Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 26 март 2019 г.

Кой сега ще казва на децата и внуците ви ония истини, заради които аз бях така безжалостно опраскан и остракиран от българското образование?!


Днес написах следния документ, който утре, живот и здраве да е, ще изпратя до длъжностните лица, до които съм го адресирал (разбира се, до изпращането на документа са възможни стилистични, смислови, редакционни и всякакви други промени, тъй че позоваването и възпроизвеждането на документа в този му вид на други места е нежелателно за момента):

До г-н Лозан Панов, Председател на Върховния касационен съд
До г-жа Екатерина Мандалиева, Председател на VІII граждански състав на Пловдивски Окръжен Съд, Гражданско отделение
До г-жа Иванка Киркова, Началник на РУО-Пловдив
До г-жа Стоянка Анастасова, Директор на ПГЕЕ в Пловдив
До г-н Борислав Стаматов, омбудсман на Пловдив
До ВСИЧКИ МЕДИИ

ОБРЪЩЕНИЕ

от Ангел Иванов Грънчаров, жалбоподател по Гражданско дело № 221 по описа за 2018 г.

Уважаеми г-н Председател на ВКС,
Уважаема госпожо Председател Председател на VІII граждански състав на Пловдивски Окръжен Съд,
Уважаема госпожо Началник на РУО-Пловдив,
Уважаема госпожо Директор на ПГЕЕ,
Уважаеми господин омбудсман на Пловдив,

Уведомявам Ви, че със свое Решение № 49 от 20 март 2019 г. Четвърто гражданско отделение на Върховният касационен съд с председател Борислав Белазелков отмени Решение № 561/24.04.2018 на Пловдивския окръжен съд по гр. д. № 221/2018 г. (с което беше отменена пределно сюрреалистичната и крайно абсурдистка заповед за моето опраскване-уволнение от длъжността учител по философия и гражданско образование в пловдивската ПГЕЕ), отхвърли предявените от моя милост срещу Професионална гимназия по електроника и електротехника искове по чл. 344, ал. 1, т. 1, т. 2 и т. 3 КТ за признаване незаконността на уволнението ми, за възстановяването ми на работа и за обезщетяването ми поради незаконно уволнение и като капак на всичко по някаква абсолютно непонятна, но съвсем перверзна логика ме осъди (заради това, че съм се опитал да си защитя по законен ред правата и достойнството!) да заплатя на Професионална гимназия по електроника и електротехника сумата от 950 лева разноски по делото! Иначе казано, този състав на Върховния съд се опозори да допусне да бъде използван като мутренска бухалка - понеже с целия авторитет на своята власт застана зад невиждания по арогантността си административен произвол и зад крещящата злоупотреба с власт, на която аз станах жертва в последните тъй епични години. Като български гражданин държа да изразя пределно ясно констатацията си, че за мен от този момент в България НЯМА ПРАВОСЪДИЕ, което ме принуждава да потърся защита на своите фундаментални човешки и професионални права като заведа дело срещу държавата България в Европейския съд по правата на човека в Страсбург.

