Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 25 април 2019 г.

Един учител, цял живот учил младите да бъдат пълноценни личности и добри граждани на България, за благодарност бива убиван бавно и жестоко!


Не съм казал, че ще се самозапалвам (самоубивам). Казах само, че ми е минала такава една мисъл през главата. И се запитах дали евентуално такова нещо би могло да извади намиращия се в някакъв ступор на бездушието народ. Нищо повече от това не съм казвал. Никъде не съм казвал, че бих извършил такъв един грях: да се самоубия.

Прочее, има кой да ме убие и той работи усилено по въпроса. След като ме плю, клевети, уволнява, опрасква, обижда, сега накрая ме и ме обра, ограби ме.

Цялата тази поредица от гаври и унижения на властващата образователна мафия ме убива доста ефективно. По тази причина имам пълното доверие на убийците си. И е напълно излишно аз самият да се убивам в добавка.


Вчера ми се наложи да посетя сградата на пловдивската ПГЕЕ (пловдивчани още наричат това училище "ТЕТ Ленин") за да се срещна с директорката и за да преговаряме за това как да заплатя присъдената от съда сума от 950 лв. съдебни разноски в полза на спечелилата на ниво ВКС страна. Директорката не пожела да ме приеме, не пожела да ми даде аудиенция (с което за сетен път демонстрира своето величие!), не пожела да разговаря, камо ли да преговаря с мен, но поне бях допуснат да разговарям с... касиерката.

И там ме очакваше "приятна" изненада: за първи път видях изпълнителния лист, оказа се, че освен 950-те лв. съдебни разноски, които присъди да платя Върховния Касационен съд, са добавени още 500 лв., неизвестно какви и защо, предполагам, това е хонорарът на адвоката на спечелилата делото страна. Тъй че сумата, която имам да плащам, е вече 1450 лева общо.

Има и още нещо. Съдът е издал изпълнителния лист на дата 4 април, а аз го видях едва вчера, на 24 април, 20 дни по-късно. (Нито аз, нито адвокатът ми сме уведомени за излизането на този документ, нито пък сме получили копие!) излиза, че вече е минал 14 дневния срок за доброволно изплащане на моето задължение (листът, оказва се, е бил крит от нас!), с което аз вече съм в нарушение и директорката "съвсем законно" може да ме даде на частен съдебен изпълнител, което пък ще доведе дотам, че ще бъда обременен с плащането и на такси и хонорар на самия частен съдебен изпълнител, сиреч, ще набъбне значително!

Излязох съвсем съкрушен от училището, в което съм работил близо 20 години - и от което бях изритан като мръсно коте, без изобщо да бъде зачитано моето достойнство на човек и учител. Не зная, но от тези напрежения и обиди нищо чудно да ме хване някой рак, който скоротечно да ме натика в гроба. Въпреки че довечера съм нощна смяна (принудих се да започна работа от месец като нощен пазач), не можах да заспя истински, спах кошмарна просъница, ето, събудих се съвсем рано, сън не ме лови.



Има и още нещо, което пак показва крайно безчовечното отношение на тази администрация към мен: заместник-директорката Милева, широко усмихната, ми поднесе протокол и плик, в който, се съдържала сумата от 41 лева, които били събрани "от колектива" за мен с благотворителна цел по повод на Рождество Христово! И онова, което ме потресе, беше следното, тя каза ето тия думи:

- Грънчаров, ето ти парите, които колективът събра в отговор на твоето искане да ти помогнем защото си бил останал без никакви средства!

Казах й: аз не съм излизал с такова искане, нещо сте се объркала, но ако така сте представили цялата работа пред колектива, отново сте ме представили като някакъм изрод, отново сте ме оклеветили!!! Как можа да ви хрумне това, че аз ще почна да искам от вас помощ, чувате ли се какво казвате, нима съм способен на такава идиотщина, категорично възразявам да ми я приписвате! Тя ми отвърна: е, сега, голяма работа, пак драматизираш; представяте ли си, те са ме представили като някакъв нравствен изрод пред колегите ми, представили са ме като някакъв безскрупулен, нагъл идиот, който иска от тях да бъде подкрепен! Естествено е, че възмутените от приписаното ми морално уродство колеги вероятно, проклинайки ме, с погнуса са пуснали в кутията за дарения своите стотинки! Виждате ли как се води злобна хибридна война чрез оклеветяване на "врага" от тия другарки, от тях таваришч Путин трябва да почне да взема частни уроци, та да научи някои табиети.

Разбира се, отказах да взема въпросните 41 лева. Не ми дадоха копие от протокола с аргумента, че щял съм бил да го публикувам в блога си! Поисках да го снимам, пак категорично възразиха. Поне се усетиха какъв нов гаф сториха. Накрая ми позволиха да снимам само моя отказ да взема подаянието...


