Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 14 февруари 2019 г.

По въпроса за преобразяването на "Альоша" в паметник на Апостола на българската свобода институциите захванаха играта "Прехвърляне на горещия картоф"!


Групата български граждани, които се борим да изтрием петното на позора от лицето на Пловдив (паметникът "Альоша"), получихме горното писмо от администрацията на Министерския съвет.

Ето как за това пише и г-н Николай Димов, който също е получил отговор от същия адресат: Коя е втората инструкция отговорила на въпроса за смяна лика на паметника "Альоша" с лика на "Васил Левски"?

Борбата продължава. Въпреки че институциите, както сами забелязвате, почнаха да си играят любимата игра: прехвърляне на горещия картоф от ръка на ръка! Но всичко в тази държава зависи от това какви сме ний, гражданите, и най-вече какво правим, нали така?!

Да, всичко в държавата ни зависи от това какво правим ние, гражданите!


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

3 коментара:

Анонимен каза...

Трябва да прочетеш Запорoжци пишат писмо на султана... Чел ли си го въобще, се питам !??....

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B8%D1%81%D0%BC%D0%BE_%D0%BD%D0%B0_%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B6%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5_%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8_%D0%B4%D0%BE_%D1%82%D1%83%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F_%D1%81%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B0%D0%BD

ЗАПОРОЖКИТЕ КАЗАЦИ ДО ТУРСКИЯ СУЛТАН

Ти, султане, дявол турски, на проклетия дявол брат и другар, и на самия Луцифер секретар! Какъв по дяволите рицар си ти, като не можеш с гол гъз таралеж да смачкаш? Дяволът сере, а твоята войска яде. Няма да успееш, кучи сине, синовете християнски под себе си да имаш, от твоята войска не се боим, по земя и вода ние с теб ще се бием, да ти ебем майката.

Вавилонски готвач, македонски водонос, ерусалимски пивовар, александрийски дерач, на Великия и Малкия Египет свинар, арменска свиня, подолски злодей, татарски колчан, каменецки палач, на целия горен и долен свят шут, а за нашия Бог – глупак, на самата аспида внук, а на нашия хуй – кука. Свинска мутра, конски гъз, месарско псе, непокръстена тиква, да ти ебем мамата.

Ето така ти отговарят запорожките казаци, нищожество! Не си годен дори на християните свинете да пасеш!

Датата не знаем, защото календар нямаме, месецът е в небето, годината е в книгата, а денят у нас е като при вас, за което цуни по задника нас!

Подписали: Aтаман Иван Сирко с цялата запорожка войска

----------------------------------------------------------------------------------------------

Посланието на Альоша от хълма е едно, както към всички дребни риби: Раята отдолу тряа да слуша, докат не... стане голяма като Русия и победи султано.

Че иначе ще слуша султано, ама момент, Русия харесва тази територия (BG), там живее гламаво племе, но нема значение... Русия рита турски задници в 14 войни, що пък да не направи и 15-та?

А Ангел ли, мани го... Ще напише там нещо философско и ще спре както Сюлейман Велики, така и наште танкове...

Румчо Радев ще ни съдейства, само да бръкнем в Бълхария и 50% са предатели дедовъльовци, готови да ни съдействат...

Другите 50% са предатели дедовъльовци, готови да съдействат на Запада, предвид на илюзорните си схващания за него и късата си памет за Берлинскиo конгрес 1878...

Е че къде е тогава Бълкхария? Аз отдавна казвам, че такава измислена държава няма, но нека бъда честен - Слав Триф го каза преди мен, свака част !

https://www.youtube.com/watch?v=LA8lyQoxGgw

Ho стига по балкански, ето ти малко кOлтура и една песен от 1952 (!!) за традиционното ястие Jambalaya в Луизиана...

Певицата (Karen Carpenter) умира на 32 в резултат от самопричинена анорексия, вяpвайки на безумни "авторитети" по диети...

Не само в Бълхария имало шматки, а?...

https://www.youtube.com/watch?v=-4o86juvMEE

P.S. Казвам дедовъльовци, но съм забравил май простотията на голяма част от читателите ти, особено по-младите, обезобразени от "образованието" - те не знаят какво е това...

А. от Австралия

Ангел Грънчаров каза...

Български народ ще почне да има от момента, в който ний, българите, се освободим от тъй унизителното си робско преклонение и клечене пред новия си поробител: руския империализъм!

Анонимен каза...

Не можеш да се освободиш от преклонението, това е злата съдба на малката страна-сателит - той трябва да следва орбита... Сега си решил че орбитата Европа е прекрасна, но нима не беше така и 1941 когато решиха че Хитлер е прекрасен?... Много хубаво започваш с Финландия, но се огледай, има безброй малки страни - и не се прекланят пред никого... Просто в БГ живее туския ген, кажи му аго да му е драго... Така работят и досега... Не знам как една свръхсила като Русия може въобще да чуе тия робски лиги ваши, наистина... А мързела ви е еднакво противен по всички посоки на кълбото, ОК?... Капитализма вкара в пътя безумни страни като Чили и Гърция, че малка селяндурска Бълхария ли няма? Ще ще...