Преди три години аз спечелих абсолютно същото дело, на същото пределно високо ниво, именно на ниво Върховен Касационен Съд, става дума за съдебното дело срещу моето първо опраскване-уволнение от все същата директорка на въпросното учебно, образователно, възпитателно, личностно формиращо държавно учреждение, намиращо се, по ирония на съдбата и може би и дори на самия живот в Пловдив, който през тази година е Европейска столица, моля ви се, на културата!!! По абсолютно аналогичен, идентичен съдебен казус два състава на ВКС се произнесоха по ДИАМЕТРАЛНО ПРОТИВОПОЛОЖЕН НАЧИН, което по моето възприятие означава признание от самата съдебна власт на обстоятелството, че тя се е отказала от нещото, наречено "ПРАВОСЪДИЕ" - и се е превърнала в нещо като "излишен лукс" в тъй приказната страна МУТРОЛАНДИЯ, в която всичко се урежда по обичайния начин, с бухалки по главата. За мен като личност, като дългогодишен учител по философия и по гражданско образование и най-вече като български гражданин случилото се е КАТЕГОРИЧНО ДОКАЗАТЕЛСТВО, че иначе тъй своенравната и войнствено настроена директорка на пловдивската ПГЕЕ (училището, в което съм работил 17 години!) си позволи да извърши с мен невиждана гавра и репресия, НАРЕДЕНА Й ОТ ВИСШЕСТОЯЩИ ДЛЪЖНОСТНИ ЛИЦА В ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТАНЦИИ (или дори от някакви ЗАДКУЛИСНИ ЦЕНТРОВЕ НА ВЛАСТ, КОНТРОЛ И ВЛИЯНИЕ), тоест дръзна да изпълни ЧИСТО ПОЛИТИЧЕСКА ПОРЪЧКА - защото аз не само съм активен политически коментатор и блогър, не само съм водещ на дискусионно политическо предаване по Пловдивската обществена телевизия, но и съм ясно изявен борец за непосредствена и практическа реална демократизация и декомунизация не само на отношенията в конкретната училищната общност, в която съм работил толкова години, именно тази на пловдивската ПГЕЕ, но и в страната като цяло (автор съм на цяла една поредица от книги, в която съм изложил идеите и подходите си за коренна и същностна промяна или реформа в образователната област).

По този пункт, че длъжностни лица в образователната институция си позволиха по най-арогантен начин да нарушат законите (използвайки властта си пак като мутренска бухалка, с която да чупят черепите на своите ПОЛИТИЧЕСКИ ОПОНЕНТИ, на алтернативно мислещите образователни дейци с демократична антикомунистическа ориентация!) аз в съвсем скоро време ще известя компетентните държавни органи, имам предвид прокуратурата. Разбира се си запазвам правото да заведа и наказателно съдебно дело, с което да поискам наказание на виновните и компенсация за всички възможни щети, които понесох в периода 2013-2019 г., т.е. периода, в който цялата държавна машина, като се почне от директорката на ПГЕЕ и се стигне до овластените министерски чиновници в РУО и в МОН, не само си затвориха очите пред невиждания терор, тормоз и репресии, на които бях подложен, но и с поведението си насърчиха конкретните изпълнители на поръчката лицето, учителят и гражданинът Ангел Грънчаров да бъде смазан, унизен, ликвидиран - понеже тия всичките самозабравили се властници си позволиха да ме определят (в стила на "добрите" традиции на комунистическото "правосъдие"!) като "зъл народен враг", подлежащ на безжалостна разправа и унищожение (не им мигна окото дори и от факта, че съм инвалидизиран, че имам тежко заболяване на сърцето!).

И така, аз сега съм осъден като капак на всичко и да платя сумата от 950 лева: представяте ли си каква наглост е тия парични разноски да бъдат поискани да бъдат платени от мен, човекът и учителят, който именно беше уволнен, оставен години наред да преживява в най-унизителни условия, без никакви доходи, и при това тия пари са поискани от мен именно от тия, които ми причиниха всичките тия непоносими гаври?! Да де, но ето, поискали са ги тия пари, с което чисто и просто са показали за кой ли път, че зя тях специално никакви морални норми не важат; поискали са ги, пък тъй отзивчивият съд ме е осъдил, съвсем в духа на нашенската родна "справедливост", да платя тия немалки (за моето положение!) парични средства! Добре, аз като гражданин, който уважава законите, ще платя тия пари, но ето, от само себе си се разбира, че аз просто няма как (след като в последните 6 години не само че съм почти през цялото време без никакви доходи, но и се принудих да водя поредица от най-тежки съдебни дела, всяко от които проточило се години наред!) да извадя цялата тази сума и да я заплатя наведнъж; ето, по тази причина, аз Ви моля да опитате да повлияете на ПГЕЕ в лицето на своята тъй бойко настроена директорка, която (вече от опит знам това!) е склонна да постъпи пак както и при едно друго загубено от мен съдебно дело, тогава тя постъпи по типичния мутренско-разбойнически маниер, просто даде изпълнителния лист на съда на частен съдия-изпълнител (без изобщо да влезе в контакт с мен за да договорим как да си върна задължението!) и в резултат на това над мен беше извършен най-брутален пладнешки обир, наложи ми се да платя сума, три пъти надвишаваща размера на присъдената от съда сума!

