Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 13 юни 2019 г.

Оставяйки тленните останки на Цар Фердинанд непогребани, нима сме с нещо по-добри от комунистите, осквернили гроба на неговия син?!



Цар Фердинанд умира на преклонна възраст в дома си в центъра на Кобург на 10 септември 1948 г., надживял смъртта на двамата си синове и края на династията в България. На смъртния одър пита адютанта си генерал Петър Ганчев: „Кога заминаваме за България?". Последната воля на цар Фердинанд е да бъде погребан някога в „любимата му България“ и затова ковчегът му е бил временно положен в криптата на католическата църква „Св. Августин“ в Кобург, пред саркофазите на майка му и баща му. Там остава и до днес.


Днес е наш дълг да върнем тленните останки на Цар Фердинанд и той да бъде погребан там, където му е мястото - в България, тази за която той направи всичко възможно тя да се превърне от изостанала османска провинция в европейска сила.

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Комунистите навремето поругаха гроба и оскверниха тленните останки на Цар Борис Трети - като ги захвърлиха неизвестно къде. Ние пък, оставяйки тленните останки на баща му Цар Фердинанд непогребани, нима сме с нещо по-добри от комунистите, осквернили гроба на неговия син?! Аз се подписах под Петицията, същото можете да сторите и вие. Стига да не искате да бъдете досущ същите като комунистите...

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

1 коментар:

Анонимен каза...

Фердинанд го туря първо на Стамболов и после на цяла България, която губи утробната си Южна Добруджа, която пък -- парадокс на съдбата -- фашистите ни връщат през 1940. Ако бъде прибран в страната, Фердинанд трябва да бъде препогребан прав под цървулите на Гюро Михайлов в Пловдив.