Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 13 юни 2019 г.

Шаманите на тъй великото бюрократично изкуство на нищонеказването от РУО-Пловдив сътвориха нов виртуозен шедьовър


Колегата-блогър Ники Димов е получил и публикувал в блога си Отговор на РУО гр. Пловдив на изпратеното писмо на групата на Небезразличните граждани, можете да отидете това място и сами да прочетете какво са му отговорили шаманите на тъй великото бюрократично изкуство на нищонеказването от РУО-Пловдив, постигнали невероятни висоти в това изкуство. Написаното от тях предполага, че небезразличните граждани най-вероятно ще бъдат провокирани да напишат ново писмо. И така, да се надяваме, все пак някога ще се роди тъй потребния дебат, в резултат на който, да се надяваме, в един момент двете страни ще започнат да говорят на език, разбираем за противната страна. Но общ език едва ли ще започнат да говорят някога, щото те по принцип, както съм отбелязвал многократно, по начало обитават различни планети.

Толкова по този въпрос. Аз също имам какво да кажа. И ще го кажа по подобаващия начин. Разбира се, по моето дълбоко убеждение, писменият, епистоларният начин на водене на дебата не е кой знае колко продуктивен, аз съм привърженик на дабатирането лице в лице (или очи в очи), когато, разбира се, е значително по-трудно да се казват нищо не казващи изтънчени бюрократични нелепици или празнословия. Там е работата обаче, че властващите в образователната сфера се плашат от такъв род публични дебати така, както дяволите се страхуват от тамяна - или от каквото там друго се страхуват проклетите дяволи...

Ще се наложи тия дни уютните кабинети на РУО-Пловдив да бъдат посетени от делагация на групата на небезразличните граждани. Ще видим кога ще стане това. Трябва да стане колкото се може по-скоро. РУО-Пловдив, естествено, няма да се сети да ни покани на такъв дебат. Ще се наложи отново да отидем при нашите довереници във властта съвсем неканени - и напълно нежелани.

Хубава вечер ви желая! Бъдете здрави!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

2 коментара:

Анонимен каза...

Толкова е вълнуваща новината, че госпожа Стоянка Анастасова, любимата на целия наш сплотен колектив директорка на тет ленин е решила най-накрая да съди клеветника Грънчаров!!!!!!!!!!!!!!!Ще се радваме тя да спечели и това дело в коет оне се съмняваме и справедливостта най-сетне да възтържествува, а пък клеветникът Грънчаров да и плаща парични обезщетения докато е жив!!!!!!!!!!!!!!! А ако не успее да ги изплати докато е жив тия обезщетения ще се наложи да ги плащат съпругата и синът му!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Не се радвайте толкова. За г-н Грънчаров е добра новина, че го съдят, защото по този начин ще може да докаже правотата си пред съда.