Затова Ви моля, уважаеми дами и господа съдии, образователни началници и омбудсман, да помогнете и този път да не се случи същото; мисля и се надявам, че все пак гаврите над мен трябва да имат някакъв предел: заявявам категорично, че не съм в състояние да платя суми, които многократно надвишават задължението ми, такъв грабителски подход при вземането на задължението ми направо ще ме убие (поради репресивното ми остракиране от образователната система в момента съм принуден да работя като нощен пазач, с минималната заплата!). В същото време с настоящето обръщение към Вас декларирам, че съм готов съвестно да си платя задължението при условия на разсрочено плащане, при което аз все пак някак, пък макар и мизерно, да мога да преживявам, да мога да оцелея. Надявам се да използвате авторитета, властта и влиянието си върху директорката на пловдивската ПГЕЕ с оглед тя този път да се съгласи на споразумение за разсрочено плащане, т.е. да прояви известна, най-сетне, минимална хуманност.

Като гражданин тук не мога да пропусна да вметна и това, че при по предишното съдебно дело по абсолютно същия казус, което тя тогава загуби (това беше сравнително неотдавна, през 2016 г.) ПГЕЕ в лицето на своята директорка тогава беше осъдено да плати съдебни разноски и обезщетения в размер на повече от 6000 лева (не мога сега да си спомня точната сума). Но тази пари тогава не бяха платени от джоба на директорката, а бяха платени от бюджета на училището, т.е. бяха платени с нашите, на данъкоплатците и гражданите, пари. Интересно ми е да разбера по каква перверзна логика този път аз, гражданинът, трябва да плащам пари за аналогично обезщетение от собствения си джоб, при положение, че двата съдебни казуса са абсолютно аналогични и идентични, пък макар да са с противоположни съдебни решения?! Не е ли редно (и за да има известна справедливост!) обезщетенията-разноските и в двата случая да бъдат платени по еднаква схема, сиреч, щом аз ще плащам от собствения си джоб, защо пък и директорката да не плати онова обезщетение по съвсем същия начин?! Или у нас има два вида "справедливост", едната за тия, които са на власт, и друга за ония, с които властта може да си се гаври както си иска?! Поставям го това като интересен казус за размишление. Правя го все пак защото съм учител, пък макар и и по съдебен ред признат за "абсолютно негоден да бъде учител".

Завършвам, като венец, с представянето на следната идиотщина, която ВКС дръзна да извърши, навеки опозорявайки се: със своето решение той узакони, по някаква неведома логика, фактическото ми лишаване от преподавателски права, което дръзна, под формата на крещящ административен произвол, да извърши тъй самонадеяната директорка на пловдивската ПГЕЕ, която, както сега разбираме, е оправдана в тези свои действия единствено защото се е видяла принудена да изпълни височайша политическа поръчка по моето репресивно опраскване-уволнение. В свидното ни отечество МУТРОЛАНДИЯ обаче, както се убеждаваме, законите изобщо не важат за властващите, единствен закон, на който те се подчиняват, е техният собствен неудържим порив към волунтаризъм, към безграничния произвол. И по тази причина, убеден съм, понеже бюрократичните системи в свидното ни отечество се поддържат и взаимно се крепят (за да пазят всевластието си, монопола си над властта!), моя милост оттук-нататък ще бъде остракиран от българското образование, което означава потъпкване на моите фундаментални конституционни и човешки права на труд и на живот; но това вече ще бъде предмет на разглеждане от ЕСПЧ в Страсбург.

