който познавате. Ако сте имали най-малък досег с руската култура, щяхте да разберете за какво говоря... Значи, Хитлер може ли да бъде представетел на германския гений. Оф, безсмислено е въобще да се говори, с вас.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, забравяте, че аз съм възпитаник на руската култура. Завършил съм Санкт-Петербургския университет. Вие вероятно сте завършила рабфака към Смолянския педагогически институт. Вие ли на мен ще ми казвате какво е руска култура?! Смешна сте, другарко! Или за немска култура ще говорите на мен, възпитаника, почитателя и последователя на немската философия?! Що не идете да правите лекции по комунизъм в психиатричната клиника в Раднево?

Анонимен каза...

Омразата, господине, омразата ви идва в повече. От тоя парцал тука, вашият блог, лъха само омраза и злоба. Ако бяхте научили нещо от престоя си в Ленинград, нещо освен омраза, щяхте да сте чували за страдание, любов, и мир: руският гений е ненадминат в това, Достоевски и Толстой са достатъчни... иначе, ако бяхте толкоз наясно с германската култура щяхте да имате дисциплина на мисълта и емоциите... няма и помен от германска и руска култура във вашия блог... всичко е болшевизъм прикрит зад някаква аморфна идея за свобода: анарихзъм по-скоро, и пост-комунистически бяс... толкоз.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, нивото на "разсъжденията" Ви е сравнимо с това на "учените" от Пернишкия университет. :-) Личи си че не сте чела нито една книга нито на Достоевски, нито на Толстой, нито на Чехов, нито на който и да било друг руски автор. Най-много да сте чела извадки от "Малая земля", нали познах? :-) Другарко ма, забравихте това, че болшевизмът е руско изобретение! :-) Апропо, русофилките като Вас самата нали твърде много обичате всичко руско, как така си позволявате да демонстрирате непочитане на руския комунизъм?! Или се преструвате на "модерна"? Ама се оплетохте като кокошка в кълчища! :-)

Другарко, така сте извратена душевно, че всичко във Вашето възприятие е точно обратно на реалното: истината за Вас е "лъжа", а лъжата - "истина". "Злобно" или "зло" за Вас е тъкмо доброто, а "добро" - злото и злобното. Неадекватна сте тотално на живота. Което и показва, че сте обречена. Засега само сте смешна и жалка.

Анонимен каза...

Допреди 9-10 години не бяхте такъв, Грънчаров. Тогава можехте да водите от време на време диалог. Упадъкът ви е зрелищен и тъжен...