Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 17 май 2019 г.

Дали на 24 май да не проведем погребение на морала на властващата образователна бюрокрация?


Дали да не организирам тия дни погребение на морала на властващата образователна бюрокрация - като част от моя протест?

Даже може да подготвя чучело на трупа на непрежалимия покойник, ще кадим там с тамян, ще има свещи, ще звучат траурни маршове, ако трябва ще наема няколко оплаквач(к)и, които да реват и да вият за покойника!

Ако някой иска да ми помогне за организирането на шоуто, нека да каже.

А защо пък да не проведем и изгаряне на трупа на покойника, ще го залеем с бензин и ще го изгорим, та и следа да не остане от него, имам предвид от морала в училищната ни система?!



ДОБАВКА:



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

10 коментара:

Анонимен каза...

Е нали на 22 май бензин , сега и на 24 пак бензин . Става малко пироманско , не мислите ли ?

Анонимен каза...

Самоубий се на 24 май, бе, паляк.
Нали щеше да се палиш?
Ама нямаш топки.
Найден Георгиев

Анонимен каза...

Радвам се да прочета, че ще погребваш чучело, а не себе си.

Обаче тия пиромански истории с бензина са много опасни и абсолютно забранени. Вече е топло и бензинът се изпарява бързо. Бензиновите пари се запалват с обемен взрив, който може да причини изгаряния на хората, които са наблизо или да подпали нещо друго.

Знаем,че си дървен философ с коефициент на интелигентност близо до чучело, но специално за този случай си направи труда да се консултираш с учител по химия или по физика.

Вместо чучело може да нарисуваш или да отпечаташ или да изрежеш фигура от лист - един лист! - хартия и да го запалиш със запалка. Помисли предварително къде ще го пуснеш този запален лист, може би в някаква метална кутия или глинена саксия.

Паленето на огън в необезопасена среда е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ и се преследва от Закона.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, а има ли някога надежда да се излекуваш от злобата? Апропо, как опрадели, че ивнтелигентността ми биба толкова ниска? От себе си ли изходи?

Анонимен каза...

Средно интелигентен човек никога не би си помислил да пали бензин в населено място, още повече - на центъра на град с над 300 хиляди души население и то на празника 24 май, когато по улиците ще има хиляди хора, много от които деца.

Така че, очевидно твоята интелигентност е под средната!

Вземи си тестове за измерване на интелигентност на протеста, да видим все пак колко е твоята и да я сравним с тази на чучелото :)

Шегата си е шега, но паленето на бензин в центъра на Пловдив навръх 24 май наистина е свръхтъпа идея!

Анонимен каза...

А на 22 май от 11 ч. ще има ли акция ?

Анонимен каза...

Егати боклука е тази другарка! Такива изроди като нея представяте ли си са учители и възпитатели на децата ни. Господине напълно Ви подкрепям!!!!

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, разбрахме, че сте доста уязвена и комплексирана от нивото на моята интелигентност. Даже едно чучело би разбрало, че някои неща не бива да се сфащат буквално, но ето че Вие, другарко, не сте ги сфанала съвсем буквално. Текстовете, написани от високо интелигентни хора като философите, другарко, очевидно не са Ви по силите щот умственият Ви багажец е крайно скромен, да не кажа лек като перушината...

Ангел Грънчаров каза...

... сте ги сфанала съвсем буквално...

Анонимен каза...

Ох, стига глупости! Самозапалване, запалване на чучело, погребение... И накрая ще дойдат едно хора с бели престилки. И всичко ще си дойде на мястото. Идете ба Пловдив чете и просавайте книги. Ме праете глупости.