Понеже това мое обръщение е под формата на отворено писмо (публикувам го незабавно в блога си!), ми се ще да кажа няколко думи и на неговите читатели там: приятели, граждани, това, което се случи с мен, може да се случи и с всеки един от вас (стига да не сте толкова покорни, стига да не сте чак толкова кротки, стига да не сте такива мижитурки!); глупаво е да си мислите, че ако продължавате да сте все така кротки и търпеливи, изпиването на подобни горчиви чаши ще ви се размине. Сега мачкат и тъпчат тук мен, вие гледате безучастно, все едно това съвсем не ви засяга; е, понеже сте такива, и страната ни е такава. Ако опитате да промените поведението и отношението си, страната ни, дай Боже, един ден ще стане значително по-добра и нормална. И тогава, да се надяваме, вече няма да е допустимо да бъде наричана МУТРОЛАНДИЯ - вместо България. Сега осъзнахте ли коя е главната причина страната ни да е в такова окаяно положение, а ние да сме най-бедни и унизени?! Ние самите, с този наш презрян манталитет, сме тази главна причина!

Ето на това аз учих години наред учениците си, системата ме оцени като враг и нейните слуги ме опраскаха. Сега, като вече ме няма там, в училището, на вашите деца и внуци ще има ли кой да им каже ония истини, заради казването на които аз бях така безжалостно опраскан и остракиран от българското образование?! Ще има или няма да има кой вече да им казва тия мои изстрадани истини?! И над това се замислете малко ако можете - и ако искате. Бъдете здрави!

Та Ви моля, уважаеми дами и господа отговорни длъжностни лица, да спомогнете ако не за друго, то поне за това аз пак да не бъда подложен на пладнешки "законен" при това мутренско-бандитски грабеж и вместо присъдените от съда 950 лева от мен да бъдат ограбени няколко пъти повече пари; както казах вече, съм готов съвсем доброволно да си платя тъй непонятното (абсурдно) парично задължение, но при приемлив, нормален и що-годе човешки режим на изплащане (при който все пак да мога някак да оцелея и физически, стига, разбира се, целта да не е аз и физически да бъда размазан и ликвидиран!).

26 март 2019 г., Пловдив

С УВАЖЕНИЕ: (подпис)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

18 коментара:

Анонимен каза...

Хм, не трябва да забравяш, че гадниците не са само у вас...

За съжаление населението като тълпа е нищо друго освен овце... Все още могат да бъдат манипулирани каkто от Хитлер или комуноидите, малко се е променило...

Преди 9 Септ. се учеше психология на тълпата... И досега се учи на Запад, но при вас? Айде моля ви се, да не затрудняваме раята да мисли, ок?...

Значи рипа един муюсюлман (in New Zealand) и вика: Мосад е организирал всичко, откъде тоя има пари...

http://www.msn.com/en-nz/news/national/jews-outraged-after-mosque-leader-blames-mossad-for-christchurch-attack/ar-BBVehvs?li=BBqdg4K

Треа да си наистина прос кат пазарджишки мюсюлманин, ако мислиш че абстралиец нeма да има $500 за три пушки и амуниции, едва ли струват повече, немския (даже май абстрийски) пистолет Glock е $45 или там някъде...

Никой в BG не разбира мъките на Израел, в BG бълхàрите смятат че са спасили не знам кой си, и понятие нямат коя година е сега...

Единствено Щатите защитават Израел - те знаят че има защо...

Останалите "християнски" държави са нищо друго освен една помия...

Ае

А. от Австралия

Анонимен каза...

Сторете добро - когато човек прави добро, го прави за самия себе си!

Oбръщение към всички посетители на този блог!


Всеки, живял в БГ, знае от малък, колко законност има в българската „шуро-баджаначеска съдебна системa и колко може да се разчита на корумпирания български съд.

Призовавам всеки, който съчувства на господин Грънчаров за „законното“ решение на ВКС - помогнете, с каквото можете.
Нека съберем дължимата сума от 950 лева, преди тя да е станала двойна и тройна!
Това е най-малкото и най-лесното нещо, което можем да направим в защита на господин Грънчаров.

ЗАЩОТО двойното уволнение на семейство Грънчарови е позор във всяко отношение.
Каквито и недостатъци да има човекът Грънчаров, колкото и да не допада някому с убежденията си - нищо не оправдава неговото и на неговата жена уволнение.
Затова призовавам всички към солидарност, независимо от това, кой какви политически, религиозни, философски и прочее убеждения изповядва.


