Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 29 юни 2019 г.

Защо ли г-н Премиеро го е така много страх от таваришч Путин?



Интервюто на главнокомандващия Румен Радев по БНТ, в което нападна фронтално превъоръжаването на българската авиация с американските Ф 16, остави впечатлението, че внушенията му този въпрос са главната му грижа. И я инжектира в нервната система на българското общество от позицията на безспорен авторитет, какъвто е в сравнение с всеки друг български управник (за всички времена).

Ще кажа нещо повече : нямам съмнение, че руското задкулисие, чието съществуване за повече достоверност той призна (за пръв път), го е избрало именно със задачата да се бори на този специфичен фронт. Нищо друго не е толкова важно за Кремъл в момента в българския контекст, колкото да се навреди на сделката със САЩ и ако може да се отмени замяната на съветските самолети в българската армия с американски. За честолюбивия Путин е кръвна обида най-пропитата с проруски сантименти държава да загуби статута си на последен европейски руски васал в областта на военновъздушните си сили.


Всяка дума, изстреляна от Радев по зададената му мишена, отеква с оловната тежест на експертното мнение и попада право в сърцето на доверчивия зрител. Как да не му повярва, та нали самият той е не просто военен пилот, но беше доскоро шеф на този вид войски в България. От тази позиция демонстрира сега висш пилотаж в управлението на (про)руското нападение срещу американската алтернатива уж без това да има нещо общо с политиката.

Този път отнасям към себе си пиперливия виц за тенекиджията, който не е поет и не може да се обясни на любимата в рими, нито пък е художник и не може да я нарисува, а може само да я из…а. Защото не съм пилот и не влизам в спиралата на експертния разговор за качествата на бойната авиация и сделката с американските изтребители Ф 16, но съм политически коментатор и мога само да я (из)коментирам от политическа гледна точка. (Румен Радев се издаде окончателно с каква конкретна задача е издигнат от руското задкулисие в България)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: