Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 7 февруари 2019 г.

Комунистически идиотщини: "Махнем ли Альоша, щял да избликне... вулкан - и Пловдив щял да загине подобно на Помпей!"


Хълмът Бунарджик бил вулкан, а Альоша бил нещо като запушалка; махнем ли Альоша, вулканът щял да избликне и Пловдив щял да загине подобно на Помпей! :-)

Това е най-новата, но за сметка на това твърде пищна комунистическа дебилщина, която зрителите на Пловдивската обществена телевизия днес имаха щастието да чуят!



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

8 коментара:

Анонимен каза...

Посочете една балканска страна с толкова много паметници на окупаторите?

Тодор Трендафилов

Ангел Грънчаров каза...

Тодор Трендафилов В нормалните страни паметници в прослава на окупаторите (наричани "освободители"!) просто няма и не може да има... такива има само в дебилизираните от комунизъм страни!

Bacho Кольо каза...

Идеята да се разруши Альоша е фашизоидна.
Идеята да се префасонира Альоша на В. Левски е олигофренска.
Само завършен дебил, може да иска паметник на Левски от каменни отпадъци.
А бе , патриоти самозвани, направете един истински паметник на Левски.На ново място, по нов , съвременен проект.
Нали за вашите объркани фашизоидни мозъци истинският спасител на Европа - незнайният съветски войн е окупатор и поробител. Как от него ще правите Апостол? Като ходите да поднасяте цветя в нозете му, няма ли да ви облъчва злокобна комунистическа радиация?!?

Бхти и шизофрениците несретни!

Ангел Грънчаров каза...

Леле, Колю, как се изложи с туй писание! Радиация викаш ще ни облъчва един ден! Това проклятие ли е? Ванга какво казва по въпроса? Питай Нешка. Путин вече информиран ли е? А Мадуро ще даде ли едно рамо? Значи вече сме фашизоиди? Левски и той ли е фашист? Тцъцъ...

гАд каза...

Европата е едно, но нас от нищо не са ни освобождавали, а и са ни окупирали.
И паметника е на един окупатор държащ автомат над главите на пловдивчани.

Ангел Грънчаров каза...

Европа ли ни е окупирала, Гад? Не се разбира, кажи го по-ясно. Трябва или не трябва да държим на най-високото място в Пловдив паметник на своя окупатор? Този е въпросът?

гАд каза...

Кое не се разбира? Отговарям на Бачо Колю, той говори за освободителите на Европа. Но пропуска малката подробност, че ние не сме били окупирани от немците. Че сме съюзници с немците и реално губим войната. Та е странно да имаме паметник на войника от когото сме изгубили, а след това и сме били окупирани от същия войник.
Имаме паметник на окупатор държащ автомат над главите на пловдивчани.
Не е ли е ясна позицията ми ?

Анонимен каза...

ЕС е новият СССР. Това вече от никого не се отрича. Апаратчиците му не са избрани на избори и желаят да наложат еврогейско-джендърска диктатура.