Подкрепете учителското семейство финансово, с каквото можете по сметката за дарения:



Ангел Иванов Грънчаров
Angel Ivanov Grancharov

SWIFT ( BIC) : UNCRBGSF

IBAN: BG14 UNCR 7527 1055 2784 14



Или на PayPal адрес :

angeligdb@abv.bg


Моля, разпространете моя призив по други форуми в интернет.

Анонимен каза...

И какво точно очакваш от директорката на ПГЕЕ, началника на РУО, омбудсмана и окръжния съд на Пловдив??? Да се съберат на междуведомствено съвещание, на което да отменят присъдата на ВКС??? Или да ти съберат 950 лв да си платиш съдебните разноски???

Осъден си справедливо и окончателно, и от този момент нататък никоя институция или длъжностно лице в България няма да отделят дори 1 секунда от работното си време, да обсъждат, да проверяват и да предприемат каквито и да било действия по случай, по който има издадена ПРИСЪДА от ВЪРХОВНИЯ съд в държавата. Защото всяко аминистративно действие по този случай ще означава, че институцията, предприела това действие, не признава и действа въпреки присъдата на Върховния съд.

От служебна, правна и административна гледна точка този случай повече не съществува. С абсолютно същите надежди на успех може да пишеш на институциите да преразгледат някой едикт на римските императори, издаден преди новата ера.

Последното действие на институциите по случая ще бъде да си получат от теб присъдените съдебни разходи и толкова.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, прочети внимателно писмото ми и там ясно е казано защо съм го написал и какво искам. Ако се изживяваш за адвокатка на "институциите" поне се опитай да си що-годе умна - и недей да дърдориш врели-некипели и да се излагаш... Сака се малко от малко да мислиш, а дори се сака и малко моралец, другарко... нещо, което ти е хептен неизвестно що е...

Анонимен каза...

Майка ми, дедо ми, те употребяваха много турски и сръбски думи - на Запад от шопския... Като чутим = мълча, така е и до днес на сръбски... Оджак, ей как разбираш турски, а?... Сегашното гламаво поколение не знае това, обаче няма заместител - освен английските уродливи думи, които във вашта уста са толкова английски колкото аз съм уйгур... Отдавна казах, моя език се загуби в противната мякаща провинция на BG въшльовци, отритнали своите корени...

Но не се радвайте...

Аз отивам към сръбския, там са моите думи от детството като тражим, терам, скинем, рутим и много много други, които вие мякащи байганьовци си немате хабер (турска дума) от понятие кво значат...

Аз съм зачертнал BG, нека мякащите се удавят в слузта си... По-младите рапъри тука немат ум квой туй, супер - колкото повече простаци, толкова по лесно да ги наебеш... Ако се изразя културно, немат никой горе, тва са изкуствени тъпунгери, затова го казвам така, ок?...

https://www.youtube.com/watch?v=Gxj_G6ExBTE

БГ Османския съд марка 1878 - това ми хареса АIG - мутренскиа бухалка, велик си !! Кой ли от тия промитомозъчни подлизурковци тука ще те разбере, май 0.1%... Тъжно, BG амеби, тъжно, което виждам е, че още не сте се усетили че сте амеби... Тва е лошу, мноу лошу за вас, ок...

Анонимен каза...

Очаква се от началниците на тези институции, както си говорят по телефоните зa лични услуги и си уреждат познатите, така и сега да позвънят на другарката директорка и да изкажат мнение, че не може на някого да отнемаш заплатите и да искаш да ти плати вкупом 950 лева. На нея какво й пречи да получи парите на части,а не наведнъж? Моралът й ли пречи, злобата или желанието за мъст? При нейното финансово състояние би трябвало дори да се откаже от тази сума или да покрие сама разноските по делото. Може да черпи колегите си в ресторант, може да ходи по делата до София със служебен транспорт, да плаща загубени дела със служебни пари, а не може да плати за дело, при което тя оспорва предходно решение на Пловдивски съд!
И има очи да се показва пред ученици и родители в ролята си на възпитател!
Нищо няма да се оправи никога, ако гражданите приемат така произвола над тях! Докато зад всяко бюро на учреждение, във всяко училище, всяка болница, повсеместно не застанат граждани, които контролират и изискват от администрацията, ще е зле в страната. Докато не се научим да отстояваме правата си, няма да има изход! И на първо място, докато сърцата ни не станат толкова меки, че да си съчувстваме един на друг, нищо добро не ни очаква.
Мария Василева

гАд каза...

@Мария :
Отстояването на правата идва и с отстояване на задълженията ни. :)
А тези 950 лева - Отиваш да се съдиш с някого, губиш и очакваш този някой да ти плати за удоволствието, че си го съдил ? :))


" която, както сега разбираме, е оправдана в тези свои действия единствено защото се е видяла принудена да изпълни височайша политическа поръчка по моето репресивно опраскване-уволнение."

Как го разбрахме това? :))

Ангел Грънчаров каза...

Гад, щом си толкова напреднал в сфащането на справедливостта какво ще кажеш по този пункт: осъдих директорката първия път и тя плати над 6000 лева за незаконната си заповед за моето уволнение, но не от джоба си, а с пари на училището, т.е. на данъкоплатците. Сега обаче аз трябва да платя от своя си джоб, но на бюджета на училището, т.е. да погася част от ония пари, които тя изхарчи за да плаща обезщетения на мен? И това е според теб справедливо, тъй ли? Освен това не те ли смущава факта, че от собствените ти разсъждения личи пълно неразбиране-игнориране на моралния момент?! Какво е човекът без морал, това можеш ли да си го представиш поне?!

Анонимен каза...

Сутрин, обед и вечер пишеш какъв си изтъкнат мислител и философ, колко много мислиш за цялата държава и за човечеството дори и как специално твоето мислене било професия, призвание и талант.

С толкова много мислене вече години наред - чак сега ли разбра, че ще плащаш съдебни разноски??? Не можа ли да се замислиш ма-а-а-а-а-а-алко по-отрано докъде ще стигнеш с тоя магарешки инат, какви последствия ще имат твоите действия и как ще посрещнеш тези последици, когато от умозрително предположение се превърнат във факт?

Справедливо и морално е да поемеш цялата отговорност за всички последици от твоите действия, включително и финансовата отговорност.

Или сега ще започне едно мрънкане, въртене и сучене с цел някой друг - чрез дарения, разсрочване и как ли още не - да отговаря за последиците от твоите действия??? Чудесен пример за морал и отговорност, няма що! Всички са длъжни да постъпват морално и отговорно във всички случаи, а ти може да си предефинираш определенията за морал както на теб ти изнася и да носиш отговорност, когато ти си поискаш.

Много е жалко и недостойно това поведение, но и много говори за твоите лични качества, по-точно за тяхното отсъствие.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, казахме вече многократно, че във Вашите уста думата МОРАЛ е същинска гавра и кощунство, тъй че не е нужно да я употребявате. Но понеже явно друго не можете да правите освен да се гаврите с морала, то е чудесно, че не осъзнавайки това, продължавате да демонстрирате несъмненото обстоятелство, че за Вас лично никакъв морал просто няма. :-) Поне да имахте акълеца да замълчите, ала явно и това нямате...

гАд каза...

Ти сериозно ли поставяш така въпроса? Кого съдиш? Лично директорката или ПГЕЕ ?
Твоят работодател е бил ПГЕЕ, а директорката е просто служител там. Съответно ПГЕЕ си плаща за удоволствието, а след това според вътрешните правила може да накаже своят служител, директорката, за направената грешка.
Ако искаш тя лично да плати, съди нея.
Това беше ли необходимо да го обяснявам? Хайде да не се правим на разсеяни ;)

И стига се заиграва с думичката "морал" :) Все околните не са морални когато не ти изнася на теб. Но в същото време се пробваш да извъртиш всичко, игнорирайки истинските факти. Като примера горе.

