Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 8 март 2019 г.

Медведев поискал от Борисов да бъда уволнен отново: този път заради подписката за махането на паметника на Альоша!


POTV, 6 март в 10:32 ч.


Медведев си тръгна, но ползотворният диалог между Русия и България продължава.

Днес руският премиер е изпратил тайно писмо до своя български колега, но репортер от сайта НовинитеМенте.ком е успял да се сдобие с копие. Ето какво пише в писмото:

Дорогой Бойко,

Още веднъж благодаря за оказаното гостоприемство. Както обещах, веднага запознах нашия президент с темата на разговорите в София. Той си записа всички проблеми и каза: "ЩЕ ВИДИМ". Очевидно всичко ще се уреди – включително толкова важния за вас газов разпределител.

Между другото, Владимир Владимирович много се смя на обещанието, че няма да ни нападате с новите си американски самолети.

Използвам случая да хвърля светлина върху моята фраза за "взаимните обиди", която подхвърлих на срещата с вашия президент. Всъщност ние сме обидени само по един повод – подписката на някакви български интелектуалци, водена от философа Ангел Грынчаров за подмяна на нашия Альоша с някаква друга личност.

За да се развиват нашите взаимотношения позитивно, би трябвало такива "интелектуалци" да бъдат уволнявани – ако все още са на някаква работа.

С уважение: Дмитрий Медведев



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

2 коментара:

Анонимен каза...

Вие се шегувате, обаче явно отдавна сте в полезрението на тези специални служби и причината за някои от нещата, които се случват и ще се случат, са именно те!

Bacho Кольо каза...

1. Не виждам нищо обидно во това, да работиш като охранител. Материалното ти положение не е добро, а срамен труд няма.
2. Ако има нещо срамно, това са тъпите майтапи - твои и чужди , които публикуваш в блога си. Всичките са писани сякаш под индиго, от човек с чувство за хумор на двукрилен гардероб.