Тия хора, да подчертая това, са възпитатели на вашите деца и внуци. На какво ще ги научит ли? Има на какво, не се притеснявайте. Само че когато вашето дете или внуче ви устрои някой подобен мръсен номер, да не се чудите откъде го е научило. Има откъде да го научи...

Днес пак ще протестирам. Съвсем самотен протестирам, неподкрепен от никой. Имам чувството, че около мен на Главната улица на... европейската столица на културата не минават живи човеци, а някакви нищо неразбиращи и неспособни да се трогнат от каквото и да било зомбита...

Мислех си вчера днес (или особено утре, на самия Разпети Петък!) да се дегизирам като... Христос, да си туря един трънен венец на главата, да оцапам една бяла риза с кръв и плюнки, да взема да си вържа ръцете на едно дърво и да застана до уличния стълб, като по този начин да заприличам на разпънат на кръст човек; даже, не крия, попитах двама приятели дали не искат да ми партнират, щото, знайно е, Христос не е бил сам, имало е до него двама разбойници.

Приятелите ми отказаха да участват, било "много глупаво" това, което ми е хрумнало, щял съм бил да се изложа. А да се... самозапаля като се полея с бензин не е ли по-умен вариант, ги попитах? Не, и то било тъпо, всички щели да почнат да ме мислят за хептен луд. Но аз продължавам да мисля, че в екстремно тежката психологическа и нравствена ситуация, в която се намира общността ни, само екстремни средства могат да спомогнат за преодоляване на тъй гибелното бездушие на народа.

Толкова. Желая ви хубав ден! Изобщо не ми обръщайте никакво внимание, вие нали сте си добре. Добре правите, умно постъпвате, че изобщо от нищо не се трогвате. Майната ми на мен че страдам, че се мъча, че съм унизен, обиден, че от обидите е цяло чудо, че ракът или инфарктът още не ме е убил, но това не е късно да се случи де, никога не е късно да се случи това! Еее, голема работа сега: един учител, цял живот учил младите да бъдат пълноценни личности и граждани на България, за благодарност да бъде убит бавно и жестоко; нема страшно бе, учители бол, нема да останем без учители бе, Грънчаров, що се мислиш за толкова интересен и важен?!


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

7 коментара:

Анонимен каза...

Изплащането на присъденото обезщетение става без преговори.Просто отивате и плащате. Кой ще те чака 19 месеца? По принцип, когато се започва нещо се прави оптимистичен и песимистичен сценарии. Вие явно песимистичният не сте го предвидили.Плащайте докато е време,защото пак ще страдате, че сумата е станала по-голяма.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, аз съм новатор и затова правя така че да помогна на самозабравила се администраторка да разбере на кой свят живее. Има морален фактор, която тя тъпче без никаква скрупул. Уча я. Затова предлагам преговори.

Анонимен каза...

Няма никакъв морален фактор. Има финансови взаимоотношени. Тя има да получава, вие имате да давате.Явно директорката е доста търпелива. На нейно място аз отдавна да съм ви дал за принудително събиране.И най-новаторски да съм събрал дължимото.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко адвокатстваща, очевидно Вие сте хептен аморална щом не забелязвате моралния фактор. Бесовщината Ви пречи. Когато директорката плати от джоба си на бюджета 6000-те лева, които даде като обезщетение за загубеното от нея дело, тогава ще приема, че има моралното право да иска от мен тия пари... откъде-накъде за нейните грешки ще плаща данъкоплатецът?

Анонимен каза...

Директорката как ви изплати парите - цялата сума или на вноски по 50 лв? Ако са изплатени наведнъж, значи моралът е на нейна страна. агубила - платила. Същото не може да се каже за вас.Или за едни така, за други иначе.

Ангел Грънчаров каза...

Адвокатстваща другарко, не е зле да избягвате думата "морал" защото очевидно моралът е нещо, което Ви е изцяло чуждо. И това личи от всяка Ваша дума. Ето например директорката эагуби делото и не плати нито една стотинка. Тя плати с парите на данъкоплатците и то без да ги попита. И Вие наричате това "морал", което е смешно. Явно не знаете смисъла на тази дума. Неграмотността Ви е трогателна. А сте учителка, нали? Което пък е скандално. Що изобщо дирите в училището???

Анонимен каза...

Не съм жена, а мъж. Не съм учител. Имам собствен бизнес, което означава, че съм данъкоплатец, и то значително по-голям от Вас. Проследих публикациите по казуса и съм на мнение,че в случая директорката е абсолютно права. При поведението,което демонстрираш, в моята фирма нямаше да работиш и един месец.