Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 1 юли 2019 г.

Нима кучето е по-интелигентно и по-разбиращо същество - в сравнение с властващия образователен бюрократ?


Кучката Брита - моя добра приятелка, с нея дежурим нощно време и се подпомагаме в пазенето на обекта (нощен пазач съм, принуден съм да работя като такъв след остракирането ми от тъй бляскавото държавно образование на свидното ни отечество, където работих повече от 30 години).

И знаете ли какво установих в отношенията си с Брита, с която се знаем вече малко повече от месец? Установих следното: с едно куче като Брита, макар и зло, е много лесно да се разбереш - но с властващ бюрократ в системата на тъй бляскавото ни социалистическо по модела си държавно образование в свидното ни отечество е напълно невъзможно да се разбереш! Нима кучето е значително по-интелигентно от властващия бюрократ - примерно директор на училище?!


Вероятно да, знам ли - а вие как мислите? Но аз от своя опит знам ето това: с кучката Брита се разбрах за няколко дни по всички пунктове, с нея дори се сближихме и станахме добри приятели, но с други... (за малко да кажа "кучки", но няма да го кажа, щото съм възпитан човек!), с други, при това, тъй де се рече, човешки същества се оказа, че е напълно невъзможно да се разбера и то по нито един пункт, въпреки че дори години наред се мъча да поведа с тях някакъв диалог, не и не, инатят се и не щат да разговаряме даже! (А иначе аз и с човеците се разбирам чудесно, стига да са човеци де, но властващият образователен бюрократ нима не е човек?!)


Спирам дотук. Бъдете здрави! Приятна вечер!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

10 коментара:

Анонимен каза...

Страхотно куче! Красавица! Кога ще ни запознаеш официално?

Nedelin Boyadjiev

Ангел Грънчаров каза...

Винаги си добре дошъл да ми гостуваш на службата. Ники вече е приятел и с кучето. А ако искаш също може да станеш нощен пазач и да се сближите съвсем! :-)

Анонимен каза...

Ще видим... Нощните смени не са силната ми страна. Но с кучето ще се сприятелим.

Nedelin Boyadjiev

Ангел Грънчаров каза...

Nedelin Boyadjiev Има и дневни смени между другото.

Анонимен каза...

Е, това е друго нещо. Ама кучето там ли е по време на дневните смени?

Nedelin Boyadjiev

Ангел Грънчаров каза...

Nedelin Boyadjiev Да, но е вързано. Понеже забелязвам, че старателно отбягваш поставения въпрос, ще те запитам директно: как е възможно човек да може да се разбере с едно куче, но с образователен шеф това да се окаже "кауза пердута" или мисия невъзможна?! В кучето ли е проблемът или не? Интересно ми е да разбера какво мислиш по този въпрос...

Анонимен каза...

Кучки има навсякъде. Колкот щеш.

Анонимен каза...

Зависи от човека. Докато кучето е пръв приятел на човека, а човекът е за човека вълк... Тези премъдрости не са измислени случайно. И са казани твърде отдавна. Понякога и аз се разбирам по-добре с куче или с коте по-добре, отколкото - с хората около мен. Това е древен феномен.

Nedelin Boyadjiev

Анонимен каза...

Не мислете, че като не се разбирате с другите хора, само в тях е причината за неразбирането. Потърсете някаква причина и в себе си. Ако сте достатъчно коректни и силни като личности, сигурно ще а откриете.

Томи Томев

Ангел Грънчаров каза...

Томи Томев Не говорим за неразбиране с другите хора, а за неразбиране с една категория хора, именно властващи образователни бюрократи. Иначе с другите хора нямаме проблеми. Поставил съм проблема по отношение на тази твърде специална категория хора (и при това говорим не изобщо за хора, а за дами, за другарки, така да се рече, за жени, макар че е трудно да се нарекат и жени...). Явно не си опитвал да разговаряш с такава властваща другарка. В много от случаите е напълно невъзможно да влезеш в смислен диалог с този конкретен тип творение на природата и на нашия роден български социум...