Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 29 март 2019 г.

Запис на предаването "На Агората..." от 21 март 2019 г., темата е: На какво ни учи Христос?



Приятно гледане, приятни размисли!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

5 коментара:

Анонимен каза...

Господин Грънчаров, в това предаване правите нещо недопустимо, обвинявате директорките на тета че били сектантки, представителки или поклоннички на сатанинска секта от Америка. Това е много сериозно обвинение. Давате ли си сметка, че те могат да Ви съдят за клевета? Готов ли сте отново да плащате огромни парични обезщетения за нанесените им морални вреди ако не успеете да си защитите тезата в съда? Мисля че постъпвате лекомислено. Даже и това че сте в тежко положение в момента не Ви оправдава. За всяка своя дума ние ще отговаряме, даже съдебно. Помислете и върху това. Най-доброжелателно Ви го казвам. Страх ме е че още повече ще загазите.

Анонимен каза...

Ангеле, ние не сме осведомени за датите, но изпращаме (макар и със закъснение) нашите поздравления и пожелания) Разбираме чувствата ти, защото и ние сме от твоята страна на борбата ти за по-добро образование, стремеж към което българите задължително трябва да имат, за да запазят България (която уви, се топи!).Ние двамата имаме общо отдадени 90 години на образованието, и си надяваме поне у някои от нашите бивши ученици да са останали не само знанията, които сме давали, но и философията, която сме изповядвали! Още веднаж - ПОЗДРАВЛЕНИЯ и нека не се косим заради пороците на другите, и да доживеем до библейската възраст, за да станем свидетели докъде стига света!

Иванка Топалова

Анонимен каза...

Според мен е излишно да се драматизира толкова. Ето, здрав сте, намерихте си нова работа, значи нещата не са зле. Много хора сменят професията си. Не е трагедия. :)

Адриана Янкова

Анонимен каза...

Напротив, трагедия е. Ето че сама не умеете да правите разлика между добро и зло. Аз съм учител. Цял живот съм работил това. Сега съм поставен в унизително положение. Вие не можете да осъзнаете това. Което говори зле за Вас. Опитайте се да се поставите на моето място. Когато някой се гаври с Вас, Вие се радвате, толкова ли са Ви извратени реакциите?!

Ангел Грънчаров каза...

Не съм обвинил директорките че са сектантки. Аз разсъждавам, че не мога да си обясня мотивацията на тяхното поведение, в което няма нищо човешко. И правя допускане. Просто ги провокирам към отговор, към разговор. Защо трябва да се съдим като можем просто да изясним въпроса чрез дискусия? Те имат пълното право да се защитят авторитета. Но не правят нищо по този въпрос. Което не говори добре за тях.

Ето, аз направих едно друго допускане, което изцяло оневинява директорката на ТЕТ Ленин, аз просто допуснах, че тя просто е изпълнила нареждане отгоре да ме опраска. Но възниква въпроса: кой й е наредил това? По политическа линия ли й е наредено или по някаква друга? Може би по линия на ДС? Или просто някой чиновник от МОН й е наредил да ме опраска, обещавайки й закрила от МОН? Питам, разсъждавам. Кой е казал, че да се разсъждава е забранено у Нашенско?

Ето, питайки, аз й давам шанс да каже коя е истината според нея. Просто защото не ме харесва ли ме опраска, просто защото ме мрази ли ме опраска? Но това пък е злоупотреба с власт по чисто субективна и емоционална причина, явно тя е робиня на своите емоции, а това е много опасно за един ръководител. По-добре е такъв ръководител сам да се откаже от поста си. Но това няма как да стане. Ами отговорните висшестоящи лица защо стоят със скръстени ръце?

Аз обмислям сега акция в София, пред сградата на МОН - да искам оставката на министъра за проявено безхаберие по моя казус. Ще стоя като Босия ако трябва цяло лято там. Ще видя какво какво ще правя, още не съм решил. Но едно е сигурното: че няма да се примиря, че няма да престана да се боря с безобразията на властващите в сферата на образованието. Ще продължа да се боря за промяна в образованието. Ето защо победата на директорката на ТЕТ Ленин се оказа пирова. Сега тя не ми остави друг вариант освен да се боря за нейната оставка, за уволнението й.

Новият директор на ТЕТ Ленин ще трябва да й оправя бакиите. Този е моят единствен шанс. Ще направя нужното да обясня на гражданите, че ако не ме подкрепят, ако не ми помогнат, те ще са най-голямата жертва на безобразията в сферата на образованието. Защото истинската жертва са техните деца и внуци, те са големият потърпевш. Толкова е просто това. Нима не се разбира?! Как е възможно това?! Хора, съвземете се, така не бива, срамота е да сте толкова бездушни!!!