Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 21 май 2019 г.

Отдавна мъртвите нима ще ги съживи гледката на мъчителната смърт на един от малцината останали живи?


Вчера отново дойдоха двама полицаи за да ми съобщят, че отново съм призован да се явя в Пето РПУ днес, 21 май. На въпроса ми защо ме викат ми казаха, че е във връзка с моя граждански протест, подробностите съм щял да разбера като се явя в полицията. Оказа се, че полицията в мое лице вижда някакъв злостен нарушител на обществения ред, оказва се, че полицейската представа за обществен ред се свижда до това гражданите да не се ползват от своите права, а да се държат сякаш са не човеци, а стадо - или животни. (Щото по дефиниция човекът е ПОЛИТИЧЕСКО живо същество, по думите на Аристотел!)

Виждате ли сега докъде стигнахме в нашата тъй приказва, китна и свидна страна МУТРОЛАНДИЯ? Заради това, че всички вие сте се отказали от каквато и да било гражданска (политическа) активност полицията започна да възприема мен, гражданина, дето се ползвам от правата и си опитвам да си ги браня, като нарушител на обществения ред! Аз съм нарушителят, аз съм ненормалният, а нормалните, спазващите реда сте всички вие, дето гледате безучастно как мен държавните органи ме тъпчат както си искат, гледате сеир и нищичко не правите за да защитите не моите, а вашите собствени права! Сега разбирате ли защо демокрацията неминуемо загива в страните, в които мнозинството от гражданите се откажат от каквато и да било политическа активност (недейте да си мислите, че единствената политическа активност в демократичната държава е да идете да гласувате, не, има много други неща, които всеки ден прави истинският гражданин!).

Спирам дотук. Аз днес съм зает с това да ида отново и да давам обяснения в полицията. По тази причина обявеният преди известно време отчаян и екстремен протестен акт - самозапалване на един български учител в навечерието на празника на духовността 24 май - просто няма как да се състои. Друг е въпросът, че аз в тия дни, в които изучавам най-вече вашите (не)реакции и реакциите на властващите осъзнах доста неща, които ме накараха решително да преосмисля своето абстрактно допускане, че има смисъл да се реша на такъв един краен и отчаян човешки и граждански акт - какъвто е самозапалването. Убедих се, че и той ще бъде напълно неразбран, а следователно ще бъде и напълно безсмислен - след като всичките вие отдавна вече сте мъртви като граждани нима ще ви съживи гледката на моята мъчителна смърт? Нима самоизгарянето на един от малцината живи, дето сме останали такива в приказната страна МУТРОЛАНДИЯ, може да съживи мъртъвците в духовно отношение, каквито, за жалост, сте всички вие?!

Моят голям социално-психологически експеримент, проведен с всичките рискове именно в навечерието на празника 24 май, ми достави обилен материал за осмисляне. Ще се постарая още по-старателно да изразя постигнатото в публикациите на този блог. И в своите предавания по Пловдивската обществена телевизия ще кажа какво мисля по случващото се. Докато съм жив, ще продължа да се боря, безучастен мен няма да имате щастието да ме видите. ще продължа да си изпълнявам своя човешки, учителски, граждански дълг докато, повтарям, дишам. Да, драги мъртъвци за духовното, аз като вас няма да стана никога!

Всички тия унижения и изпитания ми се отразиха доста на здравето. От много време лекарят ми настоява да вляза в болница заради състоянието на сърцето ми. Отдавна са ми препоръчали да ми сложат пейсмейкър защото е опасно да продължа да живея в непрекъснат риск сърцето ми да спре. Отлагам да се погрижа за здравето си именно защото съм се захванал с толкова много изключително важни за мен неща. За да не ме обявят зложелателите за дезертьор си позволявам месеци наред да живея в непрекъснат риск за живота си. Май тия дни обаче се налага да послушам лекаря си и да вляза в болница.

Излишно е да казвам, че нямам никакъв отзив от страна на моите мъчители, дето ме обраха до шушка и ме заставят в близките шест месеца да работя и цялата си заплата да давам на тях, оставайки отново без каквито и да било средства за съществуване. Излишно е да казвам, че призивът на моите приятели към гражданите да си купят моя книга и да ми помогнат да изляла някак от тежкото положение не намери никаква подкрепа: само двама човека откликнаха до този момент! Тъй че се води голяма битка кой именно да заслужи честта да се нарече мой фактически убиец, душителите ми от властващата образователна бюрокрация и вие, безучастните бездушни граждани, сте встъпили в яростна битка кой да заслужи тази велика чест да има най-голяма заслуга за усмъртяването ми...

Бъдете здрави! Желая ви хубав ден! Приятни размисли не смея да ви пожелая, щото да не си помислите, че се подигравам с вас, вие явно отдавна не практикувате туй така досадно нещо мисленето...

ЗАБЕЛЕЖКА: Някой от прочелите тази публикация може ако иска да я сподели на страницата ми във Фейсбук, щот аз нямам тази възможност. Ако иска де, щото ако рече да го направи може да се преумори много и да падне бездиханен от умора - и после какво ще правим, как ще го спасяваме, как ще го връщаме към живота?!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

6 коментара:

Анонимен каза...

Не се правете че не разбирате как нарушавате обществения ред. Ако си седите спокойно, развявате си лозунгите и си празнословите (философствате) никой няма да ви закача.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, а нима разпищолилите се другарки от образованието не нарушават обществения ред?

Анонимен каза...

Какво стана в милицията?

Ангел Грънчаров каза...

Обучаваха ме как е единствено правилно да се живее в тъй приказната страна МУТРОЛАНДИЯ...

Анонимен каза...

Ще ги слушате. И ще изпълнявате.

Анонимен каза...

Никога няма да си намерите работа щом имате такъв злобен език. В тета се говори че сте уволнен от работата си като пазач защото сте показал психическа неустойчивост, несъвместима с изискванията за охранителната работа. Изгонен ли сте и от тази работа?