Анонимен каза...

Уважаеми г-н Грънчаров,
Изпращаме Ви входящ номер по Ваше отворено писмо - № АД-02-221 / 27.03.2019 год.

РУО – Пловдив

Ангел Грънчаров каза...

Драги Гад, моралът Ви наистина е завиден, но интересно е че поне за това не се усещате: ако имахте поне капчица морал нямаше да ми говорите на "ти", да, ама не, дърдорите ми на ти сякаш сте ми нещо като... началник (у нас началниците са все простаци и мутри, та затова се държат така свойски с подчинените си!). Нито пък сме в такива отношения, че да можете с право да ми говорите на "ти".

А поученията, които си позволявате да ми отправяте, те са пределно плоски и дори тъпи, и при това не се усещате, че си ги позволявате да ги отправяте на преподавател по философия на правото (!!!), пак не изпитвате неудобство от този факт, което именно и показва, че моралът Ви е наистина завиден, иначе казано, демонстрирате без капчица неудобство морала на един Бай Ганя! Вие, апропо, правист ли сте, така така изтънко разбирате тия разграничения?! Значи ме е уволнила "ПГЕЕ", а директорката е съвсем безучастна към уволнението ми, тъй ли? :-) Мислете малко преди да кажете нещо, щото като не мислите, казвате... нищо!

Адвокатствате на директорката понеже силно обичате истината, така ли? Или по други някакви причини? Пак демонстрирате завиден морал. Апропо,Вие туй нещо, наречено справедливост, изобщо разбирате ли го, или и то, подобно на морала, е ампутирано от съзнанието Ви?!

Анонимен каза...

Здравейте!

Кореспонденцията е заведена с № 94-1183/ 27.03.2019 г.

Приемна на МОН

гАд каза...

Само началниците ли в България говорят на "ти" ? :))
ТИ сериозно ли очакваш да използвам уважителна форма към теб, след всичките ти обръщения към мен ? Ако удобно забравяш, това си е твой проблем. ТИ отдавна си нарушил добрият тон. :)

Преподавателя на философия на правото е застрахован от писането на глупости ли ? ;)
Или философията на правото е повече философстване и по-малко ползване на факти?
Нека цитираме решението на съда
"ОТХВЪРЛЯ предявените от А. И. Г. срещу Професионална гимназия по електроника и електротехника, П. искове по чл. 344, ал. 1, т. 1, т. 2 и т. 3 КТ за признаване незаконността на уволнението, за възстановяване на работа и за обезщетение поради незаконно уволнение."

Както казах по-горе, ответна страна е ПГЕЕ, а не директорката. Съответно дали и как ПГЕЕ ще си иска парите които е заплатило при предишното уволнение си е проблем м/у ПГЕЕ и служителят изпълняващ ролята на директор.

Адвокатствам на директорката ли ? Как я роди тази глупост пък сега?
Защото не ти харесват коментарите ми? Това ме прави автоматично защитник на директорката?

Същото като с този момент от текста
" която, както сега разбираме, е оправдана в тези свои действия единствено защото се е видяла принудена да изпълни височайша политическа поръчка по моето репресивно опраскване-уволнение."

Разбрахме го от анонимен коментар в блога. Но вече е споменато като установен факт .. :D

Ангел Грънчаров каза...

Хубаво, драги Гад, можете да се излагате колкото си искате. И да показвате "морала" си. А на "ти" не съм си спомнял да съм Ви разрешавал да се обръщате към мен, нито пък аз бих се принизил дотам да Ви говоря на "ти". Разбира се, Вие даже нямате и понятие как към един по-възрастен човек можете да се обръщате на "ти". Поради просташкото Ви обръщение към мен губите правото да общувате с мен. Остава Ви само правото да плюете...

Анонимен каза...

Здравейте,

Вх. № 316 / 27.03.2019 г.

pgee plovdiv (pgee_plovdiv@abv.bg)

Анонимен каза...

Ха-ха-ха Грънчо си прави кефа да води дела, сега падна на делото и очаква някои да му плаща бакиите, да ама не!